4050

طرز تهیه کوفته برنج و مرغ ترکی

مواد لازم:
برنج: 2 پیمانه
کره: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: مقدار کافی
تخم مرغ: 2 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه: مقدار کافی
سینه مرغ: نصف عدد
ارد سوخاری: یک پیمانه
پودر سیر: مقدار کافی
پیاز: یک عدد
سیر: 2 حبه


غذاهای ترکیه بسیار متنوع هستند و یکی از غذاهای خیلی معروف در این کشور کوفته های قلقلی هستند که با مواد مختلفی و به صورتهای گوناگونی درست می شوند. در میان این همه غذای مختلف ترکی، یکی از غذاهای خوشمزه ترکی که به شکل کوفته قلقلی بوده و در روغن داغ سرخ می شود و این بار با برنج و مرغ ریش شده و له شده درست می شود و در تخم مرغ و آرد سوخاری غلتانیده شده و در روغن داغ سرخ می شود، کوفته برنج و مرغ ترکی است که طرز تهیه آن خیلی راحت بوده و در زمانی کم قابل درست کردن و بسیار خوشمزه است.

مرحله اول تهیه کوفته برنج و مرغ ترکی:
ابتدا و برای شروع کار سراغ آماده کردن مواد دور کار یعنی برنج می رویم و 2 پیمانه برنج را که از شب قبل در آب و نمک خیس کرده بودیم را ابکش کرده و داخل یک قابلمه همراه با آب و نمک و کمی روغن مایع می ریزیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و منتظر می شویم تا برنج داخل آب چند قل بخورد و قد بکشد. سپس آن را آبکش می کنیم.

 

مرحله دوم تهیه کوفته برنج و مرغ ترکی:
کف یک قابلمه مقداری روغن مایع می ریزیم و برنج آبکش شده را کف قابلمه می ریزیم و درب قابلمه را می بندیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و برنج را دم می کنیم و تا فاصله ای که برنج دم بکشد و بپزد، سراغ آماده کردن مرغها می رویم.


مرحله سوم تهیه کوفته برنج و مرغ ترکی:
 نصف عدد سینه مرغ را شسته و همراه با یک عدد پیاز قاچ شده و 2 حبه سیر پوست کنده شده ، داخل یک قابلمه می ریزیم و مقداری به آن آب اضافه می کنیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و منتظر می شویم تا مرغ بپزد. سپس وقتی مرغ پخت آن را از قابلمه درآورده و بعد از سرد شدن با دست به صورت خیلی ریز، ریش ریش می کنیم.

 

مرحله چهارم تهیه کوفته برنج و مرغ ترکی:
در ادامه وقتی برنج دم کشید و پخت آن را داخل یک ظرف می ریزیم و مرغ ریش شده و مقداری نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر اضافه می کنیم و مواد را کاملا با هم قاطی می کنیم و با دست کاملا له می کنیم. اکنون مواد کوفته ترکی ما آماده است.


مرحله پنجم تهیه کوفته برنج و مرغ ترکی:
سپس رومال و مواد روی کار را درست می کنیم و برای این منظور 2 عدد تخم مرغ را داخل یک ظرف شکسته و با همزن خوب هم می زنیم تا زرده و سفیده کاملا قاطی شود و از لختگی در آید و مقداری نمک و فلفل اضافه می کنیم و در یک ظرف دیگر نیز آرد سوخاری را می ریزیم.

 

مرحله ششم تهیه کوفته برنج و مرغ ترکی:
از مواد کوفته آماده شده در مرحله قبل گلوله هایی اندازه گردو برداشته و با دست آنها را کاملا گرد می کنیم و گلوله ها را ابتدا در ظرف تخم مرغ می غلتانیم تا کاملا به تخم مرغ آغشته شود و سپس آنها را در آرد سوخاری فرو می کنیم تا آرد همه جای آن را در بر گیرد.


مرحله هفتم تهیه کوفته برنج و مرغ ترکی:
سپس داخل یک تابه مقداری روغن مایع و کمی کره می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و وقتی روغن داغ شد، گلوله های آماده شده را در روغن داغ خوب سرخ می کنیم تا طلایی شود. سپس از روغن در اورده و در ظرف مناسبی می گذاریم و برای وعده غذایی شام و یا برای وعده غذایی ناهار میل می کنیم. نوش جان امیدوارم از دستور تهیه این غذای ترکی خوشتان آمده باشد و آن را در منزل برای خانواده درست کنید.