طرز تهیه کیک پنیر تمشک وگان بدون فر
مواد لازم:
بادام: 1 ¼ فنجان (160 گرم)
مغز بادام: 1 ¼ فنجان (160 گرم)
جو: ½ فنجان (50 گرم)
خرما: ¾ فنجان (120 گرم)
کره: ½ قاشق غذاخوری
تمشک: 400 گرم
توفو: 400 گرم
پنیر خامه ای: 100 گرم
شکر: 1/2 فنجان (100 گرم)
وانیل: 1.5 قاشق چایخوری
آب لیموی تازه: 1-2 قاشق غذاخوری
خامه: 2/3 فنجان (160 میلی لیتر)
پودر آگار: 2 قاشق غذاخوری
آب: 1/3 فنجان (80 میلی لیتر)
مرحله اول تهیه کیک پنیر تمشک وگان بدون فر
برای 12 برش شما به این مواد نیاز دارید. برای لایه بادام:• 1 ¼ فنجان (160 گرم) بادام یا سایر مغز یا دانه ها • ½ فنجان (50 گرم) جو دوسر بدون گلوتن در صورت نیاز • ¾ فنجان (120 گرم) خرمای نرم بدون هسته • ½ قاشق غذاخوری روغن نارگیل ذوب شده یا کره گیاهی دستور پخت عکس های مرحله به مرحله را ببینید! کف یک تابه فنری 8 اینچی (20 سانتی متری) را با کاغذ روغنی بپوشانید وکنار بگذارید.
مرحله دوم تهیه کیک پنیر تمشک وگان بدون فر
بادام و جو دو سر را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و درشت آسیاب کنید. خرما و روغن نارگیل ذوب شده را هم اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا ترکیب کمی چسبنده به دست آید. مخلوط را داخل تابه حلقه ای آماده شده بریزید و با قاشق یا انگشتان کف آن را محکم فشار دهید. (اگر دوست دارید لایه زیرین ترد باشه میتوانید برای چند دقیقه آن را در دمای 356 درجه فارنهایت (180 درجه سانتیگراد) به مدت 10 دقیقه بپزید. سپس از فر بیرون آورده و آن را کنار گذاشته و اجازه دهید کاملا خنک شود.)
مرحله سوم تهیه کیک پنیر تمشک وگان بدون فر
برای فیلینگ کیک پنیر: • 400 گرم تمشک منجمد یا آب تمشک 250 میلی لیتری تازه • 400 گرم کوارک سویا یا توفو یا پنیر خامه ای • 100 گرم خامه نارگیل یا پنیر خامه ای وگان• 1/2 فنجان (100 گرم) شکر به دلخواه • 1.5 قاشق چایخوری عصاره وانیل • 1-2 قاشق غذاخوری آب لیمو به صورت اختیاری • 2/3 فنجان (160 میلی لیتر) خامه بدون لبنیات یا بیشتر خامه نارگیل• 2 قاشق غذاخوری پودر آگار 100% • 1/3 فنجان (80 میلی لیتر) آب سرد برای تزئین :• سس و تمشک تازه •دانه های انار •نارگیل خشک شده • نعناع
مرحله چهارم تهیه کیک پنیر تمشک وگان بدون فر
فیلینگ کیک پنیر: تمشک ها را در قابلمه ای بریزید و حرارت دهید تا سبک و نرم شوند. سپس یک الک را روی یک کاسه قرار داده و سس تمشک های نرم شده را توی آن بریزید و صاف کنید تا دانه های تمشک گرفته و کاملا یکدست و صاف شود و (باید 1 فنجان (250 میلی لیتر) آب تمشک بگیرید).در یک کاسه، خامه بدون لبنیات را با همزن دستی بزنید تا کاملا فرم دار و سفت شود و بعد کنار بگذارید. سپس در یک کاسه بزرگ، کوارک سویا یا توفو و یا پنیر خامه ای، خامه نارگیل، شکر، عصاره وانیل، آب لیمو و آب تمشک را با همزن دستی مخلوط کنید تا کاملا صاف و ترکیب شود و بعد کنار بگذارید.
