طرز تهیه کوفته گل کلم
مواد لازم:
گل کلم: یک عدد
سیب زمینی: یک عدد
فلفل کاپیا: یک عدد
پیاز: یک عدد
برگ پیازچه: یک قاشق غذاخوری
جعفری: یک قاشق غذاخوری
نمک فلفل: مقدار کافی
روغن مایع: مقدار کافی
ارد سوخاری: مقدار کافی
زردچوبه: مقدار کافی
تخم مرغ: یک عدد
تنوع غذاهای ایرانی خیلی زیاد است اما بازهم وقتی موقع درست کردن غذا می رسد، تصمیم گیری در مورد اینکه چه چیزی درست کنم مشکل است. یکی از غذاهای خوشمزه کوفته است که در شکل سنتی آن و در ایران با برنج و گوشت چرخ کرده و لپه و ...درست می شود. اما می توان کوفته را با سبزیجات و مواد دیگر نیز درست کرد که این شکل کوفته بیشتر در ترکیه رایج است مانند کوفته (کوکو) گل کلم که با گل کلم آبپز شده درست می شود و برای وعده غذایی ناهار و یا شام گزینه مناسبی است. ضمنا با یادگیری این غذای جدید باعث ایجاد تنوع در لیست غذاهای روزانه شده و با خوردن غذاهای گیاهی و سالم مانند کوفته گل کلم می توان از خوردن غذاهای روزمره و تکراری نجات پیدا کرد.
در این مطلب طرز تهیه کوکوی گل کلم را که شامل گل کلم و فلفل کاپیا ترکی و تخم مرغ و جعفری و روغن مایع و سیب زمینی و پیاز و برگ پیازچه و آرد سوخاری و نمک و فلفل است را برایتان می نویسم تا این کوفته گیاهی و خوشمزه را در منزل درست کنید و میل کنید. شاید عده ای فکر کنند این غذا بدمزه است ولی در واقع با افزودن ادویه های مناسب و سبزیجات مختلف مانند جعفری و برگ پیازچه شاهد مزه عالی این غذا خواهیم بود و بدون شک از درست کردن آن پشیمان نخواهیم شد.
مرحله اول تهیه کوفته گل کلم:
ابتدا و برای شروع یک عدد گل کلم کوچک را داخل یک قابلمه آب می گذاریم و قابلمه را روی شعله گاز می گذاریم و داخل آن مقداری نمک می ریزیم و درب قابلمه را بسته و گل کلم را آبپز می کنیم. سپس وقتی گل کلم پخت آن را از قابلمه بیرون آورده و آبکش کرده و آن را با چنگال له می کنیم و داخل صافی ریخته و آن را فشار می دهیم و آب اضافی آن را می گیریم (حتما باید آب گل کلم گرفته شود تا غذای ما وا نرود) و یا گل کلم پخته شده را داخل غذا ساز ریخته و له می کنیم.
مرحله دوم تهیه کوفته گل کلم:
در ادامه یک عدد پیاز را شسته و آن را با چاقو پوست می کنیم و سر و ته آن را جدا می کنیم. سپس پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و اب پیاز را گرفته و آن را دور می ریزیم.
مرحله سوم تهیه کوفته گل کلم:
در ادامه یک عدد سیب زمینی را شسته و آن را پوست می کنیم و سیب زمینی را با رنده ریز رنده می کنیم و آب سیب زمینی را کاملا گرفته و آن را دور می ریزیم.
مرحله چهارم تهیه کوفته گل کلم:
در ادامه یک عدد فلفل کاپیا قرمز را شسته و بصورت نگینی و ریز خرد می کنیم. برگهای پیازچه و جعفری را شسته و با ساطور آنها را نیز ریز خرد می کنیم. سپس همه مواد رنده شده و خرد شده را داخل یک ظرف می ریزیم.
مرحله پنجم تهیه کوفته گل کلم:
در ادامه مقدار کافی آرد سوخاری و نمک و فلفل و زردچوبه و تخم مرغ را به مایه کوفته در مرحله قبل اضافه می کنیم و مواد را با دست خوب ورز می دهیم. اکنون مایه کوفته گل کلم ما آماده است. پس روی ظرف مایه کوفته را پوشانیده و به آن نیم ساعت داخل یخچال استراحت می دهیم.
مرحله ششم تهیه کوفته گل کلم:
در ادامه بعد از نیم ساعت استراحت مایه کوفته را از یخچال بیرون آورده و مقداری برداشته و با دست به شکل کوفته در می آوریم (و یا به شکلهای دلخواه دیگر).سپس داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و وقتی روغن داغ شد کوفته ها را داخل روغن داغ خوب سرخ می کنیم تا طلایی شود.
مرحله هفتم تهیه کوفته گل کلم:
در ادامه وقتی کوفته ها پخت از تابه بیرون آورده و روی دستمال حوله ای می گذاریم تا روغن اضافی گرفته شود.سپس برای وعده غذایی شام همراه با خیار شور و گوجه فرنگی و سبزیجات و سالاد فصل میل می کنیم و یا برای ناهار و همراه با برنج سرو می کنیم.نوش جان
امیدوارم از دستور پخت این غذای خوشمزه و طرز تهیه آن خوشتان آمده باشد و در وعده های غذایی خود بگنجانید و میل کنید.