4643

طرز تهیه گراتن سیب زمینی و قارچ

مواد لازم:
سیب زمینی: چهار عدد
قارچ: ده عدد
نمک و فلفل: به میزان لازم
پول بیبر: نصف قاشق چای خوری
آویشن: نصف قاشق چای خوری
پنیر پیتزا: 200گرم
آرد گندم: یک پیمانه
شیر: دو لیوان
سینه مرغ: سه عدد
کره: 20گرم


مرحله ی اول درست کردن گراتن سیب زمینی و قارچ :
اولین کارمون اینه که چهار عدد سیب زمینی متوسط را پوست می کنیم و خوب می شوییم و بعد هم با یک چاقوی تیز یا اره ای روی تخته ی کارمون به شکل ورقه های مساوی برش می دهیم ، بعد هم سیب زمینی ها را داخل یک ظرف آب و یخ حدود نیم ساعت می گذاریم و بعد هم داخل سبدی آب کش می کنیم و داخل یک پارچه ی تمیز خشک می کنیم. وقتی خشک شدند داخل تابه ای همراه با نمک سرخشون می کنیم. البته می توانید سیب زمینی ها را آب پز هم بکنید.


مرحله ی دوم درست کردن گراتن سیب زمینی و قارچ :
سینه های مرغ را به صورت نواری برش می دهیم ، داخل پیاز و نمک و پول بیبر قرار می دهیم و مزه دارشان می کنیم . حدود سه تا چهار ساعت داخل یخچال می گذاریم تا مزه دار شوند. بعد از مزه دار شدن آن ها را جداگانه سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.

 

مرحله ی سوم درست کردن گراتن سیب زمینی و قارچ :
قالب مورد نظر یا ظرف مورد نظر را که می خواهیم داخل فر بگذاریم چرب می کنیم و کنار می گذاریم. قارچ ها را خوب شسته و خشک می کنیم و به صورت اسلایسی یا ورقه ای خرد می کنیم.

 

مرحله ی چهارم درست کردن گراتن سیب زمینی و قارچ :
حالا باید سس بشامل را درست کنیم. اول از همه آرد را داخل یک تابه یا قابلمه کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود. بعد از آن کمی کره یا روغن به آرد اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. یک لیوان شیر را به قابلمه اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا کامل با هم مخلوط شوند و سس اصلا گلوله گلوله نشود . برای این که آرد گلوله گلوله نشود می توانید داخل قابلمه الک کنید. داخل سس کمی فلفل و آویشن نیز اضافه می کنیم. سس بشامل آماده است.

 

مرحله ی پنجم درست کردن گراتن سیب زمینی و قارچ :
خب کف قالب را که از قبل چرب کرده بودیم را یک لایه سیب زمینی سرخ کرده می چینیم و روی آن را از سینه های مرغ نواری می چینیم و بعد قارچ های ورقه ای را رویشان می ریزیم و سس بشامل را روی مواد ریخته و پخش می کنیم. پنیر پیتزا را به هر اندازه ای که دوست دارید روی مواد بریزید و دوباره تمام این کارها را تکرار کنید تا تمامی مواد روی هم قرار بگیرند. پنیر پیتزا را هم اگر بیشتر دوست دارید بیشتر بریزید. اگر سس بشامل را دوست ندارید می توانید حذف کنید.


مرحله ی ششم درست کردن گراتن سیب زمینی و قارچ :
وقتی تمام لایه ها را روی هم چیدید قالب یا ظرف را داخل فر از قبل گرم شده بگذارید تا حدود بیست دقیقه مواد گراتن بپزند. اول قسمت آون را روشن کنید و در پنج دقیقه ی آخر گریل را روشن کنید تا پنیر طلایی رنگ شود. فر را روی صد و هشتاد درجه ی سانتی گراد قرار دهید. حدود یک ربع قبل هم حتما فر را روشن کنید تا داغ شود. بعد از گذشت زمان مورد نظر ظرف را از فر بیرون آورده و در هر ظرفی که دوست دارید سرو کنید. اگر هم دوست دارید می توانید. داخل همان قالب یا ظرف نوش جان کنیدـ گراتن جذاب ما آماده است. می توانید با هر سسی که مورد پسندتان است.  مثل سس کچاپ یا خردل میل کنید. به جای سیب زمینی می توانید از بادمجان ورقه ای نیز استفاده کنید که البته در این صورت دیگر گراتن نیست و اسم موساکا را به خود خواهد گرفت. سس بشامل را با هر نوع آرد سفیدی می توانید درست کنید ولی اصولا از آرد گندم برای تهیه ی این سس استفاده می کنند.