طرز تهیه کوفته ایتالیایی
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 600 گرم
سیر: دو حبه
جعفری: دو قاشق غذا خوری
پنیر پارمسان: یک پیمانه
پنیر بلوچیز: 150 گرم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
نان باگت: دو عدد
شیر: یک پیمانه
گوجه فرنگی: 8 عدد
روغن زیتون: به مقدار لازم
مرحله اول تهیه کوفته ایتالیایی:
این کوفته یه کوفته مرسوم توی ایتالیا هستش که بعد از پیتزا و پاستا در رتبه سوم قرار داره. بسیار خوش مزه و متفاوت هستش.
ابتدا برای شروع کار، نون باگت ها رو خورد می کنیم. من از باگت های بیات استفاده کردم چون خورد می شن و کاربرد دیگه ای ندارن. اون ها رو خورد می کنیم و شیر رو بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا نون باگت ها داخل شیر باقی بمونن و خوب نرم بشن. باگت ها به مدت بیست دقیقه داخل شیر باقی بمونه کافیه. نون ها رو از شیر در میاریم و شیر اضافی رو ازش جدا می کنیم. و نون ها رو می ذاریم کنار تا بمونه.
گوجه فرنگی ها رو می شوریم و می ذاریم تا خشک بشن و آب اضافی اون ها بره. حالا اون ها رو رنده می کنیم. می تونیم برای پوره کردن گوجه فرنگی ها از میکسر یا از کوشکوب برقی هم استفاده کنیم. مهم این هست که اون ها خوب پوره و یک دست بشه. سیر ها رو خوب پوست می کنیم و اون ها رو هم رنده ریز می کنیم و می ذاریم کناری تا بمونه.
جعفری ها رو خوب پاک می کنیم و فقط از برگ های اون ها استفاده می کنیم. برگ ها رو جدا می کنیم و می شوریم. وقتی که آب جعفری ها خشک شد اون ها رو حسابی ریز می کنیم و می ذاریم کناری تا بمونه.
پنیر بلو چیز رو مکعبی خورد می کنیم. اگر بلو چیز در دسترس نبود از پنیر موزارلا استفاده می کنیم. اگر پنیر بلو چیز داشته باشید کمی بهتره. چون رسپی کاملا حفظ میشه و اون طعم اصیل ایتالیایی رو می تونید حس کنید و بچشید.
مرحله دوم تهیه کوفته ایتالیایی:
ابتدا گوشت رو داخل یه ظرف مناسب می ریزیم و سیر های رنده شده رو بهش اضافه می کنیم. جعفری خورد شده رو بهش اضافه می کنیم و کمی نمک و فلفل سیاه رو بهش اضافه می کنیم و کمی جعفری خورد شده بهش اضافه می کنیم. پنیر پارمسان رو هم اضافه می کنیم. حالا نون باگت های خیس خورده با شیر هست. بهش اضافه می کنیم و مواد مون رو خوب با هم ورز می دیم. برای این که مواد خوب مزه دار بشه مواد گوشتی رو بعد از این که ورز دادیم می ذاریم داخل یخچال تا به مدت نیم ساعت بمونه و مواد به خورد هم دیگه برن.
بعد از گذشت یک ساعت مواد گوشتی رو از یخچال در میاریم و کمی دیگه مواد رو ورز می دیم. از گوشت به اندازه یه نارنگی بر می داریم. داخل کوفته ها رو کمی گود می کنیم و یه تکه از پنیر بلو چیز قرار می دیم و می بندیم و خوب گرد می کنیم. کوفته ها رو داخل یه ماهی تابه کمی تفت می دیم تا کمی سرخ بشن بعد داخل یه ظرف پیرکس رو کمی چرب می کنیم و کوفته ها مون رو توی پیرکس می چینیم. پوره گوجه فرنگی مون رو به کوفته ها مون اضافه می کنیم. اندازه نصف استکان آب جوش بهش اضافه می کنیم و روی پیرکس رو فویل می کشیم. روی فویل رو سوراخ می کنیم تا بخار اضافی اون خارج بشه.
فر رو روشن می کنیم و دما رو روی صد و پنجاه درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم و می ذاریم تا داغ بشه. وقتی که فر خوب داغ شد حالا ظرف رو داخل فر قرار می دیم و می ذاریم تا به مدت یک ساعت بمونه و خوب بپزه.
مرحله سوم تهیه کوفته ایتالیایی:
بعد از گذشت یک ساعت فویل روی ظرف رو بر می داریم و می ذاریم تا پنج دقیقه هم بدون فویل داخل فر باقی بمونه و کمی روی کوفته ها خشک بشه. بعد از پنج دقیقه کوفته ها رو از فر در میاریم و سرو می کنیم. این روش روش رژیمی و بدون روغن اون هست. توی روش دیگه گوفته ها رو داخل روغن زیتون سرخ می کنیم و اون ها رو بعد از این که سرخ شدن داخل یه ظرف مناسب می ذاریم و کمی پوره گوجه فرنگی روش می ریزیم و می ذاریم تا روی حرارت به مدت نیم ساعت بمونه و خوب بپزه. ولی به نظر من نوع پخت با فر بهتره و سالم تر هست.