4649

طرز تهیه گراتن گل کلم و سیب زمینی

مواد لازم:
گل کلم: یک عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
پیاز: یک عدد
پنیر پیتزا: ۱۵۰ گرم
شیر: یک و ۱/۲ لیوان
آرد: ۲ قاشق غذا خوری
سیر: ۲ حبه
پنیر پارمزان: ۴ قاشق غذا خوری
جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذا خوری
پودر پاپریکا، پودر آویشن: به میزان لازم
نمک، فلفل: به میزان لازم
روغن سرخ کردنی: به میزان لازم


با سلام و خسته نباشید خدمت همه دوستانم. امروز میخواهیم با هم یه غذای خوشمزه و میشه گفت جدید رو درست کنیم. این غذا پایه اش سیب زمینی و گل کلم هست. گل کلم تو پاییز و زمستان فراوانه و فصلش هست برای همین تهیه مواد اولیه این غذا آسونه. علاوه بر اینها این غذا بخاطر سیب زمینی و گل کلمی که داخلش هست سرشار از ویتامین و املاح معدنیه.
شما با درست کردن این غذای مقوی میتونید تو وعده های غذاییتون تغییر ایجاد کنید و علاوه بر خوشحال کردنشون کلی ویتامین هم به بدنشون برسونید.


مرحله اول تهیه گراتن گل کلم و سیب زمینی :
ابتدا برای درست کردن این غذا میریم سراغ سیب زمینی هامون. اونها رو خوب و تمیز میشوریم. چون میخواهیم سیب زمینی ها رو با پوست بپزیم پس سیب زمینی هاتون رو خوب بشورید و بذارید کنار. برای این من سیب زمینی رو با پوست میپزم که مزه آب نگیره.
حالا یه قابلمه رو بر میداریم و آب میریزیم داخلش و سیب زمینی ها رو هم میریزیم داخلش و سپس قابلمه رو میذاریم رو حرارت تا سیب زمینی هامون بپزه. در ادامه نوبت گل کلم هست. اونها رو هم به تیکه های کوچیک تر خردشون میکنیم که شستشوش راحت تر باشه و بعد شسته و میذاریم کنار.
در ادامه یه قابلمه رو برداشته و آب میریزیم داخلش سپس کمی هم نمک اضافه میکنیم بهش و میذاریم رو حرارت تا به جوش بیاد. زمانی که شروع کرد به جوشیدن گل کلم ها رو میریزیم داخلش تا بپزه. حواستون باشه گل کلم خیلی ترده و زود میپزه. پس بعد از ۱۰ الی ۱۲ دقیقه پخته. سپس آبکش میکنیمش و میذاریم کنار.

 

مرحله دوم تهیه گراتن گل کلم و سیب زمینی :
حالا تو این مرحله میریم سسی که میخواهیم تو گراتن استفاده کنیم رو درست کنیم. اول از همه سیرها رو پوستشونو میگیریم و میشوریم و با دنده ریز رنده رندش میکنیم و میذاریم بمونه. بعد از اون نوبته پیازه. پیازمون رو هم اول پوست کنده و میشوریم و بعد به صورت خلالی خردش میکنیم و میذاریم کنار.
در ادامه یه قابلمه رو بر میداریم و میذاریم رو حرارت سپس کره ایی که داشتیم رو میندازیم داخلش تا ذوب شه. سپس سیرهای رنده شدمون رو به کره داخل قابلمه اضافه میکنیم و با هم شروع میکنیم به تفت دادنشون.بعد از کمی تفت دادن آردی که داشتیم رو کم کم میریزیم داخلش و هم میزنیم که کره به خورد آردمون بره. سپس مخلوطمون رو خوب تفت میدیم.
و بعد از اون شیر رو هم کم کم اضافه میکنیم تا تموم شه و هم میزنیم تا آردمون گلوله نشه و قشنگ یکدست بشه و سسمون رو هم میزنیم تا غلیظ بشه. سپس پنیر پارمزان رو به مخلوط سسمون اضافه میکنیم و مدام هم میزنیم تا پنیرمون تو سس کامل حل بشه و در آخر جعفری هایی که از قبل شسته و خرد کردیم رو بهش اضافه میکنیم و کمی دیگه میزاریم غلیظ شه. حواستون باشه تو سس اول نمک نریزین چون پنیر پارمزان شور هست و در آخر سس رو بچشید که اگر نمک احتیاج داشت اونموقع اضافه کنید و بعد از رو حرارت برمیداریم سس رو و میذاریم کنار.

 

مرحله سوم تهیه گراتن گل کلم و سیب زمینی :
حالا تو این مرحله، سیب زمینیها که پخته رو آبکش میکنیم و پوستشونو میکنیم و میذاریم خنک شه سپس به صورت حلقه ایی برش میزنیم و میذاریم کنار. سپس میریم سراغ فر. فر رو روشن میکنیم و میذاریم رو حرات ۱۸۰ درجه سانتی گراد تا گرم شه. در ادامه یه تابه رو میذاریم رو حرارت و روغن میریزیم داخلش و پیاز ها رو هم میریزیم داخلش و سرخشون میکنیم تا طلایی بشن سپس از روغن در میاریم و میذاریم کنار تا استفاده کنیم.
سپس ظرفی که میخواهیم گراتن رو توش درست کنیم رو بر میداریم و کفشو چرب میکنیم سپس سیب زمینی ها رو که حلقه ایی برش زده بودیم رو کف ظرف میچینیم سپس روی سیب زمینی ها نمک و فلفل و پودر پاپریکا و آویشنی که داشتیم رو میریزیم بعد پیاز داغمون رو سطح سیب زمینی ها میریزیم و خوب پخشش میکنیم و بعد نصفی از سسمون رو میریزیم رو موادمون.
در ادامه گل کلم هایی که پخته بودیم رو اضافه میکنیم روی لایه سس و بعد بقیه سس رو، روی گل کلم ها میریزیم و خوب پخش میکنیم و در آخر هم پنیر پیتزای رنده شدمون رو میریزیم. سپس گراتنمون رو میذاریم تو فر با همون حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد، نیم ساعت بمونه. بعد از ۳۰ دقیقه گراتن ما آماده شده و میتونید سرو کنید. نوش جان.