4039

طرز تهیه کوفته ازمیر

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 400 گرم
پیاز: یک عدد
نمک فلفل: مقدار کافی
سیب زمینی: 2 عدد
گوجه فرنگی: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
اویشین: مقدار کافی
آرد: یک قاشق غذاخوری
سیر: 2 حبه
تخم مرغ: نصف عدد
پودر زیره: 1/2 قاشق چایخوری
فلفل سبز تند: مقدار کافی
روغن مایع: مقدار کافی
جعفری خرد شده: یک قاشق غذاخوری


یکی از غذاهای خوشمزه ترکی که هم برای وعده غذایی ناهار با برنج می توان آن را خورد و هم برای وعده غذایی شام همراه با نان خورده می شود کوفته ازمیری است.این غذا شامل کوفته هایی به شکل لوله ای شکل است که روی سیب زمینی های برش خورده و کنار فلفل قرار داده می شود و داخل فر با سس ربی پخته می شود.

مرحله اول تهیه کوفته ازمیری:
ابتدا یک عدد پیاز را شسته و آن را با چاقو پوست کنده و با رنده ریز رنده می کنیم و داخل یک ظرف می ریزیم و آب پیاز را گرفته و دور می ریزیم(حتما آب پیاز گرفته شود تا کوفته ما وا نرود).


مرحله دوم تهیه کوفته ازمیری:
سپس 400 گرم گوشت چرخ کرده را به پیاز رنده شده اضافه می کنیم و با آن مخلوط می کنیم تا کاملا با پیاز قاطی شوند.


مرحله سوم تهیه کوفته ازمیری:
سپس 1/2 تخم مرغ و مقدار کافی نمک و فلفل و آویشن و 1/2 قاشق چایخوری پودر زیره و یک قاشق غذاخوری آرد و یک قاشق غذاخوری جعفری خرد شده را به مخلوط گوشت و پیاز در مرحله قبل اضافه می کنیم و با آن ورز می دهیم تا مواد ما مزه دار شود. اکنون مایه کوفته آماده است. روی آن را پوشانیده و داخل یخچال نیم ساعت استراحت می دهیم.

 

مرحله چهارم تهیه کوفته ازمیری:
سپس 2 عدد سیب زمینی را شسته و پوست کنده و به صورت خلالی پهن برش می زنیم . سپس داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و سیب زمینی ها را در روغن کمی سرخ می کنیم و به آن کمی نمک و فلفل می زنیم.

 

مرحله پنجم تهیه کوفته ازمیری:
سپس کف یک سینی فر را با روغن مایع کمی چرب می کنیم و سیب زمینی های آماده شده در مرحله قبل را کف سینی می چینیم و مابین سیب زمینی ها را فلفل سبز برش خورده قرار می دهیم. سپس بعد از استراحت مایه کوفته را از یخچال بیرون آورده و با دست لوله ای می کنیم و روی سیب زمینی ها می گذاریم. 2 عدد گوجه فرنگی را شسته و آنها را به صورت شعاعی برش داده و در سینی فر و درجاهایی از آن می چینیم. اکنون سینی غذای ما اماده است و فقط باید در فر باسس مخصوص پخته شود.


مرحله ششم تهیه کوفته ازمیری:
سپس در این مرحله سس غذا را درست می کنیم. برای این منظور داخل یک قابلمه کمی روغن مایع ریخته و 2 حبه سیر را پوست کنده و آنها را با سیر خرد کن له می کنیم و داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم .سپس 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا بوی خامی رب گرفته شود و رنگ آن باز شود و پر رنگ شود. در ادامه 2 پیمانه آب داخل قابلمه می ریزیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم تا سس ما خوشرنگ شود و شروع به جوشیدن کند و درآخر نمک و فلفل و آویشن را برای مزه دار شدن به آن اضافه می کنیم.

 

مرحله هفتم تهیه کوفته ازمیری:
سپس سس غذای تهیه شده در مرحله قبل را روی مواد چیده شده داخل سینی فر می ریزیم و سینی را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتی گراد برای مدت 30 دقیقه می گذاریم تا غذا بپزد و سس ما غلیظ شود و با سس مزه دار شود.

 

مرحله هشتم تهیه کوفته ازمیری:
سپس وقتی غذای خوشمزه ی ترکی ما آماده شد آن را از فر بیرون آورده و در ظرف مناسبی ریخته و برای ناهار همراه با برنج یا برای شام همراه با نان و سبزی خوردن و سالاد فصل و ... آن را میل می کنیم. نوش جان!
امیدوارم از دستور طبخ این غذای ترکی خوشتان آمده باشد و آن را برای ایجاد تنوع در لیست غذاهای هفتگی خود درست کنید و آن را در وعده های غذایی خود بگنجانید و میل کنید.