طرز تهیه کیک رول دارچینی
مواد لازم:
آرد: 500 گرم
تخم مرغ: یک عدد
نمک: یک پنس
شیر: یک لیوان
شکر: 2 پیمانه+ یک قاشق غذاخوری
خمیر مایه: یک و نیم قاشق غذاخوری
کره: 100 گرم
دارچین: 3 قاشق غذاخوری
روغن مایع: 6 قاشق غذاخوری
خامه صورتی: 100 گرم
پنیر خامه ای: 100 گرم
پودرقند: 2 قاشق غذاخوری
مرحله اول تهیه کیک رول دارچینی:
ابتدا و برای شروع کار در یک ظرف یک لیوان شیر ولرم و یک قاشق غذاخوری شکر را می ریزیم و کمی آنها را هم می زنیم و سپس یک و نیم قاشق غذاخوری خمیر مایه را به مواد اضافه می کنیم و درب ظرف را بسته و 10 دقیقه منتظر می شویم تا خمیر مایه عمل آید و حجمش زیاد شود و حبابدار شود.
مرحله دوم تهیه کیک رول دارچینی:
سپس داخل یک ظرف یک عدد تخم مرغ هم دمای محیط را می شکنیم و به آن یک پنس نمک و خمیر مایه عمل آمده مرحله قبل را اضافه می کنیم و آنها را با هم خوب هم می زنیم و قاطی می کنیم و سپس از آرد 4 قاشق غذاخوری را کنار گذاشته تا برای آرد پاشی سطوح هنگام باز کردن خمیر استفاده نمی کنیم و کنار می گذاریم و مابقی آن را به دو قسمت تقسیم می کنیم و ابتدا یک قسمت از آرد را به مواد خمیر نان اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا یکدست شود و سپس 6 قاشق غذاخوری روغن مایع می ریزیم و سپس مابقی آرد را اضافه می کنیم و با دست خمیر را ورز می دهیم تا یکدست شود. سپس خمیر را از ظرف در آورده و آن را داخل یک ظرف که کف آن را چرب کرده ایم می گذاریم و روی ظرف را با نایلون می پوشانیم و به خمیر برای مدت یک ساعت داخل محیط آشپزخانه استراحت می دهیم تا حجم خمیر ما دو برابر شود.
مرحله سوم تهیه کیک رول دارچینی:
سپس وقتی خمیر استراحت کرد آن را از ظرف در می آوریم و به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و خمیر را روی یک سطح صاف و آرد پاشی شده به باز می کنیم و آن را با کره ذوب شده با کمک قلمو رومالی می کنیم. سپس نیمی از مخلوط 2 پیمانه شکر و 3 قاشق غذاخوری دارچین را مخلوط کرده و روی خمیر می ریزیم و خمیر را با دست رول می کنیم و آن را با کاتر برشهایی به فواصل 2 سانتی متری می زنیم. این کار را برای هر دو خمیر انجام می دهیم.
مرحله چهارم تهیه کیک رول دارچینی:
سپس کف یک قالب گرد را کاغذ روغنی می اندازیم و رولهای آماده شده را در قالب می چینیم. سپس قالب را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتی گراد برای مدت 40 دقیقه قرار می دهیم تا کیک رول دارچین ما بپزد. سپس تا زمانی که رول ما بپزد سراغ آماده کردن سس روی آن می رویم و برای این منظور 100 گرم خامه را همراه با 100 گرم پنیر خامه ای و 2 قاشق غذاخوری پودر قند داخل یک ظرف می ریزیم و با همزن آنها را خوب هم می زنیم تا مخلوط شده و یکدست شوند.
مرحله پنجم تهیه کیک رول دارچینی:
سپس وقتی رول دارچین پخت قالب را از فر در می آوریم و از سس تهیه شده روی آن می ریزیم و این نان خوشمزه را برای عصرانه همراه با چای و یا شیر می خوریم و یا برای صبحانه و یا میان وعده استفاده می کنیم. نوش جان!
امیدوارم از دستور تهیه این عصرانه خوشمزه خوشتان آمده باشد و آن را در منزل درست کرده و استفاده کنید.