4065

طرز تهیه کوفته حسن پاشا ترکی

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 400 گرم
پیاز: یک عدد
نمک فلفل زردچوبه: مقدار کافی
روغن مایع: مقدار کافی
سیب زمینی: 2 عدد
شیر: نصف استکان
کره: یک قاشق غذاخوری
آرد: یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ: یک عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
آب: یک استکان
سس گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
پنیر گودا: مقدار کافی
جعفری خرد شده: یک قاشق غذاخوری


یکی از غذاهای خوشمزه ترکیه ای که بسیار با ذائقه ما ایرانی ها سازگار بوده و طرز تهیه راحتی داشته و بسیار خوشمزه است و برای وعده غذایی ناهار بسیار مناسب است، کوفته حسن پاشا ترکی است که با گوشت چرخ کرده درست شده و داخل آن را پوره سیب زمینی می ریزند و در فر می پزند. دراین مطلب طرز تهیه این کوفته را که شامل گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل و زردچوبه و سیب زمینی و کره و تخم مرغ و آب و پنیر گودا و پیاز و روغن مایع و آرد و شیر و رب گوجه فرنگی و سس گوجه فرنگی و جعفری خرد شده است را برایتان می نویسم تا در منزل تهیه کرده و برای ناهار با برنج و یا برای شام با نان میل کنید.


مرحله اول تهیه کوفته حسن پاشا ترکی:
ابتدا و برای شروع یک عدد پیاز را شسته و آن را پوست می کنیم و با رنده به صورت ریز رنده می کنیم و آب پیاز را کاملا گرفته و دور می ریزیم.


مرحله دوم تهیه کوفته حسن پاشا ترکی:
سپس 400 گرم گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه می کنیم و قاطی می کنیم و نمک و فلفل و زردچوبه را به مقدار کافی همراه با جعفری خرد شده و یک قاشق غذاخوری آرد و یک عدد تخم مرغ به آنها اضافه می کنیم و همه مواد را با هم خوب ورز می دهیم (اگر خمیر شل بود مقدار بیشتری آرد می توان اضافه کرد). سپس روی مواد را پوشانیده و برای 15 دقیقه در محیط یخچال استراحت می دهیم.

 

مرحله سوم تهیه کوفته حسن پاشا ترکی:
سپس بعد از استراحت گوشت را از یخچال بیرون آورده و از آن چونه هایی اندازه توپ پینک پنگ بر می داریم و ابتدا با دست کاملا گرد می کنیم و سپس قسمت وسط آن را با دست گود می کنیم(به شکل یک کاسه) و داخل یک ظرف پیرکس می چینیم. این کار را برای تمام گوشتها انجام می دهیم.

 

مرحله چهارم تهیه کوفته حسن پاشا ترکی:
سپس سس غذا را درست می کنیم و داخل یک قابلمه مقداری روغن مایع ریخته و یک قاشق رب گوجه فرنگی ویک قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی اضافه می کنیم و کمی در تابه تفت می دهیم تا رنگشان باز شود و سپس یک استکان آب به تابه اضافه می کنیم و نمک و فلفل را نیز اضافه می کنیم و منتظر می شویم تا آب بجوشد و وقتی کمی سس ما غلیظ شد زیر تابه را خاموش می کنیم. از سس تهیه شده در ظرف پیرکس گوشت می ریزیم.

 

مرحله پنجم تهیه کوفته حسن پاشا ترکی:
سپس در این مرحله پوره سیب زمینی روی غذا را درست می کنیم و برای این منظور 2  عدد سیب زمینی را شسته و داخل قابلمه می اندازیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و سیب زمینی ها را آبپز می کنیم. سپس وقتی سیب زمینی پخت  از قابلمه بیرون آورده و بعد از سرد شدن پوست کنده و با پشت چنگال و یا گوشت کوب له می کنیم.


مرحله ششم تهیه کوفته حسن پاشا ترکی:
سپس کره را داخل سیب زمینی رنده شده می ریزیم و هم می زنیم تا کره آب شود و سپس به آن شیر را اضافه می کنیم و مواد را کاملا با هم قاطی می کنیم تا شیر به خورد سیب زمینی رود و به آن مقدار کافی نمک و فلفل می زنیم.  اکنون پوره ما اماده است.


مرحله هفتم تهیه کوفته حسن پاشا ترکی:
سپس از پوره سیب زمینی داخل قیف با سر ماسوره دلخواه می ریزیم و با ماسوره روی گوشت گود شده در مرحله سوم می ریزیم و روی آنها را یک تکه پنیر گودا می گذاریم.

 

مرحله هشتم تهیه کوفته حسن پاشا ترکی:
سپس ظرف را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتی گراد برای مدت 30 دقیقه قرار می دهیم تا بپزد و غذای ما آماده شود. سپس وقتی غذا آماده شد آن را از فر بیرون آورده و برای ناهار همراه با برنج و یا برای شام همراه با نان و سبزی خوردن میل می کنیم.

نوش جان!