4653

طرز تهیه گراتن مرغ و سبزیجات

مواد لازم:
سینه مرغ: یک عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۳ عدد
فلفل دلمه ای قرمز و سبز: از هرکدام نصفی
کدو قلمی: ۴ عدد
بادمجان قلمی: ۴ عدد
پیاز: یک عدد
ریحان خشک: یک قاشق سوپ خوری
پنیر موزارلا: به میزان لازم
گوجه گیلاسی: ۳ عدد
سیر: ۴ حبه
روغن: به مقدار لازم
آرد: ۲ قاشق سوپ خوری
شیر: یک پیمانه
کره: ۵۰ گرم
نمک ،فلفل،زردچوبه: به مقدار لازم


ابتدا باید توضیح بدم این غذا برعکس اسمش که خیلی گنده است ولی غذای سبک و دلنشینی هستش و امیداوارم که امتحانش کنید چون از مرغ و سبزیجات هست هضم خوبی داره.


مرحله اول تهیه گراتن مرغ و سبزیجات:
اول میریم سراغ سینه مرغ، خوب میشوریمش و اگه چربی داشت از اش جدا میکنیم وقتی شستیم میذاریم تو آبکش آبش بره. بخاطر این میگم که اگه آب دار باشه موقع برش بافت سینه مرغ خراب میشه، زمانی که مرغ خشک شد به صورت مکعبی و یکم درشت خردش میکنیم. حالا یه ظرف برمیداریم و مرغهای خردشده رو میرزیم داخلش و کمی نمک و فلفل بهش اضافه میکنیم و در آخر مقداری روغن هم بهش اضافه میکنیم و خوب مخلوطش میکنیم و میذاریم تو یخچال یکم بمونه و مزه بگیره و ترد تر بشه.
حالا گوجه فرنگی ها رو برمیداریم و خوب میشوریم و پس از اینکه آبش رفت به صورت ورقه ای البته نازک نباشه، ضخیم حلقه ای برش میدیم و میذاریم کنار، در اینجا میریم سراغ سیب زمینی ها، اول خوب میشوریم و پوستشو میکنیم و سیب زمینی ها رو هم مثل گوجه فرنگی هامون به صورت حلقه ای و ضخیم برش میدیم و کمی هم بهشون نمک میزنیم و میذاریم کنار. در اینجا نوبت بادمجان هامونه، اول از همه خوب میشوریم چون میخواهیم با پوست خردشون کنیم وقتی تمیز شستیم میرزیم تو آبکش تا آبش بره و بعد به صورت مکعبی یا هر طور که سلیقتونه خرد میکنید. فقط باید یادآور بشم زیاد درشت نباشه.
بعد از اون نوبت کدوها هست. اونارو هم میخواهیم با پوست خرد کنیم. برای همین خوب میشوریم تا کثیفی روش باقی نمونه واینارو من به صورت حلقه ای خرد کردم ولی شما میتونید به صورت مکعبی یا هر جور دیگه دوست دارین خرد کنید، بعد اینا رو هم میذاریم کنار.


مرحله دوم تهیه گراتن مرغ و سبزیجات:
در این مرحله پیازمون رو برمیداریم و خوب میشوریم و به صورت نگینی خرد میکنیم و میذاریم کنار. حالا فلفل دلمه ای هامونو خوب میشوریم و از هر دو نوع قرمز و سبزش نصفش رو برمیداریم و به صورت نگینی خرد میکنیم و میذاریم کنار.
در ادامه یه تابه رو برمیداریم و داخلش روغن میرزیم و میذاریم رو حرارت تا روغنمون خوب داغ بشه، وقتی روغن داغ شد پیازهایی که نگینی خرد کرده بودیم رو میرزیم داخلش و شروع میکنیم به تفت دادن کمی که پیازها سبک شد بهش زردچوبه رو اضافه میکنیم و تفت میدیم مجدد، سپس مرغها رو از یخچال در میاریم و میرزیم تو تابه و با پیازهامون سرخشون میکنیم و خوب میذاریم سرخ بشه هر دو طرفش.
بعد بادمجان های خردشده رو میرزیم داخلش و با تکه های مرغ تفتش میدیم و بعد از اون نوبت کدوها هستش که اونا رو هم بهش اضافه میکنیم و با هم تفت میدیم و بعد از اون فلفل دلمه ای ها رو که نگینی خرد کرده بودیم بهش اضافه میکنیم و تفت میدیم، تا زمانی که اینا دارن با هم سرخ میشن میریم سراغ سیرهامون و اونا رو هم خرد میکنیم و به مخلوطمون اضافه میکنیم و همه مواد رو با هم تفت میدیم و میذاریم کنار.

 

مرحله سوم تهیه گراتن مرغ و سبزیجات:
حالا میخواهیم سس گراتنمون رو درست کنیم برای این کار اول آردمون رو الک میکنیم بعد یه قابلمه کوچیک برمیداریم و میذاریم رو حرارت رو گاز و آرد رو میریزیم داخل قابلمه و در ادامه شیر سردمون رو کم کم بهش اضافه میکنیم و همینجور هی هم میزنیم تا آردمون تو شیر حل بشه و شروع کنه به جوشیدن اون موقع که شروع کرد به جوشیدن بهش نمک و فلفل و کره رو هم اضافه میکنیم و میذاریم با هم بجوشه با حرارت کم تا سس غلیظ شه.
لازم به ذکر است سس باید نه رقیق باشه نه خیلی غلیظ. حالا یه ظرف نسوز رو برمیداریم.  سیب زمینی و گوجه هایی که از قبل حلقه ای برش داده بودیم رو کنار هم میچینیم، فقط کنار های ظرف باید بچینیم تا وسط ظرف خالی باشه، حالا مخلوط مرغ و سبزیجاتی که درست کرده بودیم رو وسط ظرف میریزیم و سس رو هم به طور کامل میریزیم روش و بعد به طور کامل با پنیر موزارلا که از قبل رندش کرده بودیم میپوشونیم و ریحان های خشک رو هم روی غذامون میریزیم و بعد در ظرفمون رو با فویل میبندیم و میذاریم تو فر.
البته باید در اینجا بگم که فر رو از قبل رو دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد میذاریم گرم بشه و بعد ظرف رو میذاریم داخل فر به مدت ۴۰ دقیقه و بعد از اینکه ۴۰ دقیقه تموم شد برای اینکه پنیرمون هم برشته بشه فویل رو برمیداریم و یه ۵ دقیقه هم مجدد میذاریم تو فر و بعد از این مرحله گراتن ما آماده هستش و با گوجه گیلاسی هامون تزئینش میکنیم.