طرز تهیه کیک وانیلی فرشته با خامه
مواد لازم:
شکر: 360 گرم حدود 1-3/4 فنجان
آرد: 126 گرم حدود 1 فنجان
نمک: 1/4 قاشق چایخوری
سفیده تخم مرغ: 12 عدد
آب ولرم: 1/3 فنجان یا 80 میلی لیتر
وانیل: 1/2 قاشق چایخوری عصاره
توت فرنگی: برای تزئین
خامه تاتار: 1/2 قاشق چایخوری
خامه: برای تزئین
دستور تهیه کیک حتماً! کیک غذای فرشته خانگی بسیار بهتر از آماده آن از در فروشگاه ها و یا قنادیها است و پایه مناسب برای انواع کیک ها است و این کیک بسیار نرم و لطیف و خوشمزه است و براحتی در خانه می توانید آن را آماده کنید و کل زمان برای آماده سازی و پخت در فر و سرد شدن و تزئین آن 2 ساعت و 10 دقیقه زمان شما را می گیرد.این کیک برای 10 تا 12 نفر کافیست ودستور تهیه خامه زده شده را هم در انتهای دستور خواهید دید. پس براحتی آن را آماده و با تزئینات دلخواه آن را سرو کنید.
مرحله اول کیک وانیلی فرشته با خامه
در ابتدا مانند همیشه تمام مواد در دستور کار را روی پیشخوان قرار داده تا به دمای محیط برسد و بعد با اندازه گیری های درست کیکی فوق العاده تهیه کنید . در ابتدا شما 1 فنجان آرد را با 1/4 قاشق چایخوری نمک الک کنید و بعد 12 تخم مرغ حدود 430 گرم سفیده را از زرده جدا کرده و در ظروف جداگانه بریزید و این را بدانید قبل از استفاده تخم مرغ 30 دقیقه باید در دمای محیط بماند البته تخم مرغ اگر سرد باشد زرده و سفیده براحتی از هم جدا میشود .شما بجای وانیل می توانید از 1 تا 2 دانه هل استفاده کنید.چون 1/2 قاشق چایخوری از عصاره وانیل در این کیک استفاده می شود. در اینجا از خامه تاتار استفاده شده که شما جایگزین آن از سرکه سفید و یا آبلیمو استفاده کنید.(دستور خامه فرم گرفته در انتهای دستور قرار دارد ) فر را با دمای 350 درجه فارنهایت و یا 180 درجه سانتیگراد روشن کنید. در دستگاه غذاساز ، شکر را حدود 2 دقیقه هم زده تا کاملا پودر شود.
مرحله دوم کیک وانیلی فرشته با خامه
در یک کاسه بزرگ جداگانه مخلوط ، سفیده تخم مرغ ، آب ، پودر هل یا وانیل ، عصاره وانیل و خامه تارتار یا آبلیمو را با هم حدود 2 دقیقه مخلوط کنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند ، سپس با سرعت متوسط همزن پودر شکر را هم اضافه و خوب هم زده تا با هم مخلوط و مخلوط فرم دار شود.نیمی از مخلوط آرد را بروی ترکیب بریزید و با استفاده از یک لیسک هم بزنید تا آرد با سفیده تخم مرغ زده و فرم گرفته ادغام شود و این روند را تا زمانی که تمام مخلوط آرد را با سفیده ترکیب کنید ، ادامه دهید (حتماً به آرامی با آن کار کنید) قالب تو خالی مدل دار را آماده کنید . خمیر را به آرامی با لیسک توی قالب بریزید و روی آن را صاف کنید. ( قالب را چرپ نکنید ، اگر این کار را انجام دهید کیک را به درستی بالا نمی رود و یا پف نمی کند.) سپس قالب را در فر به مدت 35 دقیقه قرار دهید و برای اطمینان در پخت بعد از گذشت زمان یک خلال دندان یا سیخ را در وسط خمیر بزنید و اگر در زمان خارج کردن از خمیر به آن نچسبیده بود . کیک پخته و آماده است ،اگر به آن از خمیر خیس و مرطوب چسبیده بود 10 دقیقه دیگر بگذارید و مراقب باشید کیک نسوزد.
