4033

طرز تهیه کوزالاک مانتی

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 400 گرم
گوجه فرنگی: 3 عدد
پیاز: 3 عدد
فلفل دلمه ای قرمز: یک عدد
نان یوفکا: 3 عدد
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
پودر سیر: به مقدار لازم
ادویه کاری: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
ماست چکیده: یک لیوان
پودر فلفل شیرین: به مقدار لازم
کره: 20 گرم


مرحله اول تهیه کوزالاک مانتی:
برای تهیه این مانتی خوشمزه و بی نهایت لذیذ ما به نون یوفکا احتیاج داریم. نون یوفکا یه نون سنتی ترکیه هست که برای این مانتی بسیار مناسب هستش و اگه بتونید تهیه کنید خیلی خوب میشه. بیشتر فروشگاه های ترکیه ای دارن این نون ها رو. اگر نون یوفکا در دسترس نبود می تونید از یوفکا های مثلثی شکل هم استفاده کنید که کار خونه ای هستن. نون یا خمیر یوفکا رو به شکل مثلث های کشیده برش می دیم و می ذاریم توی نایلون یا توی دستمال بمونه تا در معرض هوا خشک نشه. چون خمیر ترد و خشک باعث میشه که مانتی موقع سرخ شدن وا بره.
نون های برش خورده رو آماده می ذاریم کنار و یک کاسه آب و یک نی تمیز و بزرگ میاریم تا با استفاده از اون ها خمیر های یوفکا مون رو بپیچیم. اول یکی از نون ها رو روی میز می ذاریم و با نی از سمت گرد نون دور خمیر جمع می کنیم و تا آخر ادامه می دیم و دور نی خوب نون رو می پیچیم. در آخر کمی از نوک نون یا خمیر رو داخل آب می زنیم و دور نی می پیچیم تا خمیر یا نون خوب بچسبه و موقع سرخ شدن داخل روغن باز نشه.

میزان تردی که نون یوفکا به ما میده بیشتر از خمیر آماده یوفکا هست. ولی در کل توی طعم مانتی ما تغییری ایجاد نمی کنه.
تمامی نون های برش زده مون رو به همین روش تا آخر ادامه می دیم و توی یه ظرف مناسب می چینیم و روشون رو در آخر با یه دستمال می پوشونیم و می ذاریم تا بمونه و خیلی خشک نشه. خمیر یوفکا بسیار لطیف هست و سریع خشک میشه و برای کار با این خمیر باید سرعت عمل بالایی داشت تا خشک نشه و خوب و نرم بمونه.

 

مرحله دوم تهیه کوزالاک مانتی:
در این مرحله حالا مایع گوشتی کوزالاک مانتی رو درست می کنیم. برای درست کردن مایع گوشتی ابتدا ماهیتابه رو می ذاریم روی حرارت تا خوب داغ بشه. بعد از چند دقیقه که از داغ بودن ماهیتابه مطمئن شدیم حالا گوشت چرخ کرده رو بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا بدون روغن خوب سرخ بشه و تغییر رنگ بده. وقتی که گوشت چرخ کرده تغییر رنگ داد و کمی سرخ شد حالا پیاز ها رو ریز نگینی خورد می کنیم و به گوشت چرخ کرده اضافش می کنیم و تفت می دیم. توی ترکیه روش سرخ کردن گوشت ها این طوره که اول گوشت تفت می خوره بعد پیاز رو بهش اضافه می کنن.

وقتی که گوشت و پیاز کمی با هم تفت خوردن حالا فلفل دلمه ای یا فلفل پاپریکا مون رو نگینی خورد می کنیم و بهش اضافه می کنیم و تفت می دیم.
توی ظرف جداگانه کمی روغن می ریزیم و گوجه های رنده شده رو بهش اضافه می کنیم. رب گوجه فرنگی رو هم بهش اضافه می کنیم و تفت می دیم. کمی که از آب گوجه فرنگی ها کم شد حالا کمی نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و پودر سیر و کاری رو بهش اضافه می کنیم و تفت می دیم. حالا همه مواد ربی رو به ماهی تابه گوشت ها انتقال می دیم و تفت می دیم. زیرش رو کم می کنیم تا حسابی جا بیوفته.


مرحه سوم تهیه کوزالاک مانتی:
در این مرحله شروع می کنیم به سرخ کردن یوفکا ها. ابتدا ظرف گود و مناسبی رو روی حرارت می ذاریم و اجازه می دیم تا داغ بشه. وقتی که ظرف مون داغ شد حالا روغن رو می ریزیم داخل ماهی تابه تا خوب داغ بشه. اجازه می دیم تا روغن سه دقیقه بمونه. وقتی که روغن خوب داغ شد حالا مانتی ها رو یکی یکی داخل روغن می اندازیم و می ذاریم تا خوب سرخ بشن.
مانتی ها که سرخ شدن اون ها رو با توری از داخل روغن خارج می کنیم و می ذاریم تا روغن اضافی اون ها خارج بشه. وقتی که همه میانتی ها سرخ شدن حالا برای روی مانتی ها سس کره ای درست می کنیم. کمی کره رو توی ماهی تابه آب می کنیم و کمی پودر فلفل شیرین رو بهش اضافه می کنیم و تفت می دیم و از روی حرارت بر می داریم.
مانتی ها رو توی ظرف مناسب به صورت دورادور می چینیم و مواد گوشتی رو توی مرکز ظرف می ریزیم. در آخر ماست رو روی گوشت ها می ریزیم و از سس کره ای روی مواد می ریزیم.