طرز تهیه کماج همدان
مواد لازم:
شیر: 350 میلی لیتر
روغن مایع: 100 گرم
خمیر مایه: 20 گرم
شکر: 180 گرم
تخم مرغ: 3 عدد
نمک: 1 قاشق چایخوری
کنجد: به مقدار لازم
سیاه دانه: به مقدار لازم
آرد: 750 گرم
مرحله اول تهیه کماج همدان:
ابتدا آرد را الک کرده و در ظرف مناسبی ریخته سپس نمک و شکر را اضافه نموده و با هم مخلوط می کنیم و در ظرف دیگری تخم مرغ را با هم زن هم زده تخم مرغ ها از لختی در بیاید سپس روغن و شیر را اضافه نموده و با هم مخلوط می کنیم.
مرحله دوم تهیه کماج همدان:
بعد 2/3 مواد ترکیبی شیر را به مواد ترکیبی آرد اضافه کنید و با دستان تمیز وز دهید تا وقتی که خمیری درست شود که به دستانتان نچسبد آن خمیر را داخل ظرفی که گذاشته روی آن را با نایلون تمیز بپوشانید و بگذارید در جای گرم استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود ( اگر در فصل سرما کماج درست کردید در کنار وسایل گرمایش گذاشته مثل بخاری).
مرحله سوم تهیه کماج همدان:
حال خمیر را روی سطحی که کمی آرد پاشیده اید گذاشته و با وردنه آن را باز کنید و با قالب آن را به قسمت های کوچک تر تبدیل کرده و روی آن ها مهر مخصوص کماج زده و با باقی مخلوط شیر و تخم مرغ روی آن ها با فرچه بمالید و بعد کمی کنجد و دانه های سیاه بپاشید و درون سینی فر که چرب شده بچینید.
مرحله پنجم تهیه کماج همدان:
سپس سینی فر را درون فر به مدت 30 دقیقه گذاشته و 5 دقیقه هم گریل را روشن کرده تا سطح روی آن ها برشته و کاملا مغز پخت شوند.
حال این کماج خوشمزه را با چای یا شیر داغ میل کنید.
نوش ... جان ..