طرز تهیه کوفته گوشت قلقلی و سیب زمینی سیخی باسس
مواد لازم:
پیاز: 2 عدد
گوشت چرخ کرده: 200 گرم
گوجه فرنگی: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
نمک فلفل: مقدار کافی
آرد: یک قاشق غذاخوری
سیب زمینی: 2 عدد
سیر: 2 حبه
لذا در این مطلب طرز تهیه یک غذای ترکی را می نویسم. یکی از غذاهای خوشمزه ترکی غذایی به نام کوفته سیخی گوشت با سیب زمینی است که بسیار راحت و در زمانی کم درست می شود. این غذا برای وقتهایی که حوصله آشپزی ندارید و یا زمان کافی برای آشپزی ندارید بسیار مناسب است و طرز تهیه آن راحت است. بنابراین در این مطلب طرز تهیه این غذا را که شامل پیاز و گوجه فرنگی و نمک و فلفل و سیر و سیب زمینی و گوشت چرخ کرده و رب گوجه فرنگی و آرد است را برایتان می نویسم تا آن را در منزل درست کرده و از خوردنش لذت ببرید.
مرحله اول تهیه کوفته گوشت قلقلی و سیب زمینی سیخی باسس:
ابتدا و برای شروع یک عدد پیاز را شسته و آن را پوست کنده و به صورت ریز رنده می کنیم و آب پیاز را کاملا گرفته و دور می ریزیم.
مرحله دوم تهیه کوفته گوشت قلقلی و سیب زمینی سیخی باسس:
سپس 200 گرم گوشت چرخ کرده را به پیاز رنده شده اضافه می کنیم و با دست ورز می دهیم تا مخلوط شوند و به آنها نمک و فلفل و یک قاشق آرد اضافه می کنیم و همه مواد را خوب مخلوط می کنیم. اکنون مایه کوفته ما آماده است.
از مایه کوفته چونه هایی به اندازه گردو برداشته و با دست کاملا گرد می کنیم و داخل یک ظرف چیده و روی آن را با نایلون پوشانیده و برای نیم ساعت در یخچال استراحت می دهیم.
مرحله سوم تهیه کوفته گوشت قلقلی و سیب زمینی سیخی باسس:
سپس 2 عدد سیب زمینی را شسته و پوست کنده و به شکلهای دلخواه و تقریبا درست خرد می کنیم برای 4 دقیقه داخل آب جوش آنها را بپز می کنیم( سیب زمینی فقط 4 دقیقه داخل آب جوش باشد وگرنه نرم شده و در مراحل بعدی و هنگام سیخ کشیدن وا می رود و له می شود).
مرحله چهارم تهیه کوفته گوشت قلقلی و سیب زمینی سیخی باسس:
سپس سس غذا را درست می کنیم و برای این منظور یک عدد پیاز را شسته و پوست کنده و رنده می کنیم و داخل تابه با روغن مایع تفت می دهیم و سیر را پوست کنده و له می کنیم با پیاز تفت می دهیم .سپس 2 عدد گوجه فرنگی را شسته و آنها را رنده می کنیم و همراه با یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و نصف لیوان آب داخل تابه می ریزیم و نمک و فلفل را به مقدار کافی اضافه می کنیم و مواد را خوب هم می زنیم و مخلوط می کنیم و منتظر می شویم تا مواد ما شروع به جوشیدن کرده و سس ما کمی غلیظ شود. سپس زیر گاز را خاموش کرده و آن را کنار می گذاریم.
مرحله پنجم تهیه کوفته گوشت قلقلی و سیب زمینی سیخی باسس:
در ادامه گوشتهای قلقلی را بعد از استراحت از یخچال بیرون آورده و آنها را همراه با سیب زمینی به سیخ چوبی به صورت یکی در میان می کشیم. سپس داخل تابه روغن می ریزیم و سیخها را در تابه می گذاریم تا سیب زمینی و کوفته های قلقلی بپزد و آماده شود.در طول زمان پخت سیخ ها را پشت و رو می کنیم تا همه جای مواد ما بپزد.
مرحله ششم تهیه کوفته گوشت قلقلی و سیب زمینی سیخی باسس:
سپس وقتی سیب زمینی و گوشت پخت از سس تهیه شده در مراحل قبل روی مواد می ریزیم و اجازه می دهیم سس چند قل بخورد و به خورد سیب زمینی و گوشت قلقلی برود. سپس زیر گاز را خاموش می کنیم. اکنون غذای ترکی ما آماده است. در ظرف مناسبی همراه با برنج می کشیم و برای ناهار، همراه با سبزی خوردن و سالاد فصل و زیتون و... میل می کنیم.
نوش جان