طرز تهیه کشمش پلو با گوشت مرغ
مواد لازم:
پیاز: یک عدد
کشمش پلویی: یک استکان
روغن مایع: 1/2 استکان
نمک: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
برنج: 2 استکان
آب: به مقدار لازم
گوشت مرغ: 200 گرم
عدس: 1/2 استکان
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
مرحله اول تهیه کشمش پلو با گوشت مرغ:
اول گوشت مرغ را بعد از شستن در داخل قابلمه مناسبی گذاشته و یک لیوان آب و یک سوم قاشق چای خوری نمک به آن اضافه می کنیم. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز می گذاریم و حرارت شعله را روی متوسط پایین تنظیم کرده، تا آرام آرام گوشت مرغ پخته شود. عدس را نیز بهتر است 24 ساعت قبل در داخل ظرف پر از آبی ریخته و در این میان دو الی سه بار آبش را عوض کرده تا خوب نفخ آن گرفته شود. عدس را بعد از شستن و آبکشی در داخل ظرفی ریخته و نصف لیوان آب اضافه نموده و روی حرارت با شعله پایین می گذاریم، تا پخته شود.
مرحله دوم تهیه کشمش پلو با گوشت مرغ:
در این فاصله پیاز را پوست گرفته تمیز شسته، و در داخل تابه مناسبی به صورت خلالی خرد می کنیم. به اندازه دو قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه نموده، و تابه را روی حرارت ملایم می گذاریم، و تفت می دهیم. بعد از دو دقیقه که پیاز نرم شد و از خامی درآمد مقداری زردچوبه و نمک پاشیده، و بعد از هم زدن و زیر و رو کردن، کشمش پلویی را تمیز شسته و بعد از آبکشی به پیاز داغ اضافه می کنیم.
مرحله سوم تهیه کشمش پلو با گوشت مرغ:
بعد از 25 الی 30 دقیقه که عدس پخته شد (البته بستگی به حرارت شعله نیز دارد) آن را به مخلوط کشمش و پیاز داغ اضافه می کنیم. هم چنین گوشت مرغ پخته شده را نیز ریش ریش کرده و آن را به همراه رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم. مواد را خوب چند بار زیر و رو کرده و هم می زنیم تا حسابی با هم قاطی شوند. حال حرارت را خاموش کرده، و مواد مخلوطی کشمش را آماده کنار می گذاریم.
مرحله چهارم تهیه کشمش پلو با گوشت مرغ:
به اندازه سه الی چهار لیوان دسته دار آب در داخل قابلمه مناسبی می ریزیم، و یک قاشق چای خوری نمک اضافه کرده، و قابلمه را روی حرارت اجاق گاز با شعله بالا قرار می دهیم تا زود به جوش آید. برنج را به آب جوش اضافه کرده، و آرام با کف گیر چوبی یا پلاستیکی دو الی سه بار هم می زنیم. بعد از پنج دقیقه یکی دو برنج را با کف گیر برداشته و بین دو انگشت فشار می دهیم، وقتی که دیدیم برنج راحت له شد ولی مغزش سفید و خام است برنج را آبکش می کنیم.
مرحله پنجم تهیه کشمش پلو با گوشت مرغ:
داخل قابلمه مناسبی به اندازه دو قاشق غذا خوری روغن مایع می ریزیم، در صورت دلخواه ته دیگ مورد نظر را گذاشته و یک لایه برنج ریخته و یک لایه مواد مخلوطی کشمش را می ریزیم تا مواد تمام شوند. درب قابلمه را دمکنی گذاشته و حرارت اجاق گاز را خیلی ملایم تنظیم می کنیم و بعد شعله پخش کن می گذاریم، و سپس قابلمه را روی شعله پخش کن قرار می دهیم. تقریبا 30 الی 40 دقیقه زمان می دهیم تا کشمش پلو با گوشت مرغ دم بکشد.
بعد از زمان ذکر شده حرارت شعله را خاموش می کنیم، دم کنی را برداشته و درب قابلمه را مجددا می گذاریم و 10 دقیقه صبر می کنیم. این کار باعث می شود که ته دیگ خیلی راحت بلند شود. حال کشمش پلو با گوشت مرغ آماده سرو است می توانید در داخل بشقاب مناسبی ریخته، و همراه سبزیجات معطر و سالاد دلخواه در کنار خانواده محترم میل کنید. نوش جان ...
چند نکته:
شاید براتون سوال باشه که برنج را قبل از استفاده و پختن لازم است چند ساعتی در آب خیس کنیم یا نه؟
اگر از برنج ایرانی استفاده می کنید دو ساعت برنج را خیس کنید کافی است.
اگر از برنج های هندی استفاده می کنید حتما 5 الی 6 ساعت در آب خیس کنید.