4057

طرز تهیه کوفته برنجی مجلسی

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
نمک و فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
پول بیبر: نصف قاشق چایخوری
سبزی کوفته: سه قاشق غذاخوری
آلو بخارا: به میزان لازم
رب: دو قاشق غذاخوری
پیاز: دو عدد
تخم مرغ: دو عدد
سبزی خشک: یک قاشق غذاخوری
پودر گلپر: یک پیمانه
برنج: یک پیمانه
دارچین: به میزان لازم
آرد گندم: دو قاشق غذا خوری


یک فرد موفق کسی است که می‌تواند با آجر‌هایی که دیگران به سمت او پرتاب کرده‌اند ، پایه و اساس محکمی برای خود بنا کند .


مرحله ی اول درست کردن کوفته برنجی :
اولین کار اینه که یک پیمانه برنج و یک پیمانه لپه را به خوبی می شوییم و با آب می پزیم ، البته می توانید فقط هر دوی برنج و لپه را خیس کنید و نپزید ، ولی وقتی می پزید در هنگام پخت کوفته زودتر و راحت تر خواهند پخت و بهتر است که لپه ها و برنج را قبل از این که با مواد دیگر کوفته مخلوط کنید، نیم پز کنید. بعد از نیم پز کردن لپه و برنج آن ها را کنار می گذاریم تا کمی خنک شوند.


مرحله ی دوم درست کردن کوفته برنجی :
گوشت چرخ کرده را اگر از فریزر درآورده اید ، حتما اجازه دهید کامل یخش آب شود و بعد از آب شدن یخ گوشت، آب آن را کامل بگیرید تا گوشت داخل مواد کوفته آب نیندازد. یک عدد پیاز را شسته و پوست کنید و با رنده ی ریز رنده کنید و حتما آب پیاز را بگیرید، آب پیاز را دور نریزید و بعدا داخل سس کوفته استفاده کنید.


مرحله ی سوم درست کردن کوفته برنجی :
لپه و برنج و گوشت چرخ کرده و پیاز را همراه با نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین و دو عدد تخم مرغ و سبزی کوفته و مقداری ریحان خشک و ترخون خشک با هم مخلوط کنید و حدود پانزده دقیقه حسابی ورز دهید تا مایه ی کوفته چسبناک شود. اگر دوست دارید می توانید دو قاشق غذا خوری آرد سفید نیز به مواد کوفته اضافه کنید تا در هنگام پخت کوفته وا نرود. البته می توانید به گوشت چرخ کرده مقداری گوشت مرغ نیز اضافه کنید تا کوفته در هنگام پخت وا نرود.

 

مرحله ی چهارم درست کردن کوفته برنجی :
وقتی مایه ی کوفته را حسابی ورز دادید، حدود نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مایه خودش را بگیرد، حالا سس کوفته را درست می کنیم. داخل قابلمه ای که می خواهیم کوفته را درست کنیم، ابتدا پیاز داغ را درست می کنیم و بعد از درست شدن پیاز داغ، دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و نمک به پیاز داغ ها اضافه کرده و خوب مخلوط کرده و هم می زنیم تا رنگ رب کامل در بیاید. حدود سه پیمانه آب به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم تا به جوش بیاید و هنگامی که آب به جوش آمد، درب قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم همه ی مزه ها به خورد هم بروند.

 

مرحله ی پنجم درست کردن کوفته برنجی :
تا سس کوفته در حال جوشیدن و جا افتادن است، مایه ی کوفته برنجی را از داخل یخچال در می آوریم و کمی دیگر ماساژ یا همان ورز می دهیم و بعد به گلوله های مساوی تقسیم می کنیم و درون هر کدام از گلوله ها یک عدد آلو بخارا می گذاریم و یا به دلخواه کمی هم زرشک می ریزیم ، بعد گلوله های کوفته را کاملا گرد می کنیم و داخل ظرف می چینیم و دوباره حدود پانزده دقیقه درون یخچال می گذاریم. بعد از گذشت پانزده دقیقه از یخچال در می آوریم و یکی یکی داخل سس کوفته می گذاریم تا کوفته ها بپزند. حدود چهل و پنج دقیقه برای پخت کوفته وقت لازم است تا کامل مغز پخت شوند. می توانید برای خوش مزه تر شدن و خوش طعم تر شدن سس کوفته به سس، آلو بخارا و زرشک نیز اضافه کنید . البته اگر مزه ی ملس را دوست دارید و گرنه کاملا سلیقه ای می باشد. بعد از چهل و پنج دقیقه کوفته برنجی خوش مزه ی ما آماده است.

نوش جان!