4072

طرز تهیه کوفته سس دار ترکی

مواد لازم:
پیاز: 2عدد
گوجه فرنگی: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
نمک فلفل: مقدار کافی
سیب زمینی: یک عدد
گوشت چرخ کرده: 400 گرم
سیر: 2 حبه
کره: یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ: یک عدد
آرد سوخاری: یک قاشق غذاخوری
شیر: نصف استکان
روغن مایع: مقدار کافی


 نام این غذای ترکی کوفته سس دار است و این غذا از نظر مواد اولیه شامل پیاز و رب گوجه فرنگی و سیب زمینی و سیر و تخم مرغ و شیر و گوجه فرنگی و نمک و فلفل و گوشت چرخ کرده و کره و روغن مایع و آرد سوخاری است و طرز تهیه آن خیلی راحت بوده و انتخاب مناسبی برای شام و یا ناهار می باشد.


مرحله اول تهیه کوفته سس دار ترکی :
ابتدا سراغ آماده کردن مایه کوفته می رویم و برای این منظور، یک عدد پیاز را شسته و آن را پوست می کنیم. سپس پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و آب پیاز را گرفته و دور می ریزیم تا کوفته ما وا نرود.


مرحله دوم تهیه کوفته سس دار ترکی :
سپس 400 گرم گوشت چرخ کرده را به پیاز رنده شده اضافه می کنیم و گوشت و پیاز را با هم ورز می دهیم و آنها را قاطی می کنیم. سپس یک عدد تخم مرغ را شکسته و آن را با یک قاشق غذاخوری آرد سوخاری قاطی می کنیم و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه می کنیم و مقدار کافی نمک و فلفل برای مزه دار شدن آن به مواد اضافه می کنیم. اکنون مایه کوفته ما آماده است. روی ظرف را پوشانیده و مایه کوفته را برای نیم ساعت داخل یخچال می گذاریم تا استراحت کند.


مرحله سوم تهیه کوفته سس دار ترکی :
سپس در ادامه پوره سیب زمینی را درست می کنیم و برای این منظور یک عدد سیب زمینی را شسته و آن را داخل یک قابلمه آب می گذاریم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و سیب زمینی را آبپز می کنیم. سپس وقتی سیب زمینی پخت، آن را از قابلمه بیرون آورده و پوست کنده و با گوشت کوب له می کنیم. سپس یک قاشق غذاخوری کره را به سیب زمینی اضافه می کنیم و کره را با سیب زمینی قاطی می کنیم و در انتها نصف استکان شیر اضافه می کنیم و نمک و فلفل را برای مزه دار شدن به پوره اضافه می کنیم. اکنون پوره سیب زمینی ما آماده است.


مرحله چهارم تهیه کوفته سس دار ترکی :
سپس در ادامه مایه کوفته تهیه شده در مراحل قبل را از یخچال بیرون آورده و با دست چونه هایی از آن برداشته و با کف دست باز می کنیم و سپس داخل یک تابه و در روغن خیلی کم  سرخ می کنیم. اکنون کوفته ما آماده است.

 

مرحله پنجم تهیه کوفته سس دار ترکی :
در ادامه سس گوجه فرنگی و ربی غذا را درست می کنیم و برای این منظور یک عدد پیاز را شسته و پوست می کنیم و به صورت خلالی ریز می کنیم. 2 حبه سیر را نیز پوست کنده و ریز خرد می کنیم.


مرحله ششم تهیه کوفته سس دار ترکی :
سپس داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و وقتی روغن داغ شد پیاز خلالی و سیر خرد شده را داخل تابه می ریزیم و آنها را در روغن تفت می دهیم تا سبک و نرم شود. سپس 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به تابه اضافه می کنیم و رب را در داخل تابه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگش باز شود و 2 عدد گوجه فرنگی را شسته و آن را پوست می کنیم و رنده می کنیم و داخل تابه می ریزیم و مواد را با هم خوب قاطی می کنیم و مقدار کافی نمک و فلفل برای مزه دار شدن داخل تابه می ریزیم. اکنون سس غذای ما آماده است.


مرحله هفتم تهیه کوفته سس دار ترکی :
اکنون در ادامه کوفته ها ی سرخ شده را داخل تابه سس می ریزیم و اجازه می دهیم تا با سس بجوشد و مزه دار شود.

 

مرحله هشتم تهیه کوفته سس دار ترکی :
اکنون غذای ما آماده است و پوره سیب زمینی را کف یک ظرف می ریزیم و روی آن را کوفته سس دار می ریزیم. آن را برای شام همراه با نان و سبزی خوردن و سالاد و .. و یا برای ناهار همراه با برنج میل می کنیم.نوش جان