4742

طرز تهیه لاهماچون ترکی خانگی با دو دستور

مواد لازم:
آرد: 3 فنجان
آب ولرم: یک -1/4 فنجان
نمک: یک قاشق چایخوری
گوشت چرخ کرده: 400 گرم
جعفری: 1/4 فنجان
گوجه فرنگی: 1/2 فنجان
پودر زیره: 1/4 قاشق چایخوری
پودر پاپریکا: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
سرکه: یک قاشق غذاخوری
آب: 2 قاشق غذاخوری

 

مرحله اول تهیه لاهماچون ترکی خانگی با دو دستور
دستور اول پخت برای ۶ عدد با خمیر پیتزا 24 ساعته: همه مواد شامل 585 گرم آرد پیتزا ،350 گرم آب ،15 گرم روغن زیتون (اختیاری) ،11 گرم نمک دریا ،2.6 گرم مخمر فوری را در کاسه همزن خود بریزید و به مدت 5 دقیقه با همزن برقی و یا 10 دقیقه با دست خمیر را ترکیب و ورز دهید. بعد خمیر را از کاسه خارج کرده و روی سطح کار خود قرار دهید. یک دقیقه بیشتر با دست ورز دهید تا ظاهری صاف داشته باشید. سپس خمیر را به شکل توپ در آورید و در ظرف روغنی قرار دهید و روی آن را بپوشانید و 10 دقیقه استراحت دهید. بعد خمیر را به 6 قسمت مساوی در حدود 160 گرم تقسیم کنید و هر خمیر را به شکل توپ در آورید. آنها را در ظرفی با فضای کافی برای حجیم شدن هر گلوله قرار دهید و بگذارید حدود 24 ساعت در یخچال استراحت کند.خمیر را می توانید حدود 1 ساعت قبل از استفاده از یخچال خارج کنید.


مرحله دوم تهیه لاهماچون ترکی خانگی با دو دستور
ترکیب رویه خمیر: اگر می خواهید بدون گوشت درست کنید، می توانید از سبزیجات بیشتری استفاده کنید یا از گوشت چرخ کرده گیاهی استفاده کنید. 150 گرم گوجه فرنگی رسیده، 140 گرم فلفل دلمه ای قرمز ، 1 حبه سیر، پوست کنده ،1 مشت جعفری ریز خرد شدو 80 گرم پیاز را در غذاساز بریزید تا نرم شوند. 50 گرم رب گوجه فرنگی ، 30 گرم روغن زیتون ، نمک، فلفل و 1 قاشق چایخوری مخلوط ادویه بهارات و 120 گرم گوشت چرخ کرده را هم اضافه کنید و با یک قاشق بزرگ هم بزنید تا یکدست شود.

 

مرحله سوم تهیه لاهماچون ترکی خانگی با دو دستور
قرار است پوسته آن نازک‌تر از پیتزا باشد، می توانید کمی لبه های خمیر را ضخیم تر بذارید. یا اینکه بدون لبه انتخاب کنید سپس از ترکیب سبزیجات با گوشت روی هر ۶ خمیر بریزید و روی آن را صاف کنید. بعد در تنور پیتزا از قبل گرم شده با دمای 300 تا 350 درجه سانتیگراد / 570-660 درجه فارنهایت به مدت 3 تا 3.5 دقیقه بپزید. اگر می خواهید لاماکون را در یک فر معمولی خانگی بپزید، آن را در بالاترین درجه حرارت از قبل گرم کنید و از سنگ پیتزا برای حفظ حرارت استفاده کنید. اینکه چقدر طول می کشد به فر و تنظیماتی که استفاده می کنید نیز بستگی دارد. وقتی لاماکون از فر خارج شد، می توانید با مواد تازه مانند کاهو، تکه های خیار و گوجه فرنگی و سس سیر یا سس تند را اضافه کنید. سس سیر را با سیرکباب و له شده، سس مایونز و ماست درست کنید که با مواد دیگر جفت شود.



مرحله چهارم تهیه لاهماچون ترکی خانگی با دو دستور
برای دومین دستور:  روی خمیر در یک کاسه 400 گرم گوشت چرخکرده، 2 پیاز بزرگ، ریز خرد شده + 1/2 فنجان گوجه فرنگی، ریز خرد شده + 1/4 فنجان جعفری، ریز خرد شده + 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی + 1 قاشق چایخوری نمک + 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه + 1 قاشق چایخوری پاپریکا + 1/4 قاشق چای خوری زیره + 1 قاشق غذاخوری سرکه + 2 قاشق غذاخوری آب را با هم خوب هم زده تا تمام مواد با هم کاملا ترکیب و یکدست شوند.
مرحله پنجم تهیه لاهماچون ترکی خانگی با دو دستور
برای 11 چونه خمیر: 3 فنجان آرد و 1 قاشق چایخوری نمک را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. به تدریج روی اینها 1-1/4 فنجان آب ولرم بریزید و با دست مخلوط کنید تا همه چیز خوب به هم بچسبد. باید خمیر سفت باشه ممکن است لازم باشد هنگام درست کردن این خمیر چند بار دست خود را خیس کنید. یا می توانید خمیر را در یک همزن برقی درست کنید. روی پیشخوان را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را روی آن منتقل کنید. حدود 5-7 دقیقه آن را ورز دهید تا خمیر یکدستی به دست آید. شکلی به طول حدود (35 سانتی متر) به آن بدهید. آن را به 11 قسمت برش دهید. هر کدام از آنها را به شکل توپ درآورید و روی سطح کمی آرد پاشی شده قرار دهید. روی آنها را با یک تکه پارچه مرطوب بپوشانید و بگذارید استراحت کند. فر را با دمای 450 درجه فارنهایت/230 درجه سانتی گراد گرم کنید.

 

مرحله ششم تهیه لاهماچون ترکی خانگی با دو دستور
هر تکه از گلوله های خمیر را روی یک پیشخوان آردپاشی شده به شکل دایره نازک باز کنید. آن را روی توی سینی روی کاغذ روغنی پوشانده اید قرار دهید. می توانید همزمان دو خمیر تخت را در یک سینی قرار دهید.(فراموش نکنید که وقتی یکی از آن ها را باز می کنید، باقی مانده ها را با پارچه مرطوب بپوشانید. در غیر این صورت ممکن است خشک شوند.) سپس از ترکیب گوشتی یک لایه نازک از به روی خمیر بمالید و مطمئن شوید که تمام قسمت ها از جمله لبه ها به خوبی پوشش داده شده اند. به آرامی روی مخلوط فشار دهید تا به خوبی روی خمیر بچسبد و به طور یکنواخت پخش شود. 7-8 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار داده و بپزید. همین مراحل را برای گلوله های خمیر باقی مانده نیز تکرار کنید. بعد از سه بار پخت، کاغذ روغنی را با کاغذ روغنی جدید عوض کنید.


مرحله هفتم تهیه لاهماچون ترکی خانگی با دو دستور
پخت و پز روی اجاق گاز: یک تابه نچسب درب دار را روی حرارت متوسط گرم کنید. یک گلوله خمیر را روی یک پیشخوان آردپاشی شده به شکل دایره نازکی که از تابه ای که استفاده می کنید بزرگتر نباشد باز کنید. آن را به آرامی در تابه داغ قرار دهید. مخلوط رویه را با قاشق روی آن پخش کنید. با پشت قاشق به آرامی روی آن فشار دهید. درب ظرف را بگذارید و آن را به مدت 7-8 دقیقه یا تا زمانی که مقداری رد در ته آن مشاهده کنید بپزید. این کار را برای بقیه گلوله های خمیر تکرار کنید.