طرز تهیه گراتن سیب زمینی و اسفناج
مواد لازم:
سیب زمینی: ۴ عدد
اسفناج پخته شده: ۲ لیوان
آرد: ۴ قاشق غذا خوری
شیر: ۲ لیوان
کره: ۵۰ گرم
پیاز: یک عدد
سیر: ۲حبه
پنیر گودا: به مقدار لازم
نمک وفلفل: به مقدار لازم
مرحله اول تهیه گراتن سیب زمینی و اسفناج :
در ابتدا باید بهتون بگم این غذا جزء غذاهای بین المللی به حساب میاد. چون این غذا با ذائقه تمام کشور ها همخونی داره و به علت مغذی و مفید بودنش بخاطر اسفناج و سیب زمینی داخلش بسیار پر خاصیت و پرطرفداره. که باعث میشه محبوب همه سنین باشه.
حالا اول میریم سراغ اسفناج. خوب میشوریمش و بعد از اینکه شستیم میریزیم تو آبکش تا آبش به طور کامل بره. و ریز خردش میکنیم.
حالا اسفناج هایی که خرد کردیم رو میریزیم تو یه قابلمه و قابلمه رو میذاریم رو حرارت ملایم و درشو میزاریم تا بپزه فقط باید بهتون بگم برای پخت اسفناج من بهش آب اضافه نمیکنم چون خود اسفناج آب میندازه اگر حرارت رو کم کنید خودش آرام آرام به راحتی میپزه. وقتی که اسفناج پخت از قابلمه در میاریمش و میذاریم کنار.
در ادامه یه قابلمه دیگه برمیداریم و روغن میریزیم داخلش و میذاریم رو حرارت تا روغنمون داغ شه زمانی که روغنمون داغ شد اسفناج های پخته شده رو میریزیم داخلش و شروع میکنیم به تفت دادنش تا جایی که تمام آبش گرفته بشه و دیگه آبی نداشته باشه سپس از تابه در میاریمشون و میذاریم کنار تا استفاده کنیم.
مرحله دوم تهیه گراتن سیب زمینی و اسفناج :
تو این مرحله میریم سراغ پیازمون میشوریم وپوستشو میگیریم و میذاریم کنار . سپس سیرها رو پوستشو میکنیم و میشوریمش و بعد سیرها و پیازمون رو بادنده ریز رنده رندش میکنیم و میذاریم کنار.
حالا یه تابه برمیداریم و میذاریم رو حرارت و کره رو میندازیم داخلش تا آب شه سپس پیاز و سیرهای رنده شده رو هم اضافه میکنیم به تابه و با کره شروع میکنیم به تفت دادنش تا زمانی که اینا دارن کمی تفت میخورن تا نرم بشن میریم سراغ آرد. آردمون رو الک میکنیم تا صاف و یکدست باشه.
سپس یه ظرف برمیداریم و آرد الک شده رو میریزیم داخلش سپس شیر رو هم بهش اضافه میکنیم و با هم دیگه خوب مخلوطشون میکنیم تا کامل مخلوطمون یکدست باشه و آردها گلوله نباشه. در ادامه مخلوط شیر و آردمون رو به تابه ایی که پیاز و سیر داخلش بود اضافه میکنیم و نمک و فلفل رو هم میریزیم داخلش و مجدد همشون با هم تفت میدیم و حرارت رو کم میکنیم تا سسمون غلیظ بشه یه چیزی شبیه ماست بشه.
حالا نوبت سیب زمینی هامونه اول میشوریم. سپس پوستشونو میگیریم و به صورت حلقه ای برش میزنیم و میذاریم کنار تا ازش استفاده کنیم. در ادامه میریم سراغ پنیر گودامون و به اندازه ایی که میخواهیم مصرف کنیم با دنده درشت رنده رندش میکنیم و میذاریم کنار تا بریزیم تو غذامون.
مرحله سوم تهیه گراتن سیب زمینی و اسفناج :
سپس یه ظرف پیرکس رو بر میداریم و ته شو چرب میکنیم سپس سیب زمینی ها که به صورت حلقه ایی برش دادیم رو میچینیم ته ظرف پیرکس و سسی رو که درست کرده بودیم رو برمیداریم و مقداریشو روی سیب زمینی ها میریزیم طوری که رو تمام سیب زمینی ها سس باشه سپس میریم سراغ لایه بعدی. اسفناجهای پخته و سرخ شده رو میریزیم روی سس ها و خوب پخشش میکنیم که به صورت لایه بالایی سیب زمینی ها بشه و بعد مجدد سس سفیدی که درست کردیم رو هم روی اسفناج ها میریزیم تا کامل بپوشونه روی اسفناج ها رو.
و لایه بعدی میریم سراغ پنیرمون. حالا پنیر گودای رنده شدمون رو میریزیم به عنوان لایه بعدی روی سس سفیدمون. سپس مجدد سیب زمینی های حلقه شده رو میچینیم و روش سس سفید میدیم و بعد مجدد اسفناج ها رو میریزیم و سسمون و در ادامه پنیر. و در نهایت به لایه آخر که میرسیم فقط سیب زمینی های حلقه ایی رو میچینیم و روش هم پنیر گودای رنده شده میریزیم. دیگه گراتن آماده هستش که بره تو فر.
حالا فر رو از قبل رو درجه ۲۰۰ درجه سانتی گراد میذاریم تا گرم باشه. سپس گراتن رو با این درجه به مدت ۵۰ الی ۶۰ دقیقه میذاریم تو فر تا بپزه و کامل آماده بشه. فقط بعد از ۵۰ دقیقه در فر و باید باز کنیم با یه چنگال یا کارد تست کنیم سیب زمینی ها رو ببینیم پخته یا نه. بعد از تست اگر پخته بود دیگه گراتنمون آماده شده و از فر در میاریم تا کمی خنک بشه. سپس برش میدیم و سرو میکنیم. نوش جان.