4543

طرز تهیه کیک کینوا آجیلی با عسل

مواد لازم:
آرد: 1-1/2فنجان
نمک: 1/4قاشق چایخوری
روغن زیتون: 1/3 فنجان
عسل: 1/4 فنجان برای شربت
دوغ: 1/2 فنجان
کشمش: 3/4 فنجان
بادام: 1/2فنجان
کینوا: 1فنجان
جوش شیرین: 1قاشق چایخوری
بکینگ پودر: 1قاشق چایخوری
وانیل: 1قاشق چایخوری
اسانس پرتقال: 1قاشق چایخوری
تخم مرغ: 2عدد
عصاره بادام: 1/2قاشق چایخوری برای شربت
سلامتی خانواده برای من از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به ویژه سلامتی بچه هایم و من همیشه به دنبال راه های خلاقانه برای ترکیب مواد سالم در پخت و پز خود هستم. این کیک هم از این قاعده مستثنی نیست و این کیک مطمئناً یکی از خلاقیت های سالم غذایی است و هر شخصی که از آن تکه ایی بخورد بدون استثنا عاشق آن می شوند! 100٪ آرد نرم، عسل، دوغ، بادام آسیاب شده، یک فنجان کامل کینوا پخته شده و روغن زیتون! وقتی مرتباً یکی دیگر از عناصر سالم را به مواد دیگری اضافه می کردم، کمی عصبی می شدم و خودم را به چالش می کشیدم تا ببینم برای تهیه یک کیک فوق العاده سالم برای خانواده ام چقدر طول می کشد و به خصوص وقتی روغن زیتون را در مخلوط بریزید، باید نفس خود را حفظ کنید، آشپزی به چالش کشیدن خودتان است و اگر بتوانید با ترکیبات محدود غذاهای مورد علاقه خود را با طعم عالی درست کنید بدانید که آدم موفقی در امر آشپزی هستید.

مرحله اول طرز تهیه کیک کینوا آجیلی با عسل
ابتدا برای پختن دانه کینوا، تقریباً 1/3 فنجان کینوا را در یک الک ریز بشوریید (این باعث از بین رفتن یک پوشش طبیعی روی لایه خارجی کینوا می شود و این لایه به نام ساپونین که مزه تلخ و صابونی دارد روی کینوا است). بعد از شستن دانه کینوا آن را در یک قابلمه کوچکی با مقدار دو برابر آب بریزید و سپس روی حرارت بگذارید و گذاشته تا به جوش بیاید و بعد، حرارت زیر قابلمه را کم کنید، درب را روی قابلمه قرار دهید و بعد بگذارید تا به مدت 15 دقیقه بپزد و کاملا لعاب دار و نرم شود. بعد از نرم شدن قابلمه را از روی حرارت بردارید و 5 دقیقه با درب بسته کنار بگذارید تا کمی از حرارت کینوا و قابلمه کم شود.

مرحله دوم طرز تهیه کیک کینوا آجیلی با عسل
برای این مرحله در یک کاسه بزرگ آرد، جوش شیرین، بیکینگ پودر و نمک را با هم الک کرده و بعد مخلوط کنید. روغن زیتون و عسل را هم به یک کاسه اضافه کنید و کمی هم زده و بعد به ترتیب دوغ، تخم مرغ و عصاره وانیل و عصاره بادام را هم به ترکیب توی کاسه اضافه کنید. فقط با همزن برقی بزنید تا مخلوط و یک دست شود و بعد به آرد اضافه کرده و کاملا هم بزنید تا یک خمیر یک دست و منسجمی به دست بیاید و( یا می توانید کل مواد را توی کاسه آرد بریزید و همه را با همزن برقی بزنید هر کدام را که برای شما راحت تر است انجام دهید.) فقط نباید بیش از حد مخلوط کنید. حدود 1/4 فنجان بادام خام را در میکسر بریزید تا حدود 1/2 فنجان پودر بادام به شما بدهد. پودر بادام را به ترکیب خمیر کیک اضافه کرده و با یک لیسک کمی هم بزنید. تا فقط مخلوط شود و در این مرحله دانه کینوا را هم اضافه و به خوبی آن را با هم ترکیب کنید.

مرحله سوم طرز تهیه کیک کینوا آجیلی با عسل
کشمش طلایی را با برگه زرد آلو یا قیسی نگینی ریز خرد شده و یا هر میوه خشکی که مد نظرتان است و دوست دارید را هم به خمیر اضافه کرده و با خمیر خوب هم بزنید. یا میتوانید از ترکیب کشمش های ریز طلایی و کشمش ریز معمولی و مقداری زردآلو خشک و نگینی ریز خرد شده هم استفاده کنید. همین طور از میوه های خشک دیگر، از جمله آلو خشک ریز خرد شده، انجیر ریز خرد شده، خرما ریز خرد شده و غیره استفاده کنید. در یک قالب مخصوص و به شکل مربع به ابعاد یا سایز 8 × 8 اینچی یا 20 * 20 سانت را به کره یا روغن دیواره و کف قالب را کاملا چرب کنید و سپس مایه کیک را در قالب چرب شده بریزید. بعد قالب خمیر را در فر با دمای 350 درجه فارنهایت و یا 175 درجه سانتیگراد به مدت 30-35 دقیقه قرار دهید و گذاشته تا پخته شود و برای امتحان پخته شدن یک سیخ چوبی یا یک خلال دندان در مرکز کیک بزنید و اگر در زمان خارج کردن از خمیر به آن نچسبیده بود کیک پخته شده و آماده خارج کردن از فر است و بعد آن را از فر خارج کنید و اگر کمی از خمیر به خلال چسبیده باشد کمی دیگر آن را بپزید و بعد از اینکه از فر خارج کردید و اگر ساده بدون شربت سرو می کنید که می توانید کیک را از قالب خارج کنید و به روی قفسه سیمی گذاشته تا کاملا سرد و خنک شود. یا در همان قالب گذاشته و بعد از تهیه شربت آن را به روی کیک بریزید.

مرحله چهارم طرز تهیه کیک کینوا آجیلی با عسل
با استفاده از خلال دندان یا سیخ چوبی نازک سوراخ هایی در کل سطح کیک ایجاد کنید. سوراخ های کوچک باعث می شود شربت به کیک نفوذ کند. برای تهیه شربت، عسل و عصاره بادام را در یک ظرف کوچک بریزید و روی حرارت ملایم گذاشته تا به آرامی بجوش بیاید، سپس آن را از روی حرارت برداشته و در حالی که کیک هنوز گرم است، شربت را به آرامی روی کیک بریزید، از مرکز کیک شروع کنید، با استفاده از پشت قاشق یا چاقو به راهنمایی شربت کمک کنید و نذارید شربت به سمت کناره های ظرف برود، چون دیواره داغ است و شربت به آن می چسبد و شما الان یک کیک چسبناک و مرطوب دوست داشتنی دارید. که با دانه گیاهی کینوا تهیه شده است و بعد از کمی سرد شدن کیک را به صورت مربع های دلخواه برش بزنید. آن را گرم یا در دمای اتاق سرو کنید.