مرحله پنجم تهیه کیک پنیر تمشک وگان بدون فر
در یک قابلمه کوچک، پودر آگار را در ⅓ فنجان آب هم بزنید. پس از حل شدن کامل پودر، مخلوط را به جوش بیاورید و مدام هم بزنید و حدود 1-2 دقیقه یا طبق دستورالعمل بسته بپزید. کنار بگذارید.حالا سریع کار کنید تا آگار گلوله نشود: ابتدا مخلوط آگار را با خامه تمشک مخلوط کنید سپس به سرعت خامه فرم گرفته را داخل آن بریزید. خامه چیزکیک را روی لایه زیرین بادامی بریزید و روی آن را صاف کنید. ظرف را چند بار روی سطح کار خود بزنید تا حباب های هوا از بین برود. کیک را به مدت حداقل 4 ساعت یا بهتر یک شب در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شود.در صورت تمایل با تمشک تازه، دانه های انار، نارگیل خشک شده و برگ نعناع و با سس تمشک تزیین وبرش بزنید و سرو کنید! 😊
مرحله ششم تهیه کیک پنیر تمشک وگان بدون فر
باقی مانده چیزکیک تمشک را می توانید تا 5 روز در یخچال نگهداری کنید. یا می توانید آن را در ظروف مناسب فریزر نگهداری کنید و تا دو ماه در فریزر قرار دهید. قبل از سرو، چند ساعت تا یک شب در یخچال ذوب کنید. لایه زیریآن از بادام و جو دو سر سالم درست شده و به طور طبیعی با استفاده از خرما شیرین می شود. اگر دستور بدون آجیل را ترجیح می دهید، می توانید به جای آن یک لایه بیسکویتی درست کنید. میتوانید دستور پخت پنیر مینی تمشک یا کیک پنیر زبرا را در مورد طرز تهیه آن بررسی کنید.
مرحله هفتم تهیه کیک پنیر تمشک وگان بدون فر
• بادام: به لایه زیرین طعم مغزی و بافتی ترد میدهد. میتوانید از سایر آجیل ها یا حتی دانه هایی مانند بادام هندی، گردو، فندق، تخمه آفتابگردان و غیره استفاده کنید.
• خرمای نرم: اگر خرمای نرم بدون هسته ندارید، می توانید از خرماهای معمولی بدون هسته استفاده کنید و آنها را به مدت 15 دقیقه در آب داغ خیس کنید. سپس آبکش کنید و خشک کنید.
• روغن نارگیل: قبل از افزودن آن به مخلوط کراست، مطمئن شوید که ذوب شده است. همچنین می توانید از کره گیاهی ذوب شده استفاده کنید تا طعم بهتری به آن ببخشید.
• تمشک: می توانید از تمشک تازه یا منجمد استفاده کنید.
• کرم نارگیل: یا به جای آن شیر نارگیل بریزید. فقط یک قوطی معمولی شیر نارگیل پرچرب را یک شب در یخچال بگذارید، سپس میتوانید روز بعد کرم نارگیل سفت را از روی آن بتراشید. بعد کرم را به دمای اتاق برگردانید تا دوباره نرم شود.
• از شکر ریز آسیاب شده استفاده کنید تا به سرعت حل شود. می توانید از انواع دیگری از شکر که دارید استفاده کنید.
• عصاره وانیل: طعم و عطر لطیفی را به مخلوط خامه ای اضافه می کند.
• آب لیمو: این اختیاری است، اما طعم و مزه پر کردن چیزکیک تمشک را بیشتر می کند.
• خامه فرم گرفته بدون لبنیات: برای اینکه فیلینگ خامه تر شود. اگر ندارید، فقط با خامه نارگیل بیشتری استفاده کنید.
• پودر آگار: از پودر آگار 100% استفاده کنید. در این صورت، شما نیاز بیشتری خواهید داشت! مقدار باید برای 1 لیتر مایع کافی باشد.مطمئن شوید که همه مواد تا دمای اتاق گرم باشند و در یخچال نگهداری نشوند. در غیر این صورت خامه چیز کیک گلوله می شود.همیشه هنگام پخت پودر آگار دستورالعمل بسته بندی را رعایت کنید. همچنین در حین پخت حتما هم بزنید تا گلوله نشود.می توانید از انواع توت ها و میوه های دیگر استفاده کنید. توت فرنگی، زغال اخته، شاه توت، انبه، آناناس، گیلاس و لیمو چند گزینه عالی هستند!