4637

طرز تهیه گراتن بادمجان

مواد لازم:
کره: 250 گرم
بادمجان: 5 عدد
فلفل دلمه ای سبز: یک عدد
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
شیر: 2 لیوان
قارچ: 150 گرم
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد
پنیر پیتزا: 200 گرم
پودر سیر: یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی: یک استکان
آرد سفید: 3 قاشق غذاخوری



مرحله اول تهیه گراتن بادمجان:
ابتدا بادمجان ها را تمیز شسته و پوست گرفته و از وسط نصف می کنیم یعنی به شکل طولی دو قسمت می کنیم و مقداری نمک پاشیده و به مدت 2 ساعت در داخل آبکش لگن داری گذاشته تا تلخی آن ها گرفته شود.


مرحله دوم تهیه گراتن بادمجان:
حال روغن سرخ کردنی را در داخل تابه نچسب و مناسبی می ریزیم و آن را روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم تا داغ شود بعد به نوبت بادمجان ها را در روغن داغ قرار می دهیم و هر دو طرف بادمجان ها را سرخ کرده سپس آن ها را روی حوله کاغذی قرار می دهیم تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.
(حتما روغن اضافی بادمجان های سرخ شده را بگیرید اگر می خواهید نتیجه کار تمیز و خوب از آب دربیاید چون که بادمجان ها بعدا در داخل ظرفی میره داخل فر و روی آن ها مواد گوشتی سرخ شده می ریزیم این طوری روغن اضافی بادمجان ها کف ظرف جمع می شود).


مرحله سوم تهیه گراتن بادمجان:
بعد فلفل دلمه ای را به همراه قارچ ها تمیز شسته و در داخل همان تابه خرد می کنیم و سه قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی اضافه نموده (اگر بعد از سرخ کردن بادمجان ها روغن به اندازه کافی کف تابه بود احتیاجی به اضافه کردن روغن نیست) و تابه را روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم و تفت می دهیم تا کمی نرم و پخته شوند.

 

مرحله چهارم تهیه گراتن بادمجان:
سپس گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم و مواد را هم زده و زیر و رو کرده تا با هم مخلوط شوند و تفت می دهیم تا گوشت چرخ کرده رنگش تغییر کرده و کمی سرخ شود.

 

مرحله پنجم تهیه گراتن بادمجان:
حال مقداری نمک و فلفل و پودر سیر را اضافه می کنیم و مواد را هم زده و زیر و رو می کنیم تا ادویه ها با مواد مخلوطی ترکیب شده و مزه دار کنند.
سپس در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و مواد مخلوطی را هم می زنیم و زیر و رو کرده تا رب گوجه فرنگی با سایر مواد ترکیب شود و مزه و رنگ دهد. حال بعد از تفت دادن 2 الی 3 دقیقه حرارت خاموش می کنیم و مواد سرخ شده را آماده کنار می گذاریم.

 

مرحله ششم تهیه گراتن بادمجان:
حال نوبت درست کردن سس بشامل هست که این سس به سس فرانسوی یا سس سفید معروف هست که ما ایرانی ها آن را سس مایونز می شناسیم.
اول کره را در داخل ظرف شیر جوش ریخته و آن را روی حرارت با شعله متوسط قرار می دهیم تا کم کم کره ذوب شود. بعد یک قاشق غذا خوری از آرد سفید را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا از خامی درآید. سپس در ادامه شیر را اضافه می کنیم و مدام هم می زنیم تا این که شیر به جوش آید بعد آرد باقی مانده را کم کم اضافه نموده و مجددا هم می زنیم تا آرد گلوله گلوله نشود و 10 الی 12 دقیقه می گذاریم شیر بجوشد تا سس سفید ما به غلظت کافی برسد.

 

مرحله هفتم تهیه گراتن بادمجان:
فر را روشن می کنیم و دمای آن را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم نموده تا گرم شود.
حال ظرف مناسبی را بر داشته و مقداری سس سفید در کف ظرف می ریزیم و یک لایه از بادمجان های سرخ شده را می چینیم.

 

مرحله هشتم تهیه گراتن بادمجان:
بعد یک لایه از مواد گوشتی سرخ شده می ریزیم و مقداری سس سفید و مجددا لایه بعدی را بادمجان سرخ شده می چینیم و سپس باقی مانده مواد مخلوطی گوشتی را ریخته و در آخر سس سفید می ریزیم و مقداری پودر آویشن پاشیده و بعد پنیر پیتزا را روی همه مواد می ریزیم.


مرحله نهم تهیه گراتن بادمجان:
حال گراتن بادمجان را در داخل فر گرم شده به مدت 30 الی 35 دقیقه می گذاریم 5 دقیقه آخر را شعله بالایی فر را روشن کرده تا برشته و زیبا شود.
گراتن بادمجان ما آماده شد آن را همراه نان فانتزی در کنار خانواده محترم میل کنید.
نوش جان!