4061

طرز تهیه کوفته تبریزی با گوشت مرغ

مواد لازم:
زرشک: به مقدار لازم
گردو: به مقدار لازم
سینه مرغ: 500 گرم
پیاز: یک عدد
زعفران: به مقدار لازم
لپه: نصف پیمانه
نمک،فلفل،زردچوبه: به مقدار لازم
تخم مرغ: یک عدد
برنج نیم دانه: نصف پیمتنه
آلو: به مقدار لازم
پودر پیاز: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: به مقدار لازم
تره: یک قاشق غذا خوری
گشنیز: یک قاشق غذا خوری
ترخون خشک: یک قاشق چای خوری
جعفری: یک قاشق غذا خوری
شنبلیله خشک: به مقدار لازم
عصاره مرغ: یک عدد


مرحله اول تهیه کوفته تبریزی با گوشت مرغ:
ابتدا گوشت مرغ رو خوب پاک می کنیم و اون رو به خوبی می شوریم و می ذاریم تا بمونه و آب اون رو می ذاریم تا بره و خوب خشک بشه. وقتی که خوب آب مرغ کشیده شد حالا اون رو چند بار خوب چرخ می کنیم و خوب اون رو یک دست می کنیم. حالا گوشت چرخ کرده رو می ذاریم کناری تا بمونه.
پیاز مون رو پوست می کنیم و اون رو رنده می کنیم و خوب آب اون رو می گیریم پیاز آب گیری شده رو می ذاریم کنار تا بمونه.
لپه رو خوب پاک می کنیم و خوب می شوریم و اون رو به مدت چند ساعت خیس می کنیم و می ذاریم تا بمونه و خیس بخوره. حالا لپه رو می ذاریم تا با کمی آب پزه و خوب نرم بشه. وقتی که لپه خوب پخت و نرم شد حالا اون رو از آب در میاریم و داخل آسیاب می ریزیم و اون رو نیم کوب می کنیم تا داخ بافت کوفته سالم نیاشه و باعث بشه کوفته وا نره.
برنج رو خوب می شوریم و اون رو خیس می کنیم و می ذاریم تا یه چند ساعت خیس بخوره. حالا با کمی آب تازه و نمک و زرد چوبه می ذاریم تا برنج خوب بپزه و نرم بشه. برنج که تقریبا نرم شد حالا اون رو هم آب ش می کنیم و می ذاریم تا بمونه.
باید مواد میانی کوفته از آلو و زرشک و گردو و تخم مرغ آب پز و پیاز داغ استفاده می کنیم. این مواد کاملا سلیقه ای هست و می تونید هر چی که دوست دارید استفاده کنید.
زعفران رو هم خوب داخل هاون می کوبیم تا یک دست و پودری بشه. حالا اون رو به روش شوکه با یخ می ذاریم تا رنگ پس بده و دم بکشه. زعفران رو غلیظ دم می کنیم تا زیاد مایع کوفته مون رو شل نکنه.

 

مرحله دوم تهیه کوفته تبریزی با گوشت مرغ:
گوشت مرغ چرخ کرده رو داخل یه ظرف مناسب می ذاریم و پیاز رنده شده و آب گیری شده رو بهش اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم. لپه های پخته و نیم کوب رو بهش اضافه می کنیم. برنج رو هم بهش اضافه می کنیم. خوب موادمون رو به مدت ده دقیقه ورز می دیم. حالا نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و زعفران و سبزی  رو هم بهش اضافه می کنیم. تخم مرغ رو بهش اضافه می کنیم پودر پیاز رو هم بهش اضافه می کنیم. حالا مواد مون رو به مدت یه ربع ساعت خوب ورز می دیم تا خوب خودش رو بگیره و حسابی چسبنده بشه.
وقتی که مواد کوفته رو خوب ورز دادیم حالا اون رو به مدت بیست دقیقه می ذاریم داخل یخچال تا خودش رو بگیره. بعد از بیست دقیقه از یخچال در میاریم و کوفته ها رو درست می کنیم. کمی از مواد رو بر می داریم و وسط واد رو بر می داریم. از مواد مغزی کوفته از هر کدم کمی بر می داریم و داخل مغز کوفته ها مون قرار می دیم و کوفته ها رو خوب گرد می کنیم و می ذاریم کناری تا بمونه. ترجیحا تو یخچال بذاریم بهتره.


مرحله سوم تهیه کوفته تبریزی با گوشت مرغ:
برای سس کوفته یه قابلمه مناسب رو روی حرارت قرار می دیم تا داغ بشه. کمی روغن حیوانی داخلش می ریزیم. کمی از پیاز داغ رو به روغن داغ شده اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم. کمی رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه می کنیم کمی تفت می دیم تا از خامی در بیاد. حالا یه عصاره مرغ رو له می کنیم به قابلمه اضافه می کنیم. کمی آب می ریزیم و می ذاریم تا آب به جوش بیاد. وقتی به جوش اومد کوفته ها رو به آرومی داخلش قرار می دیم و می ذاریم تا به مدت یه ربع ساعت در باز بمونه و بجوشه تا کوفته ها خودشون رو بگیرن. بعد از اون درش رو نیمه باز می ذاریم تا بمونه و کوفته ها به خوبی بپزه و جا بیوفته.
بعد از این که کوفته ها به خوبی پختن حالا اون ها رو توی ظرف مناسب می کشیم و سرو می کنیم.