4083

طرز تهیه کوفته قلقلی با کته گوجه

مواد لازم:
گوجه: 4-5 عدد
پیاز: یک عدد
برنج: 2 پیمانه
گوشت: 300 گرم
سیب زمینی: 2 عدد
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه: به مقدار لازم
زرد چوبه: به مقدار لازم
پودر پاپریکا: 4 قاشق چایخوری
روغن زیتون: 6 قاشق غذاخوری
رب گوجه: یک قاشق
ریحون و جعفری: به مقدار لازم


مرحله اول تهیه کوفته قلقلی با کته گوجه :
در مرحله اول میریم سراغ دم کردن و آماده کردن کته گوجه. برنج رو با آب گرم خیس کنید و اجازه بدید حدود نیم ساعت خیس بخوره.(بهتره مقداری کمی نمک هنگام خیس خوردن به برنج اضافه کنید.). گوجه ها رو رنده کنید. (یا ریز خورد کنید.) پیاز رو رنده کنید. یا خیلی ریز خورد کنید. (من خورد میکنم). پیاز رو به همراه مقداری روغن زیتون روی شعله قرار بدید تا طلایی رنگ بشه. مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت بدید. زمانی که پیاز شما آماده بود گوجه های رنده شده رو به پیاز اضافه کنید و اجازه بدید خوب مخلوط بشه. زمانی که آب گوجه بخار شد نمک، فلفل، و دو قاشق چایی خوری پودر پاپریکا رو اضافه کنید و اجازه بدید مخلوط بشه و تفت بخوره یک قاشق رب گوجه به مخلوط اضافه کنید تا رنگ بهتری بگیره. بعد از چند دقیقه که مواد با هم تفت خوردند مقداری روغن زیتون اضافه کنید. همزمان برنج رو با مقداری آب، روغن و نمک بگذارید تا بجوشد. برنج را خام تر از زمان معمول از روی شعله برداشته و آبکش کنید.(اگر دانه برنج را بشکنید به اندازه یک نقطه خام و سفید رنگ باشد).


مرحله دوم تهیه کوفته قلقلی با کته گوجه :
برنج آبکش شده را روی مخلوط گوجه بریزید و هم بزنید تا مخلوط شود. پس از مخلوط شدن کف قابلمه را چرب کنید و پس از گرم شدن برنج گوجه ای را در قابلمه بریزید. مقداری آب روی برنج ریخته (در حد یک استکان) و با کفگیر صاف کنید و فشار دهید تا قالب بگیرد. درب ظرف را بگذارید . زمانی که برنج کمی بخار داشت شعله را کم کنید.


مرحله سوم تهیه کوفته قلقلی با کته گوجه :
حال نوبت آماده کردن کوفته ها هست. ابتدا گوشت رو چرخ کنید. گوشت های چرخ کرده رو با مقداری نمک، فلفل سیاه، زرد چوبه، پودر پاپریکا طعم دار کنید و ورز دهید. (می تونید مقداری پیاز رنده شده هم به گوشت اضافه کنید. قلقلی ها رو خیلی پفکی و خوش طعم می کنه). مواد قلقلی شما حاضره. ماهیتابه را روی شعله قرار بدید و بزارید روغن زیتون داغ بشه. مقداری از مواد رو کف دستتون بزارید و قلقلی کنید.

سپس قلقلی ها رو توی روغن با شعله ملایم سرخ کنید. زمانی که یک طرف قلقلی ها سرخ شد سریع قلقلی ها را بچرخانید تا طرف دیگر هم سرخ شود. وقتی کاملا سرخ شدند، شعله رو کم کنید تا مغز پخت بشن. (می تونید مقداری آب و رب هم بریزید تا اب دار باشه.)


مرحله چهارم تهیه کوفته قلقلی با کته گوجه :
حال نوبت سیب زمینی هاست. سیب زمینی ها رو پوست بکنید و به دلخواه خودتون به صورت خلال یا نگینی خورد کنید. سپس اونا رو سرخ کنید و در ظرفی قرار بدید.

 

مرحله پنجم تهیه کوفته قلقلی با کته گوجه :
بعد از حدود یک ساعت قابلمه برنج را خاموش کنید. (چک کنید که به اندازه کافی دم کشیده). درب قابلمه رو ببندید و کف قابلمه رو زیر آب سرد بگیرید. مراقب باشید آب داخل قابلمه نره. این کار برای اینه که برنج از کف قابلمه به خوبی جدا بشه و قالب خودش رو حفظ کنه. پلو را در دیس مورد نظر برگردانید و آن را با سیب زمینی سرخ کرده، و قلقلی های خوش رنگ تزئین کنید. می تونید برای تزئین و پاخوراکی از سبزی های معطر مثل جعفری و ریحون هم استفاده کنید.
همچنین میتونید کوفته قلقلی با کته گوجه رو به همراه لیمو ترش، سالاد، یا ترشی به دلخواه خودتون سرو کنید و لذت ببرید. نوش جانتون این غذای خوش مزه و ایرانی تبار.

پیشنهاد: به دلیل اینکه هنگام آبکشی برنج،  مقدار زیادی از ویتامین های برنج از جمله ویتامین ب 1 از بین میره پیشنهاد میکنم که برنج رو آبکش نکنید و اون رو با مخلوط گوجه بپزید تا املاح و ویتامین های برنج از بین نرود و در غذای شما باقی بمونه.