طرز تهیه کوفته بادمجان
مواد لازم:
بادمجان: ۲ پیمانه
روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
سیر: یک حبه
ریحان: ۲ قاشق غذاخوری
سس گوجه فرنگی: ۲ پیمانه
تخم مرغ: یک عدد
پنیر پارمزان: ۱/۴ پیمانه
پودر نان: ۱/۳ پیمانه
آب: ۱/۴ پیمانه
نمک، فلفل: به مقدار لازم
مرحله اول تهیه کوفته بادمجان :
ابتدا برای درست کردن این کوفته ها میریم سراغ بادمجان. بادمجانها رو برمیداریم و خوب میشوریم. چون میخواهیم بادمجانها رو با پوست توی غذا استفاده کنیم پس حتما تو شستشو دقت لازم را به عمل بیارید. بعد از اینکه شستیم و آبشون رفت اونها رو خرد میکنیم و میذاریم کنار.
سپس یه تابه رو برمیداریم و میذاریم رو حرارت و یک قاشق غذاخوری از روغن زیتونی که داشتیم رو میریزیم داخل تابه و بعد بادمجانهایی که از قبل خرد کرده بودیم رو میریزیم داخل تابه و یه تفت کوچیک میدیم. سپس ۱/۴ پیمانه آبی که داشتیم رو همراه با کمی نمک به تابه اضافه میکنیم و یعد یه یک دقیقه ایی اینها رو با هم تفت میدیم. سپس در تابه رو میزاریم و حرارت رو هم کم میکنیم و میزاریم بادمجانها کامل بپزه.
بعد از ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بادمجانها کامل پخته شده و آبش هم کشیده شده. زمانی که دیگه بادمجانها پختش کامل شده بود از تابه درشون میاریم و میریزیم تو غذا ساز یا مخلوط کن. سپس اونها رو میکس میکنیم تا قشنگ به صورت پوره در بیان.
مرحله دوم تهیه کوفته بادمجان :
حالا تو این مرحله بعد از اینکه بادمجانها رو پوره کردیم میریزیم تو یه کاسه و میذاریم کنار. سپس نوبت سیرمونه. سیر و برمیداریم و پوستشو میگیریم و میشوریم و بعد با دنده ریز رنده رندش میکنیم و میزاریم کنار. بعد از سیر نوبت برگ ریحانهایی هستش که داریم. اونها رو اول پاک میکنیم و خیسشون میکنیم. سپس بعد از آبکشی میذاریم آبشون بره و بعد خردشون میکنیم.
چون به هیچ وجه سبزی رو خیس نباید خرد کرد چون هم طعمش از بین میره و هم آب مینداره و طعم غذا رو از بین میبره. بعد از اینکه ریحان ها خشک شد اونها رو خرد میکنیم و میذاریم کنار. سپس ظرفی که پوره بادمجانها داخلش بود رو برمیداریم و ریحانهایی که خرد کرده بودیم رو بهش اضافه میکنیم. سپس سیر رنده شده رو همراه با نمک و فلفل و پنیر پارمزان، میریزیم داخل ظرفمون و با هم یه هم میزنیم.
و در آخر هم پودر نانی که داشتیم رو میریزیم و یه دونه تخم مرغ رو هم داخلش میشکنیم و خوب موادمون رو با هم مخلوط میکنیم تا یه مخلوط یکدست بدست بیاریم. در اینجا یه نکته باید بهتون بگم. اگر بعد از مخلوط کردن مواد دیدین موادتون شله کمی دیگه پودر نان بهش اضافه کنید و بعد مخلوط کنین تا یه مواد کوفته خوب بدست بیارین.
مرحله سوم تهیه کوفته بادمجان :
حالا تو این مرحله مواد کوفته رو که درست کردیم به اندازه یه گردو برمیداریم و تو دستمون شروع میکنیم به گرد کردنشون تا قشنگ شبیه توپ قلقلی بشن. سپس بعد از اینکه تمام موادمون رو قلقلی کردیم و تمام شد میذاریم کنار. یه تابه رو برمیداریم و بقیه روغن زیتونی که داشتیم رو میریزیم تو داخل تابه و تابه رو میذاریم رو حرارت و بعد کوفته قلقلی هامون رو هم آرام میندازیم داخل تابه و شروع میکنیم به سرخ کردن.
کوفته ها رو باید خوب سرخ کنیم که وا نره. پس دو طرف کوفته ها رو خوب سرخ میکنیم. سپس بعد از اینکه خوب سرخ و منسجم شدن سس گوجه فرنگیمون رو به کوفته های بادمجانمون اضافه میکنیم و با هم کمی تفت داده و حرارت رو کم میکنیم و میزاریم یه ۱۵ دقیقه ایی کوفته ها داخل سس گوجه بپزن تا خوب طعم سس رو به خودشون بگیرن. بعد از ۱۵ دقیقه دیگه کوفته های بادمجان ما آماده هستش. پس اونها رو توظرف میکشیم و با سبزی خوردن و ترشی سروشون میکنیم. نوش جان.