طرز تهیه کیک گرانولای سیب زمینی شیرین
مواد لازم:
سیب زمینی: یک فنجان یا 120 گرم
شکر: یک قاشق غذاخوری
کره: 10 گرم
پودر دارچین: ¼ قاشق چایخوری
آرد: یک فنجان یا 130 گرم
بکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
تخم مرغ: یک عدد
روغن کنجد: 40 گرم
شیر: 100 میلی لیتر
نمک: نوک چاقو
کنجد: کمی به رنگ سیاه
گرانول: 40 گرم
مرحله اول تهیه کیک گرانولای سیب زمینی شیرین
در مرحله اول ابتدا فر را با دمای 356 درجه فارنهایت (180 درجه سانتی گراد) روشن و گرم کنید و توی یک قالب مربع 18 سانتی متری را با کاغذ پوستی بپوشانید. برای کیک در ابتدا تمام مواد را درست اندازه گیری کرده و روی پیشخوان قرار دهید تا به دمای اتاق برسد . اول آرد را با قاشق توی فنجان اندازه گیری بریزید و بعد با یک چاقو یا دسته قاشق سطح آرد را صاف کرده و کنار بگذارید. سیب زمینی ، یک قاشق غذاخوری شکر ،کره بدون نمک ، آرد همه منظوره ، دارچین پودر شده ، بیکینگ پودر ، تخم مرغ ، روغن کنجد ، 4 قاشق غذاخوری یا 60 گرم شکر ، شیر ، گرانول (گرانولا یک غذای صبحانه و میان وعده است که شامل جو دوسر ، آجیل ، عسل یا سایر شیرین کننده ها مانند شکر قهوه ای و گاهی برنج پف کرده ، میوه های خشک ) نمک و دانه کنجد سیاه کمی برای تزیین استفاده کنید.
مرحله دوم تهیه کیک گرانولای سیب زمینی شیرین
در یک کاسه آرد همه منظوره را با پودر دارچین و بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط و بعد الک کنید و کنار بگذارید. سیب زمینی شیرین را بشوریید و به مکعب های یک سانتی متری خرد کنید. مکعب ها را در یک کاسه به مدت 10 دقیقه در آب خیس کنید. آنها را با یک حوله کاغذی خشک کنید و در یک ظرف مایکروویو قرار دهید. یک قاشق غذاخوری شکر را روی سیب زمینی شیرین بپاشید و به مدت 2 دقیقه در مایکروویو قرار دهید. اگر مایکروویو ندارید همین کار را روی بخار آبجوش یا حرارت کم اجاق گاز انجام دهید ، سپس کره را به ظرف سیب زمینی شیرین اضافه تا با گرمای سیب زمینی ذوب شود و سپس کنار بگذارید.
مرحله سوم تهیه کیک گرانولای سیب زمینی شیرین
تخم مرغ و 4 قاشق غذاخوری (یا 60 گرم) شکر را در یک کاسه بزرگ بریزید و آنها را با همزن دستی بطور یکنواخت هم بزنید. تا کاملا کم رنگ و یکدست مخلوط شود و بعد روغن را هم به ترکیب تخم مرغ اضافه کرده و همه را با همزن بزنید. تا کاملا با هم ادغام شوند. نصف شیر را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید ، سپس نصف مواد خشک الک شده را به کاسه اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط و صاف شود.
دوباره بقیه شیر را کم کم اضافه کرده و هم بزنید تا شیر ترکیب شود و سپس تمام مواد خشک الک شده را هم به ترکیب اضافه کنید. کاملا هم زده تا یک مایه یکدست و صلفی بدست بیاید. 2/3 سیب زمینی شیرین با کره مخلوط شده را با 2/3 گرانولا را هم توی مخلوط خمیری اضافه کنید و آنها را در مخلوط مرطوب کمی هم بزنید اما زیاد مخلوط نکنید. وقتیکه مایه آماده شد مخلوط را در قالب مربعی آماده شده بریزید و روی آن را از سیب زمینی و گرانولای باقی مانده بریزید و دانه های کنجد سیاه را روی آن بپاشید. قالب را توی فر قرار دهید و به مدت 20 دقیقه ان را بپزید و البته شما میتوانید همین کار را بصورت تکنفره در قالب های کاغذی مافین بریزید و در فر بگذارید تا پخته و آماده شود.
مرحله چهارم تهیه کیک گرانولای سیب زمینی شیرین
بعد از اینکه کیک ها پخت آن را از فر خارج کرده و روی قفسه سیمی قرار دهید تا سرد و خنک شود و بعد آن را با انواع نوشیدنی های سرد و یا گرم میتوانید سرو کنید.
یادداشت: شما می توانید از روغن دانه کنجد یا روغن دیگر استفاده کنید. شما میتوانید از گرانولای خانگی استفاده کنید و یا از آماده شده فروشگاهی استفاده کنید. اگر میکسر دستی ندارید ، فقط می توانید از ویسک استفاده کنید. سعی کنید خمیر را بیش از حد مخلوط نکنید. برای امتحان پخت کیک ها میتوانید یک خلال دندان را در مرکز کیک بزنید و اگر از خمیر به آن چسبیده بود بگذارید چند دقیقه دیگر در فر بماند و اگر خمیری نبود قالب را از فر خارج کنید.
سیب زمینی شیرین بنفش: سیب زمینی شیرین بنفش نه تنها در کیک بهتر به نظر می رسد ، بلکه طعم ملایم تری نیز دارد. سیب زمینی شیرین معمولی هنوز می تواند به عنوان یک جایگزین خوب عمل کند
شکر: هم برای سیب زمینی شیرین و هم برای کیک به شکر نیاز دارید.
کره: از کره بدون نمک استفاده کنید. من هیچ نمکی به این دستور غذا اضافه نکردم ، دانه های کنجد و گرانول مقدار زیادی نمک اضافه می کنند.
آرد: فقط از آرد همه منظوره استفاده کنید. اگر فاقد گلوتن هستید ، می توانید از آرد پخت همه کاره بدون گلوتن مورد علاقه خود استفاده کنید.
دارچین: شما فقط به دارچین کافی احتیاج دارید تا مقداری طعم به سیب زمینی شیرین اضافه کنید.
بیکینگ پودر: این بسیار مهم است زیرا به کیک کمک می کند بافت سبک تری داشته باشد.
تخم مرغ: اینها به همه مواد کمک می کند تا به هم بچسبند.
روغن کنجد: من طعم روغن کنجد را در این کیک دوست دارم. می توانید روغن زیتون یا روغن آووکادو یا روغن ساده را جایگزین کنید.
شیر: هر نوع شیر موثر است. اگر از شیر غیر لبنی استفاده می کنید ، از نسخه ساده شیرین نشده استفاده کنید.
گرانولا: گرانولای من مخلوطی از آجیل و دانه بود. من ترجیح می دهم خودم تهیه کنم اما اگر وقت ندارید می توانید به راحتی از مغازه خریداری شده استفاده کنید.
دانه های کنجد سیاه: اینها را روی آن بپاشید زیرا ته رنگ نمکی را به کل کیک اضافه می کنند.