طرز تهیه کوفتا کباب، غذایی خاورمیانه ای
مواد لازم:
پودر دارچین: 1/4 قاشق چایخوری
پودر هل: 1/4 قاشق چایخوری
میخک: 1/4 قاشق چایخوری
نمک: 1-1/2 قاشق چایخوری
زیره: 3/4 قاشق چایخوری
فلفل: 1/4 قاشق چایخوری
گوشت چرخ کرده: 900 گرم
گردو خرد شده: 3/4 فنجان
خلال بادام: 3/4 فنجان
پیاز: یک عدد
سیر: 3 حبه
دانه کاج: 1/4 فنجان
فلفل دلمه ای: یک عدد
فلفل سبز تند: یک عدد
گشنیز: 1/2 فنجان
کوفتا کباب غذایی خاورمیانه ای است که از گوشت گوسفندی یا گوشت گاو چرخ کرده شده با پیاز، سیر و ادویه جات تهیه می شود. مخلوط گوشت به صورت گلوله، یا نواری و یا بصورت لوله ایی به سیخ کشیده می شود و سپس کباب می شود و با نان پیتا، سالاد، دیپ و سس سرو می شود. تغییرات بی شماری از کوفتا در سراسر خاور میانه وجود دارد - راز یک کباب بسیار خوشمزه در استفاده از ترکیبات بکار رفته و نحوه آماده کردن آن است، پس با افزودن سبزیجات خرد شده، آجیل تست شده، گیاهان و ادویه جات به گوشت، طعم و مزه پیچیده و عمیقی به کوفتا ببخشید.
مرحله اول کوفتا کباب، غذایی خاورمیانه ای
در ابتدا تمام مواد در دستور داده شده را از یخچال خارج کرده و روی پیشخوان بگذارید تا به دمای محیط برسد و بعد به ترتیب ترکیبات را آماده کنید. این ترکیبات به شما 25 کوفته به اندازه یک توپ گلف می دهد که با سبزیجات دلخواه و نان یک غذای خوشمزه و فوق العاده خواهد بود. اول یک عدد پیاز را پوست بگیرید و آن را خرد کرده و کنار بگذارید و بعد سه حبه سیر را هم بعد از پوست گرفتن خرد کنید ویک فلفل سبز ژالاپینو و یک فلفل دلمه ای قرمز رنگ را دانه های آن را خارج کرده و قشر سفید رنگ توی فلفل ها را هم بگیرید، چون بیشترین طعم تندی مربوط به این قسمت فلفل است. بعد هر دو را خرد کرده کنار سیر و پیاز بریزید و گشنیز را هم پاک و شسته و بعد کمی خرد کنید و یا به جای آن از جعفری ریز خرد شده استفاده کنید.
اگر دوست دارید کوفتا تند باشد، مقداری از دانه های فلفل دلمه را به همراه سبزیجات اضافه کنید. همچنین، حتماً پس از دست زدن به فلفل تند، دستان خود را به خوبی بشویید و هنگام کار با چشم ها را لمس نکنید.
مرحله دوم کوفتا کباب، غذایی خاورمیانه ای
گردو با دانه کاج و خلال بادام را توی یک ظرف غذاساز مجهز به تیغه استیل قرار دهید. هم بزنید تا ریز خرد شود اما خمیری نشود. چون در آن موقع به روغن میافتد. تا حدی ریز کنید که مانند دانه شن و یا ماسه توی دستان آن را بتوانید لمس کنید. سپس یک تابه کوچک روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار داده و دانه های خرد شده را توی تابه اضافه و به مدت 5 تا 6 دقیقه مرتباً هم بزنید تا آجیل ها کمی قهوه ای و معطر شوند، تفت دهید و بعد آجیل ها را به اندازه کافی تفت داده که نسوزد ولی کمی چسبندگی داشته باشد تا همه مواد را در خود نگه دارد. (آجیل ها را در ظرف نگذارید، زیرا گرمای باقیمانده ممکن است باعث سوختن آنها شود) بعد آجیل را از تابه به یک بشقاب انتقال داده و تابه را کنار بگذارید تا ترکیب خنک شوند.
مرحله سوم کوفتا کباب، غذایی خاورمیانه ای
در این مرحله تمام سبزیجات خرد شده را شامل پیاز، سیر، فلفل دلمه ای، فلفل سبز، و گشنیز را در ظرف غذاساز بریزید و (دیگر نیازی به تمیز کردن نیست). بعد هم بزنید تا تمام سبزیجات ریز خرد شوند اما پوره یا له نشوند.
