طرز تهیه کوکی انار
مواد لازم:
انار: یک عدد
ارده: 3/4 پیمانه
شربت افرا: 1/2 پیمانه
وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
آرد بادام: 2 پیمانه
پودر دارچین: 1/2 قاشق چایخوری
پودر هل: 1/4 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل: 1/4 قاشق چایخوری
بکینگ پودر: 1/2 قاشق چایخوری
نمک دریایی: 1/2 قاشق چایخوری
به نام خدا
فصل قشنگ پاییز فصل انار و درست کردن انواع دسر ها و خوراک های خوشمزه ای است که با انار تهیه می شود.
کوکی انار یکی از جذاب ترین و هیجان انگیز ترین غذا هایی است که خیلی مقوی و سالم بوده و با انار تزیین می شود.
کوکی انار خوشمزه خیلی راحت و زود درست می شود و در فر پخته و آماده می شود که بیشتر مخصوص شب یلدا می باشد پس اگه شب یلدا مهمون خاص دارید و می خواهید غافل گیرش کنید حتما کوکی انار را درست کنید. کوکی انار به دلیل داشتن آرد بادام و ارده خواص و ویتامین هایی که دارد انرژی مطلوبی را به ما می دهد.
مرحله اول تهیه کوکی انار:
ابتدا انار را تمیز شسته و بعد آن را در داخل ظرف مناسبی دانه می کنیم و آماده کنار می گذاریم.
مرحله دوم تهیه کوکی انار:
در داخل ظرف نسبتا بزرگی آرد بادام را می ریزیم و بکینگ پودر و پودر زنجبیل را اضافه می کنیم و مواد را زیر و رو کرده و هم می زنیم تا خوب با هم مخلوط شوند.
پودر هل و مقداری نمک را اضافه نموده و مجددا مواد را زیر و رو کرده و با قاشق هم می زنیم تا مواد با هم مخلوط شوند. پودر دارچین و اسانس وانیل را اضافه می کنیم و مجددا مواد را هم می زنیم و زیر و رو می کنیم تا خوب مواد ترکیب شوند. حال در ادامه شربت افرا را کم کم اضافه نموده کم کم با دست دیگر مواد را زیر و رو می کنیم و هم می زنیم تا مواد خشک با شربت افرا ترکیب شود.
بعد در آخر ارده را کم کم اضافه می کنیم و مواد را زیر و رو کرده و هم می زنیم تا مواد مخلوطی با هم ترکیب شده و خمیز مایه کوکی انار درست شود.
مرحله سوم تهیه کوکی انار:
فر را روشن می کنیم و دمای آن را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم تا گرم شود. در داخل سینی فر یک کاغذ روغنی اندازه ای پهن کرده و آماده کنار می گذاریم.
مرحله چهارم تهیه کوکی انار:
حال در ادامه با قاشق غذاخوری و یا اسکوپ ساز مقداری از خمیر مایه کوکی انار را برداشته و با دستان تمیز آن را شکل داده و مثل گردو گرد کنید و در داخل سینی فر بگذارید.
همه مواد مخلوطی خمیر مایه کوکی انار را تا انتها به همین شکل انجام داده و در آخر روی خمیر های گرد شکل داده را با دست تمیز فشار می دهیم تا پهن شوند.
مرحله پنجم تهیه کوکی انار:
حال در ادامه برای این که روی خمیر مایه کوکی انار را تزیین داده و زیبا کنیم دانه های انار را مرتب و با فاصله روی کوکی های انار می چینیم و با انگشت فشار می دهیم تا دانه انار خوب در خمیر مایه فرو رود و محکم شود.
مرحله ششم تهیه کوکی انار:
حال در ادامه سینی فر را به مدت 15 الی 17 دقیقه در فر بگذارید تا کوکی های انار کمی قهوه ای روشن شده و پخته شوند. بعد از زمان مقرر سینی فر را بیرون آورده و کوکی های انار را روی صفحه خنک کننده بگذارید و 10 دقیقه صبر کنید تا کاملا خنک شوند سپس در داخل ظرف سرو گذاشته و همراه خانواده محترم میل کنید.
نوش جان!
چند نکته:
دقت داشته باشید که ارده باید نرم و روان باشد و نباید خشک و ترد باشد.
اگر مایل بودید که مقداری در منزل خمیر مایه کوکی انار آماده داشته باشید به مقدار دلخواه از خمیر مایه آماده شده کوکی انار را در داخل نایلون تمیزی گذاشته بعد در فریز بگذارید.
اگر احیانا به شربت افرا دسترسی نداشته به جای شربت افرا می توانید از عسل استفاده کنید ولی بدانید که کوکی انار با شربت افرا خیلی خوشمزه تر و دلچسب می شود.
اگر وانیل در دسترس شما نبود می توانید به جای وانیل از اسانس بادام به خمیر مایه کوکی انار اضافه نموده و با مواد مخلوطی ترکیب کنید.