4108

طرز تهیه کوفته هارجی ترکی

مواد لازم:
سیب زمینی: 2 عدد
فلفل دلمه قرمز: یک عدد
فلفل سبز کاپیا: یک عدد
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
پیاز زرد: یک عدد
نمک فلفل: مقدار کافی
روغن مایع: مقدار کافی
هویچ: یک عدد
ساقه کرفس: یک عدد
پیاز گوجه ای کوچک: 8 عدد
رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
نخود سبز: نصف پیمانه
آبلیمو: مقدار کافی
سس گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری


غذاهای ترکی شاید بیشترین سازگاری را با ذائقه ما ایرانی ها داشته باشند و بودن شک بسیار خوشمزه هستند. از غذاهای معروفی مانند کباب ترکی گرفته تا غذاهایی مانند کوفته و حتی غذاهایی که ما شاید نام آنها را نشنیده باشیم و امتحان نکرده باشیم همه و همه بسیار عالی و خوشمزه هستند و انتخابهای مناسبی هستند و تنوع غذایی را برای ما ایجاد می کنند و ما را از یکنواختی نجات می دهند.
در میان این تنوع غذاهای ترکیه، یکی از غذاهای خوشمزه ترکیه کوفته هارجی است که ترکیب گوشت قل قلی و سبزیجات خرد شده است که در سس ربی و سر گاز پخته می شوند و در واقع این غذا بیشتر حالت خوراک دارد و برای وعده غذایی ناهار و همراه با برنج و یا برای شام همراه با نان بسیار مناسب است. این غذا از نظر مواد اولیه شامل سیب زمینی و فلفل سبز کاپیا و پیاز زرد و روغن مایع و ساقه کرفس و نخود سبز و سس گوجه فرنگی و فلفل دلمه قرمز و گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل و هویچ و رب گوجه فرنگی می باشد و بسیار خوشمزه است.


مرحله اول تهیه کوفته هارجی ترکی:
ابتدا و برای شروع کار، 2 عدد سیب زمینی را شسته و پوست می کنیم و با کاتر طرح دار می بریم و یک عدد هویچ را شسته و پوست می کنیم و به صورت حلقه ای برش می زنیم. فلفل کاپیا سبز و فلفل دلمه قرمز را نیز خرد و ریز می کنیم.

 

مرحله دوم تهیه کوفته هارجی ترکی:
در ادامه داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و وقتی روغن داغ شد، سیب زمینی های خرد شده را داخل تابه می ریزیم و آنها را تفت می دهیم تا سرخ شوند و بپزند.


مرحله سوم تهیه کوفته هارجی ترکی:
در ادامه کار سراغ تهیه کوفته های قلقلی می رویم و برای این منظور، یک عدد پیاز را شسته و پوست می کنیم و به صورت ریز رنده می کنیم و آب پیاز را دور می ریزیم و به آن 300 گرم گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و گوشت و پیاز را با هم ورز می دهیم و به ان مقدار کافی نمک و فلفل اضافه می کنیم. سپس از مواد تهیه شده(مایه کوفته) چونه هایی اندازه گردو برداشته و با دست خوب گرد می کنیم. داخل یک تابه روغن می ریزیم و وقتی روغن داغ شد کوفته ها را در روغن داغ سرخ می کنیم تا بپزد و خوش رنگ شوند.

 

مرحله چهارم تهیه کوفته هارجی ترکی:
در ادامه یک ساقه کرفس را شسته و آن را ریز خرد می کنیم و 8 عدد پیاز کوچک را نیز پوست می کنیم و به مواد خرد شده در مراحل قبل یعنی فلفل دلمه و فلفل کاپیا و سیب زمینی سرخ شده و هویچ خرد شده اضافه می کنیم و مواد را با هم مخلوط می کنیم و آنها را در تابه تفت می دهیم و به انها نمک و فلفل را اضافه می کنیم تا مزه دار شوند.

 

مرحله پنجم تهیه کوفته هارجی ترکی:
سپس کوفته قلقلی های سرخ شده و نصف پیمانه نخود فرنگی آبپز شده را به مواد داخل تابه اضافه می کنیم و کمی با هم مخلوط می کنیم و سپس سراغ آماده کردن سس خوراک می رویم و برای این منظور 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و یک قاشق سس گوجه فرنگی را داخل تابه ریخته و در روغن تفت می دهیم و نمک و فلفل و آبلیمو اضافه می کنیم و یک لیوان آب داخلش می ریزیم و مواد را خوب مزه دار می کنیم.سپس منتظر می شوم تا سس شروع به جوشیدن کند.

 

مرحله ششم تهیه کوفته هارجی ترکی:
سپس سس آماده شده در مرحله قبل را داخل تابه می ریزیم و منتظر می شویم تا سس بجوشد و مواد ما را کاملا مزه دار کند و به خورد آنها برود.
وقتی مواد ما داخل تابه کم آب و غلیظ شد زیر گاز را خاموش می کنیم و در ظرف مناسبی می ریزیم و برای وعده غذایی ناهار همراه با برنج و سالاد فصل و سبزی خوردن و یا برای وعده غذایی شام همراه با نان و سالاد و سبزی خوردن و سایر مخلفات و... میل می کنیم. نوش جان