مرحله سوم کیک وانیلی فرشته با خامه
از فر خارج کنید و بگذارید تا کاملا سرد و خنک شود. کیک را بعد از کمی سرد شدن در قالب آن را روی یک قفسه توری برگردانید و حداقل 1 ساعت قبل از برداشتن ظرف خنک کنید (من چاقوی تیز را دور لبه زدم تا شل شود). تا کیک سرد شود شما خامه فرم گرفته را آماده کنید. این خامه با سه ترکیب براحتی آماده میشود و بهتر از خامه بیرون و آماده است و برای 6 نفر کافیه .پس در یک کاسه 236 میلی لیتر حدود 1 فنجان خامه سرد شده را اضافه کرده و بعد 2 قاشق غذاخوری یا 25 گرم شکر دانه ریز یا 3 قاشق غذاخوری پودر قند را با 1/4 قاشق چایخوری وانیل (اختیاری) را به خامه اضافه کرده و با همزن دستی یا برقی به مدت 1 دقیقه کاملا هم زده تا سفت و فرم دار شود و یا رد پره همزن روی خامه باقی بماند و بعد در یخچال یا فریزر به مدت 15 دقیقه تا چند ساعت میتوانید برای نتیجه بهتر قرار دهید.
مرحله چهارم کیک وانیلی فرشته با خامه
بعد کیک را بدلخواه برش بزنید و در کنار کیک از توت فرنگی های سرد و برش خورده و خامه زده شده و یا سس های میوه ایی و انواع سس کاراملی و شکلاتی با روکش های انتخابی و دلخواه برای تزئین در کنار کیک برش خورده استفاده کنید و آن را با یک نوشیدنی سرد و یا گرم سرو کنید.یادداشتمقدار قند اضافه شده را می توان کمی مطابق طعم تنظیم کرد. از 1 - 3 قاشق غذاخوری شکر دانه ریز و 1/2/1 - 4 قاشق غذاخوری پودر قند استفاده کنید. من به ندرت وانیل اضافه می کنم زیرا من عاشق طعم خامه غنی از آن هستم اما اگر می خواهید طعم وانیل اضافه شود توصیه می کنمزمان میکس می تواند براساس مدل میکسر برقی شما متفاوت باشد ، بعضی از آنها موتورهای سریعتری نسبت به بقیه دارند بنابراین فقط به قوام توجه کنید اگر زیاد هم بزنید از هم شروع به جدا شدن میکندسفیده و زرده با تخم مرغ تازه بهتر جدا می شوند. من سفیدها را از زرد جدا کردم در حالی که هنوز سرد نیست (زیرا جدا کردن تخم مرغهای گرم سخت است) پس آنها را در یک کاسه 30 دقیقه استراحت داده تا به دمای اتاق برسد قرار بگیرند . شروع یکبار تخم مرغ را جدا کرده و درون یک کاسه کوچک بیندازید تا مطمئن شوید که تخلیه مرغ کمی زرده در آن وجود ندارد - سپس آن را در داخل کاسه اصلی بریزید. این فقط کمک می کند تا شما آن را با یک قطره زرده خراب نکنید. اگر یکی از زرده ها توی سفیده ریخت، آن را برای استفاده دیگر ذخیره کنید.حتماً از کاسه تمیز و تجهیزات مخلوط استفاده کنید زیرا یک کاسه روغنی می تواند خمیر را خراب کند. اگر فهمیدید که رویه آن خیلی قهوه ایی شده و کیک هنوز پخته نشده ، می توانید یکی دیگر از قفسه های فر را بالای کیک قرار دهید ، بدون اینکه اجازه دهید روی آن را لمس کند ، و یک ورق فویل را روی قفسه بالای کیک بگذارید ، نه مستقیم روی کیک که به آن بچسبد.