3961

طرز تهیه کلم پلوی کرجی

مواد لازم:
برنج: ۳ پیمانه(پیمانه ها متفاوته، من از پیمانه ی کوچک استفاده میکنم)
کلم بروکلی: ۵۰۰ گرم
جعفری و گشنیز: حدودا ۲۰۰ گرم.(یه مشت جعفری یه مشت گشنیز)
فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز:  ۲ قاشق چایخوری
ادویه کاری: یک قاشق چایخوری
نمک: ۲ قاشق چایخوری
سیر: نصف بوته
سیب زمینی: ۳ عدد کوچک
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
روغن: به میزان لازم


سلام دوستای خوبم امیدوارم حالتون خوب باشه امروز می خوام بهتون کلم پلو یاد بدم که نه شیرازی هست نه تهرانی.  این کلم پلو برای کرجی های عزیز هست. بهش میگن پلو کلم. خیلی خوشمزه هست و خیلی پر طرفدار داره.اگه دوست داشتید گوشت بزنید اگه دوست نداشتید نزنید برا کسایی که گیاهخوار هستن. خب حالا با من همراه باشید که مرحله به مرحله این غذای لذیذ رو بهتون آموزش بدم.


مرحله ی اول طرز تهیه ی کلم پلوی کرجی:
ابتدای هرکاری برنج رو از دو ساعت قبل خیس می کنیم. (یادتون باشه موقعی که می خواهید برنج رو بپزید باید برنج رو دون بردارید که در مرحله ی آخر برنج شما لای موادی ک بهش اضافه می کنید بخار پز بشه) خب کار رو با کلم شروع میکنم. کلم رو به شکل رشته های باریک خرد می کنیم (این خیلی مهمه که اندازه هاش یکسان باشه).خب حالا پیازهارو به صورت خلال های خیلی نازک خرد می کنیم. بعد سیب زمینی ها رو پوست کنده و به اندازه های حبه قند خرد می کنیم. سیر ها رو هم به تکه های نازک خرد می کنیم (اگر دوست نداشتید می تونید سیر رو حذف کنید ولی در کل خوشمزگی این غذا به سیر هست). خب حالا میریم سراغ سبزی ها. سبزی ها رو تا جایی که از دستتون برمیاد تند و سریع خرد کنید(هیچ وقت سبزی ها رو تو دستگاه سبزی خرد کن نریزید،چون مزه ی سبزی عوض میشه و اون حرارت دستگاه باعث پختگی سبزی میشه)

 

مرحله ی دوم طرز تهیه ی کلم پلوی کرجی:
یه مقدار خیلی کم (حدود ۲ قاشق غذاخوری روغن کف ماهیتابه میریزیم و میذاریم روی حرارت. کلم ها رو بهش اضافه می کنیم و از همه مهم تر به کلم یه مقدار نمک اضافه می کنیم که باعث نرم شدن کلم میشه. کلم که نرم بشه حجمش کمتر میشه و جای کمتری توی ماهیتابه میگیره و راحت کارتون رو انجام میدید. خب بعد از حدود ۳ الی ۴ دقیقه کلم ها نرم شدن و حجمشون خیلی کم شده. تا همین حد کافیه چون نمی خوایم کلم کاملا پخته بشه و رنگ و مزش تغییر کنه خب حالا کلم رو از روی حرارت برمی داریم. میریم سراغ تفت دادن بقیه مواد: یه مقدار روغن توی ماهیتابه میریزیم و ابتدا سیب زمینی ها رو تفت میدیم (دقت کنید که سیب زمینی ها نباید سرخ بشن فقط در حد تفت دادن باشه) بعد پیاز ها رو اضافه می کنیم و یه مقدار تفت می دیم. پیاز که تفت خورد گوشت چرخ کرده رو اضافه می کنیم. فرصت میدیم تا به آرامی و روی حرارت متوسط رو به بالا موادمون یه مقدار بپزه (نباید سرخ بشن،فقط در حد نیم پز شدن باشه) در این حین یه قاشق چایخوری زردچوبه و یک قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه و ۲ قاشق چایخوری پودر زیره و یک قاشق چایخوری ادویه ی کاری و ۲ قاشق چای خوری نمک و سیر رو به موادمون اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه میدیم تا کاملا به اون ترکیبی که میخواهیم برسیم (ترکیب مزه ی ادویه ها با مواد). روغن آنچنانی هم نداره. سعی کنید از روغن توی هر غذایی به اندازه استفاده کنید(چون این مواد رو جداگانه تفت دادیم از هرکدوم یه مقدار روغن جذب شده و یهو دریاچه روغن میشه! اگه بخواهید برای هرمرحله روغن زیادی استفاده کنید، پس اینو یادتون باشه هیچ غذایی رو روغن خوشمزه تر نمیکنه. معنا و مفهوم جا افتادن غذا پر روغن تر بودن نیست) خب حالا کلم رو به موادمون اضافه می کنیم بعد سبزی جعفری و گشنیز رو اضافه می کنیم و همه ی مواد رو با هم ترکیب می کنیم و یه مقدار تفت که خورد از روی حرارت برمی داریم.

 

مرحله ی سوم طرز تهیه ی کلم پلوی کرجی:
یه مقدار روغن و آب کف قابلمه می ریزیم که قراره پلومون بخار پز بشه. حالا یه لایه برنج میریزم بعد به اندازه ۲ کف گیر موادمون رو لای برنج میریزیم، بعد یه لایه دیگه برنج و همینطور این روال رو ادامه می دیم تا تمام مواد و برنجمون داخل قابلمه بره. در انتها یه مقدار خیلی کم آب (به اندازه یک چهارم لیوان) از کناره های قابلمه میریزیم چون برنج رو دون برداشتیم باید یه مقدار آب ته قابلمه باشه که برنج بخار پز بشه. حالا در قابلمه رو میبندیم و روی حرارت میذاریم (اول حرارت روی متوسط رو به بالا باشه وقتی برنج بخار کرد شعله پخش کن رو بذارید و حرارت رو ملایم کنید. حدود ۳۵ دقیقه طول میکشه که غذامون آماده بشه. خب کلم پلوی ما آماده شده. توی ظرف مورد نظر می کشیم و با ترشی سرو می کنیم.

امیدوارم که لذت برده باشید و این غذا رو درست کنید و در کنار خانواده نوش جان کنید.