طرز تهیه گردو پلو با گوشت تکه ای
مواد لازم:
برنج: 3 پیمانه
پیاز: یک عدد
گوشت: 300 گرم
نمک فلفل زردچوبه: مقدار کافی
روغن مایع: مقدار کافی
مغز گردو: 200 گرم
زعفران دمکرده: مقدار کافی
کشمش: مقدار کافی
زرشک: یک قاشق غذاخوری
گردو پلو غذایی مخلوط و خوشمزه و مقوی است که اصالتا متعلق به شهرکرد است. این غذا برای کسانی که گردو دوست دارند و برای خانمهایی که دنبال آشنایی با غذاهای سنتی اقوام ایرانی هستند گزینه مناسبی است.این غذای خوشمزه با گوشت مرغ و گوشت چرخ کرده قل قلی و با گوشت لخم گوسفندی قابل تهیه است.در اینجا طرز تهیه گردو پلو با گوشت لخم را برایتان می نویسم و امیدوارم ان را در منزل برای وعده غذایی ناهار تهیه کنید و از خوردن ان لذت ببرید.
مرحله اول تهیه گردو پلو با گوشت تکه ای:
ابتدا و در شروع برای تهیه این خورشت گردوها را از وسط نصف می کنیم و داخل یک طرف کمی آب می ریزیم و گردوها را در اب خیس می کنیم و بعد از یک ساعت که گردوها در آب خیس خوردند ، پوست روی آن را با دست جدا می کنیم.
مرحله دوم تهیه گردو پلو با گوشت تکه ای:
سپس در ادامه در این مرحله یک عدد پیاز را می شوریم و با چاقو پوست می کنیم و به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم. سپس داخل تابه روغن می ریزیم و روی گاز می گذاریم و وقتی روغن داغ شد پیازها را در روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی و کم حجم شود.
مرحله سوم تهیه گردو پلو با گوشت تکه ای:
سپس در ادامه در این مرحله 300 گرم گوشت را با آب می شوریم و آن را با چاقو به صورت ریز و قیمه ای خرد می کنیم. سپس گوشت خرد شده را داخل تابه می ریزیم و در تابه با پیاز تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله چهارم تهیه گردو پلو با گوشت تکه ای:
سپس در ادامه در این مرحله 2 لیوان اب داخل قابلمه گوشت می ریزیم و نمک و فلفل را به مقدار کافی به قابلمه اضافه می کنیم . ابتدا زیر شعله گاز را زیاد می کنیم و وقتی آب داخل قابلمه جوش آمد زیر شعله گاز را کم می کنیم و درب قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم تا گوشت بپزد و نرم شود.
مرحله پنجم تهیه گردو پلو با گوشت تکه ای:
سپس در ادامه در این مرحله داخل یک تابه کمی روغن و یا در صورت تمایل کره می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و وقتی روغن داغ شد ، گردوهای خیس خورده که آبکش شده را در تابه تفت می دهیم .سپس وقتی گردوها را تفت دادیم مقداری کشمش را نیز داخل تابه می ریزیم و آنها را نیز با هم تفت می دهیم.
مرحله ششم تهیه گردو پلو با گوشت تکه ای:
سپس در ادامه در این مرحله وقتی گوشت پخت و نرم شد و آبش تقریبا بخار شد ، گردوها و زرشک های تفت داده را همراه با زعفران دمکرده به قابلمه گوشت و پیاز اضافه می کنیم و مقدار کافی نمک و فلفل را نیز به آنها اضافه می کنیم و مزه آن را می چشیم و وقتی آب آن کاملا خشک شد زیر گاز را خاموش می کنیم.
مرحله هفتم تهیه گردو پلو با گوشت تکه ای:
سپس در ادامه در این مرحله 3 پیمانه برنج را که از 2 ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده بودیم را آبکش می کنیم و برنج را همراه با آب داخل یک قابلمه می ریزیم و به قابلمه نمک و روغن مایع اضافه می کنیم و اجازه می دهیم برنج داخل قابلمه جوش بخورد و مغزش کمی نرم شود.
مرحله هشتم تهیه گردو پلو با گوشت تکه ای:
سپس در ادامه در این مرحله برنج را آبکش می کنیم . برای تهیه این برنج دو راه وجود دارد که یا برنج را به شکل مخلوط تهیه کنیم و یا جداگانه و به شکل ساده درست کنیم. پس داخل یک قابلمه را روغن مایع می ریزیم و برنج آبکش شده را کف قابلمه می ریزیم و مواد آماده شده در مرحله ششم را لای برنج می ریزیم و سپس درب قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم تا برنج دم بکشد و یا برنج را به صورت جداگانه دم می کنیم و مواد گوشت و زرشک و گردو را روی برنج می ریزیم ( روش انتخابی من).
وقتی برنج پخت ، غذای ما آماده است . در ظرف مناسب ریخته و با زعفران و زرشک برنج را تزیین می کنیم و برای ناهار میل می کنیم.