طرز تهیه کوفته لوبیا سفید
مواد لازم:
لوبیا سفید: یک و نیم پیمانه
کدو سبز: ۲ عدد
هویج: ۲ عدد
سیب زمینی: ۴ عدد
ذرت پخته شده: یک پیمانه
کنجد بو داده شده: یک قاشق غذا خوری
جعفری تازه: ۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش: یک قاشق غذاخوری
پودر جوز هندی: یک قاشق چای خوری
نمک: ۴ قاشق چای خوری
پودر نان: ۳ پیمانه
روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
پنیر سفید: به میزان لازم
آرد سفید: یک و نیم پیمانه
آب: ۲ پیمانه
به نام خدا و عرض سلام وخسته نباشید خدمت همه دوستان. امروز با هم یه کوفته درست میکنیم که معرکه هستش و گیاهی و خیلی خوشمزه. که داخلش از گوشت و مرغ خبری نیست ولی تمام خواص گوشت و مرغ شایدم بیشتر رو داره. این کوفته میتونه یه تنوع خیلی خوب تو وعده های غذاییتون ایجاد کنه. پس این کوفته خوشمزه رو درست کرده و از خوردنش لذت ببرین.
مرحله اول تهیه کوفته لوبیا سفید :
ابتدا برای درست کردن این کوفته میریم سراغ لوبیا سفید هایی که داریم. لوبیا سفید ها رو پاک کرده و میشوریم و تو یه ظرف ریخته و از روز قبل خیسشون میکنیم و طی این یک روز چند بار آب لوبیاها رو عوض میکنیم. با این کار هم نفخ لوبیا ها گرفته میشه و هم پخت بهتر و زودتری به ما میده. سپس یه قابلمه برمیداریم و آب میریزیم داخلش. سپس لوبیا ها رو هم آبکش میکنیم و میریزیم توی قبلمه که آب ریخته بودیم توش. سپس میزاریم قابلمه رو حرارت تا لوبیا هامون بپزه.
سپس تا لوبیا ها داره میپزه ما میریم سراغ بقیه موادمون. حالا هویج و کدو ها رو بر میداریم. اول از همه هویج ها رو پوست میگیریم و بعد از اینکه شستیم با دنده ریز رنده تو یه کاسه رندشون میکنیم و میذاریم بمونه. سپس کدوها رو پوست کنده و بعد از شستشو اونها رو هم با رنده ریز رندشون میکنیم و میذاریم کنار. حالا نوبت سیب زمینی هاست. اونها رو هم خوب میشوریم و میریزیمشون تو یه قابلمه و آب هم بهشون اضافه میکنیم و میذاریم بپزن.
مرحله دوم تهیه کوفته لوبیا سفید :
حالا تو این مرحله اول به لوبیاها سر میزنیم اگر پخته بود از قابلمه درمیاریم و میریزیم توی مخلوط کن یا میکسر. سپس خوب میکسشون میکنیم تا له بشن و شبیه خمیر شن. سپس تو یه ظرف میریزیم و میذاریم کنار. در ادامه میریم سراغ سیب زمینی هایی که گذاشته بودیم بپزه. امتحان میکنیم با یه چمگال ببینیم پخته یا نه. اگر پخته بود از قابلمه در میاریم و میذاریم کمی خنک شه. سپس پوستشونو میگیریم و تو یه کاسه میریزیم و با هر چی دوست داشتین، گوشت کوب یا هر چیزه دیگه که راحت هستین لهشون میکنیم.
سپس سیب زمینی های له شده رو به کاسه ایی که لوبیا های له شده داخلش بود اضافه میکنیم. در ادامه هویج و کدو های رنده شدمون رو هم به آنها اضافه میکنیم. سپس کنجد بو داده ای که داشتیم رو همراه با فلفل و پودر جوز هندی و پنیر سفیدی که از قبل رنده کردیم میریزیم داخل کاسه موادمون. بعد از اینها ذرت پخته شدمون رو همراه با آب لیمو ترش و دو قاشق چای خوری نمک رو هم اضافه میکنیم و موادمون رو خوب با هم مخلوط میکنیم. سپس بعد از مخلوط کردن مواد اونها رو میریزیم داخل میکسر.
حالا میریم سراغ جعفری که داشتیم. حتما از جعفری تازه استفاده کنید. جعفری ها رو پاک میکنیم و خیسشون میکنیم. سپس بعد از اینکه آبشون رفت و کامل خشک شدن (حواستون باشه خیس خورد نکنید که اونوقت سبزی آب میندازه) اونها رو روی تخته آشپزخانه گذاشته و بعد ساطوری میکنیم. در ادامه بعد از اینکه جعفریمون رو ساطوری کردیم به مخلوط مواد که تو میکسر ریختیم اضافه میکنیم و میکسر رو روشن میکنیم و مجدد همه مواد رو یه دور دیگه با هم میکس میکنیم که خوب همه مواد با هم مخلوط شده و طعم ها به خورده هم برن. سپس مخلوطمون رو از میکسر در میاریم و تو یه ظرف میریزیم و کمی از مخلوطمون برمیداریمو شروع میکنیم تو دستمون به گرد کردن. با این مواد تقریبا ۱۰ الی ۱۲ عدد میتونیم کوفته درست کنیم. سپس بعد از اینکه کوفته ها رو درست کردیم میذاریم کنار.
مرحله سوم تهیه کوفته لوبیا سفید :
حالا تو این مرحله یه کاسه برمیداریم و آردی که داشتیم رو میریزیم داخلش سپس ۲ قاشق چای خوری نمکی که باقی مونده رو میریزیم داخل کاسه آردمون و با هم مخلوطشون میکنیم. سپس دو پیمانه آب سردی که داشتیم رو هم به مخلوط آرد و نمکمون اضافه میکنیم و مجدد با هم مخلوطشون میکنیم تا یه مایع خوب که کمی هم غلیظه به دست بیاریم. وقتی مخلوطمون به این حالت رسید میزاریمش کنار. حالا یه تابه یا قابلمه رو برمیداریم و روغن میریزیم داخلش و میزاریم روی حرارت تا روغنمون داغ شه.
سپس پودر نانمون رو میریزیم تو یه کاسه و میزاریم کنارمون. حالا کوفته ها رو یکی یکی برمیداریم و اول تو مخلوط خمیری که درست کردیم فرو میکنیم و بعد توی کاسه پودر نان میغلتونیم تا کامل آغشته بشن. سپس توی تابه یا قابلمه ای که روغن داغمون هستش میندازیم و شروع میکنم به سرخ کردنشون تا کامل همه طرف کوفته ها سرخ و طلایی بشه. سپس رو حوله کاغذی میزاریم تا روغنشون بره و بعد تو ظرف چینده و با هر سسی که دوست دارین سرو میکنیم.