طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای
مواد لازم:
برنج: 2 پیمانه
لوبیا سبز: 2 پیمانه
پیاز: یک عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
نمک فلفل زردچوبه: مقدار کافی
دارچین: مقدار کافی
گوشت گوسفندی: 200 گرم
روغن مایع: مقدار کافی
بدون شک یکی از غذاهای مخلوط خوشمزه و پر طرفدار در بین همه گروههای سنی که بسیار خوش خوراک و لذیذ بوده و برای ناهار خیلی مناسب است لوبیا پلو است. این غذای مخلوط خوشمزه هم با گوشت قلقلی و هم با گوشت خورشتی و هم با گوشت چرخ کرده و حتی با مرغ نیز قابل تهیه است.
مرحله اول تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای:
برای شروع ، یک عدد پیاز را شسته و آن را پوست می کنیم و سر و ته آن را جدا می کنیم. سپس با چاقو ریز می کنیم و داخل یک تابه در روغن مایع پیاز را تفت می دهیم تا کمی پوک شود. سپس کمی زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی زردچوبه بلند شود.
مرحله دوم تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای:
سپس 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را داخل تابه پیازها اضافه می کنیم و رب را در تابه تفت می دهیم تا رنگ رب باز شده و بوی خامی گرفته شود.
مرحله سوم تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای:
سپس لوبیا سبزها را با آب می شوریم و با چاقو به اندازه های 2 سانتی متری برش می زنیم. سپس لوبیا سبز برش خورده و ریز شده را به تابه پیاز و رب اضافه می کنیم و در تابه برای 3 دقیقه تفت می دهیم.
مرحله چهارم تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای:
در این مرحله 300 گرم گوشت گوسفندی را شسته و با چاقو به تکه های خورشتی و با اندازه مابین گوشت قیمه ای و قرمه سبزی برش می زنیم و سپس گوشت برش خورده را داخل تابه می ریزیم و آن را نیز با مواد تفت می دهیم.سپس 4 لیوان اب داخل تابه می ریزیم و زیر تابه را ابتدا زیاد می کنیم تا آب بجوشد و سپس درب قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم تا مواد مایه لوبیا پلو بپزد و آماده شود.
مرحله پنجم تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای:
در ادامه 3 پیمانه برنج خیس خورده را داخل قابلمه آب همراه با یک مشت نمک ریخته و می جوشانیم تا چند قل بخورد و نیم پز شود.ذسپس آبکش می کنیم.
مرحله ششم تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای:
در ادامه وقتی آب داخل قابلمه کم شد نمک و فلفل و زردچوبه را به مقدار کافی همراه با کمی دارچین به مایه لوبیا پلو اضافه می کنیم و منتظر می شویم تا آب مایه لوبیا پلو کاملا بخار شود و بدون آب شود تا برنج ما شفته نشود.
مرحله هفتم تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای:
در این مرحله کف یک قابلمه را چرب می کنیم و برای ته دیگ در صورت تمایل سیب زمینی را برش می زنیم و کف قابلمه می گذاریم و یا نان کف قابلمه می گذاریم و یا برنج را مستقیما کف قابلمه می ریزیم. من در اینجا بدون ته دیگ کمی از برنج آبکش شده را کف قابلمه می ریزیم و سپس از مایه لوبیا پلو لای برنج می ریزیم و با دست کمی قاطی می کنیم تا همه جای آن مواد پخش شود. سپس مجددا یک لایه برنج روی مایه لوبیا پلو ریخته و روی برنج را با مایه می پوشانیم و این کار را تا تمام شدن مواد ادامه می دهیم. سپس در قابلمه را می بندیم و برنج را روی گاز می گذاریم و برنج را دم می کنیم.
مرحله هشتم تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای:
سپس وقتی برنج دم کشید ، زیر گاز را خاموش کرده و آن را از قابلمه بیرون آورده و در ظرف و دیس مناسبی می ریزیم و برای ناهار همراه با ماست و سبزی خوردن و سالاد میل می کنیم.