طرز تهیه کوفته سیخی شکم پر پنیر دار ترکی
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
پیاز: یک عدد
نمک فلفل: مقدار کافی
سیر: یک حبه
ارد سوخاری: یک قاشق غذاخوری
جعفری: یک مشت
گوجه فرنگی: 10 عدد
پنیر پیتزا تکه ای: 10 تکه
زرده تخم مرغ: یک عدد
خمیر هزار لا: مقدار کافی
روغن مایع: مقدار کافی
غذاهای ترکی بسیار مختلف و متنوع هستند و غذاهای زیادی در این کشور با گوشت چرخ کرده و به نام کوفته وجود دارد که به صورتهای مختلفی درست می شوند و همه آنها خیلی خوشمزه هستند. یکی از غذاهای خوشمزه و جدید ترکی که به صورت مایه کباب می باشد که دور سیخ چوبی دارای پنیر پیتزا تکه ای و گوجه فرنگی رول می شود و روی آن خمیر هزار لا قرار می گیرد، کوفته سیخی شکم پر پنیر دار ترکی است. طرز تهیه آن خیلی اسان بوده و بسیار خوشمزه است و برای شام و برای مهمانی ها بسیار مناسب است.
در این مطلب طرز تهیه این غذای ترکی خوشمزه را که شامل گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل و آرد سوخاری و زرده تخم مرغ و گوجه فرنگی و پیاز و سیر و جعفری و خمیر هزار لا و پنیر پیتزا تکه ای است را برایتان می نویسم تا آن را در منزل درست کرده و میل نمایید.
مرحله اول تهیه کوفته سیخی شکم پر پنیر دار ترکی:
ابتدا، سراغ آماده کردن مواد کوفته می رویم و برای این منظور یک عدد پیاز را شسته و آن را پوست می کنیم. سپس پیاز را رنده ریز می کنیم و آب پیاز را گرفته و دور می ریزیم. سپس یک حبه سیر را با سیر خرد کن له می کنیم و با پیاز قاطی می کنیم و حتما باید آب پیاز دور ریخته شود تا کوفته وا نرود.
مرحله دوم تهیه کوفته سیخی شکم پر پنیر دار ترکی:
سپس 300 گرم گوشت چرخ کرده را با پیاز و سیر رنده شده در مرحله قبل قاطی کرده و آنها را خوب ورز می دهیم تا یکدست شوند و یک قاشق غذاخوری آرد سوخاری و مقدار کافی نمک و فلفل اضافه می کنیم و برای خوشمزه تر شدن یک مشت جعفری خرد شده به مواد اضافه می کنیم و آنها را با هم خوب ورز می دهیم تا یکدست شود.اکنون مایه کوفته ما آماده است.روی مایه کوفته را پوشانیده و آن را برای نیم ساعت داخل یخچال استراحت می دهیم.
مرحله سوم تهیه کوفته سیخی شکم پر پنیر دار ترکی:
در این مرحله یک سیخ چوبی را برداشته و آن را کمی با روغن مایع چرب می کنیم و 2 عدد گوجه فرنگی و 2 عدد پنیر پیتزا را به صورت یکی در میان در هر سیخ چوبی قرار می دهیم. این کار را برای تمام سیخ های چوبی تکرار می کنیم.
مرحله چهارم تهیه کوفته سیخی شکم پر پنیر دار ترکی:
سپس مایه کوفته تهیه شده درمرحله قبل را از یخچال بیرون آورده و آن را به 5 قسمت مساوی تقسیم می کنیم. توجه شود که برای هر سیخ یک قسمت از مایه گوشتی را لازم داریم. یک قسمت آن را برای هر سیخ چوبی کف یک ظرف باز و پهن می کنیم و سیخ چوبی دارای پنیر و گوجه فرنگی را روی مایه کوفته می گذاریم.
مرحله پنجم تهیه کوفته سیخی شکم پر پنیر دار ترکی:
سپس شروع به رول کردن مایه گوشتی، دور سیخ چوبی داری پنیر و گوجه فرنگی می کنیم و آن را کاملا رول می کنیم.
مرحله ششم تهیه کوفته سیخی شکم پر پنیر دار ترکی:
در ادامه کار خمیر هزار لا را به صورت لایه هایی کم عرض برش داده و دور کوفته می پیچیم. سپس روی خمیر را مقداری زرده تخم مرغ همزده با کمک قلمو می مالیم تا خوشرنگ شود. اکنون کوفته ها آماده شده و فقط باید داخل فر آنها را پخت.
مرحله هفتم تهیه کوفته سیخی شکم پر پنیر دار ترکی:
کف سینی فر را کاغذ روغنی می گذاریم و سیخ های چوبی کوفته ها را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتی گراد برای مدت 30 دقیقه قرار می دهیم تا کوفته بپزد و آماده شود و گوشت کاملا پخته شده و پنیر داخل آن کاملا آب شود.
مرحله هشتم تهیه کوفته سیخی شکم پر پنیر دار ترکی:
سپس وقتی کوفته پخت، آن را از فر بیرون آورده و برای ناهار همراه با برنج و یا برای شام همراه با سبزی خوردن و نان میل می کنیم.
نوش جان!