یک الک خوب را روی یک کاسه متوسط قرار دهید. سبزیجات خرد شده را به الک منتقل کرده و با استفاده از کفگیر لاستیکی تا حد ممکن مایعات را فشار دهید. تا آب اضافه جمع شده درون بافت سبزیجات خارج شود و مخلوط سبزیجات صاف شده را به کاسه همراه آجیل اضافه کنید. چون آب توی سبزیجات را اگر نگیرید باعث شل شدن مایه کباب شده و در نتیجه مخلوط کباب از هم پاشیده میشود و منسجم نیست.
مرحله چهارم کوفتا کباب، غذایی خاورمیانه ای
بعد از اینکه سبزیجات و دانه ها را آماده کردید در یک کاسه بزرگ بریزید و گوشت چرخ کرده را به همراه زیره، دارچین، هل، میخک، نمک و فلفل سفید پودر شده را هم به مخلوط کاسه اضافه کنید. با استفاده از دستان، مخلوط را با هم خوب ورز داده تا کاملا تمام مواد با هم خوب مخلوط وله کنید تا به طور یکدست ترکیب شود.
سپس توی یک سینی را با یک ورق آلومینیوم بپوشانید. می توانید از یک اسکوپ مخصوص بستنی برای اندازه گیری استفاده کنید. از ترکیب گوشت یک اسکوپ برداشته و در دست گرد کنید و توی سینی روی ورقه بچینید و یا از مخلوط گوشت به اندازه یک توپ گرد گلف بردارید و در دست آن را به سایز 2 اینچ یا 6 سانت در قطر و 1/2 اینچ یا 1/5 سانتی متر برای ضخامت، در دست فرم داده و توی سینی قرار دهید. با یک نایلون و یا سلفون روی سینی پخت را بپوشانید، سپس آن را در یخچال قرار دهید تا ترکیب خودش را بگیرد یا سرد و آماده شود.
مرحله پنجم کوفتا کباب، غذایی خاورمیانه ای
گریل را از قبل روی حرارت متوسط تا زیاد گرم کنید و میله های روی آن را تمیز و بعد با کمی روغن چرب کنید. بعد از داغ شدن میله ها کوفتای آماده شده را روی گریل قرار داده و روی آن را بپوشانید تا روی آن سرخ و برشته و یا کباب شود، حدود 4 دقیقه در هر طرف بچرخانید یا تا پخته شود و یا توی تابه کمی روغن بریزید و کوفتاها را در آن آماده کنید و یا کمی روغن روی کوفتا ها اسپری کنید و در فر آن را گذاشته تا پخته و آماده شود. سپس در کنار نان پیتا و سالاد گوجه فرنگی و یا هوموس و سس ماست آن را می توانید سرو کنید.
مرحله ششم کوفتا کباب، غذایی خاورمیانه ای
شما می توانید در کنار آن از سس ماست هم استفاده کنید که به این صورت آماده میشود. یک فنجان ماست یونانی را در یک کاسه بریزید و بعد یک قاشق روغن زیتون بکر را هم اضافه و یک حبه سیر ساطوری شده و یک قاشق چایخوری زیره با یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک چهارم قاشق چایخوری از هر کدام نمک و فلفل به ماست اضافه کنید و خوب با هم ترکیب کنید و در یخچال گذاشته تا کباب آماده شود.
در کنار این کباب از سالاد سبزیجات شامل کاهو و کلم برگ سفید و بنفش نازک خلال شده و برش های پیاز و گوجه فرنگی و یا سالاد نخود که به غذا یک طعم مدیترانه ایی میدهد استفاده کنید.
اگر دوست دارید کباب ها را به سیخ بکشید گوشت را در دست فرم داده و بعد به سیخ بکشید و اگر از سیخ های چوبی استفاده میکنید اول سیخ ها را در آب قرار داده تا کاملا خیس شود و در زمان پخت چوب ها نسوزد.
اگر بخواهید میتوانید مواد را تا دو روز در یخچال نگهدارید و یا کوفته ها را بگذارید در فریزر یخ بزند و بعد در یک ظرف و یا توی کیسه بریزید و درب آن را بسته و در فریزر به مدت سه ماه نگهداری کنید.