3943

طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی

مواد لازم:
بادمجان: 4 عدد
پیاز: یک عدد
سیر: ۲ حبه
زعفران دم کرده: ۱/۲ استکان
مغز گردو: ۱۰۰ گرم
نعنا خشک: ۲ قاشق غذا خوری
کشک: ۵ قاشق غذا خوری


مرحله اول تهیه کشک بادمجان مجلسی:
بادمجانها را پوست بگیرید، برش بزنید، بشوئید و نمك بزنید و بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود. بعد از خشك كردن بادمجانها، آنها را در مقداری روغن سرخ كنید و بعد از سرخ شدن، روی حوله آشپزخانه یا دستمال كاغذی ضخیم بچینید تا روغن اضافه آنها گرفته شود.

 

مرحله دوم تهیه کشک بادمجان مجلسی:
پیاز را خلال خرد كنید و در مقداری روغن همراه با كمی زردچوبه سرخ كنید . وقتی پیاز طلایی شد ، سیرها را رنده كنید و به پیاز اضافه كنید ، بعد از چند دقیقه نیمی از نعناع خشك را داخل تابه بریزید و هم بزنید .

 

مرحله سوم تهیه کشک بادمجان مجلسی:
بادمجانها را بكوبید و داخل تابه بریزید و بعد از مخلوط كردن مواد، 2 لیوان آب جوش داخل تابه بریزید و درب تابه را ببنید. حرارت زیر تابه را ملایم كنید و بگذارید مخلوط به مدت 30 دقیقه با حرارت ملایم و درب بسته مزه دار و مغز پخت شود.


مرحله چهارم تهیه کشک بادمجان مجلسی:
مغز گردو را کمی خرد كنید و بعد از 30 دقیقه كه مخلوط مغز پخت شد و اصطلاحا به روغن افتاد همراه باقیمانده نعناع خشك ، به تابه اضافه كنید و خوب هم بزنید. اگر آب غذا كشیده شده بود حداكثر یک لیوان آب جوش داخل ظرف بریزید. درب ظرف را ببنید و 10 دقیقه دیگر زمان دهید تا گردو و مواد خوب مخلوط شوند.


مرحله پنجم تهیه کشک بادمجان مجلسی:
بعد از 10 دقیقه 3 قاشق غذا خوری كشك را همراه زعفران دم كرده به مواد اضافه كنید و مواد را هم بزنید، درب ظرف را باز بگذارید و حرارت زیر تابه را كمی بالا ببرید تا آب اضافه كشك كشیده شود.


مرحله ششم‌ تهیه کشک بادمجان مجلسی:
بعد از اینكه آب كشك كشیده شد ، زیر تابه را خاموش كنید، درب تابه را ببنید و 15 دقیقه اجازه دهید تا مواد روی شعله خاموش و با حرارت داخل تابه، جابیفتند. (دقت كنید كه حتما موقع جا افتادن غذا، شعله زیر تابه را خاموش كنید و درب آن بسته باشد) و بعد غذا را در ظرف مناسب بكشید و سرو كنید.

 

نکات تهیه کشک بادمجان مجلسی:
1. موقع سرخ كردن بادمجانها برای اینكه نیاز به روغن كمتری داشته باشید، در تابه را ببندید تا بادمجانها هنگام سرخ شدن ، با بخار داخل تابه كاملا بپزند و نرم شوند.
2. كوبیدن بادمجانها صرفا برای یكدست شدن ظاهر غذاست و انسجام بیشتر بافت كشك و بادمجان .
3. بعد از اضافه كردن سیر دقت كنید تا زمان زیادی سیر را تفت ندهید . چون ممكن است در اثر حرارت سیرها سفت شوند.
4. بهتر است نعناع خشك را در چند مرحله به غذا بیفزائید تا عطر و طعم و رنگ خود را از دست ندهد .
5. اگر میخواهید کشک بادمجان کم چربتری داشته باشید بجای سرخ کردن،  بادمجان ها را کبابی یا اب پز کنید ، کشک بادمجان بعنوان غذای اصلی نیز میتواند مصرف شود.
امیدوارم از این دستور پخت استفاده لازم را برده باشید و در میهمانی ها و دور همی های خود، آن را به سفره های رنگین تان اضافه کنید و از طعم و رنگ بی نظیر آن نهایت رضایت را داشته باشید. دقت کنید که تمام این جزئیات را با حوصله انجام داده و هیچ نکته‌ای را جا نگذارید تا بتوانید بهترین و مجلسی ترین کشک بادمجان را برای مهمان هایتان تدارک ببینید و سفره هایتان را با آن آذین کنید.