3939

طرز تهیه کشک بادمجان

مواد لازم:
بادمجان: ۵ عدد
کشک: ۲قاشق غذاخوری
سیر: ۲ حبه متوسط
پودر سیر: در صورت تمایل به جای سیر تازه استفاده شود
پیاز: یک عدد بزرگ رنده شده
زردچوبه: مقداری
فلفل سیاه: مقداری
نمک: مقدار کم
روغن: به مقدار مورد نیاز
نعناع خشک: یک قاشق مرباخوری
پونه: نصف قاشق مرباخوری
گردو خرد شده: دو قاشق غذاخوری
کدو: سه عدد


در مرحله اول تهیه کشک بادمجان:
ابتدا از چهار ساعت قبل بادمجان ها را پوست گرفته و در آب نمک قرار دهید تا هم سریع تر سرخ شود و هم روغن کمتری در حین سرخ شدن مصرف کند.سپس آنها را آبکش کنید و تابه را روی شعله ملایم قرار دهید و مقداری روغن درآن بریزید. برای آنکه بادمجان های نرم تری داشته باشید آنها را با شعله ی ملایم سرخ کنید.

 

در مرحله دوم تهیه کشک بادمجان:
بعد از آنکه تمام بادمجان ها را سرخ کردید آنها را در درون ظرفی بریزید و با گوشت کوب به خوبی بکوبید تا کاملا نرم و یک دست شود.

 

در مرحله سوم تهیه کشک بادمجان:
پیاز ها را رنده کنید و روی شعله ی ملایم سرخ کنید و قبل از اینکه کامل طلایی شود؛ سیر رنده شده را اضافه کنید (اگر میخواهید پودر سیر استفاده کنید آن را در مرحله ی بعد به غذا اضافه کنید تا در اثر پخت بوی آن گرفته نشود.) و به آن زردچوبه و فلفل بزنید و سبزی نعنا خشک و پونه را به آن اضافه کنید و بعد از گذشت یک دقیقه از روی شعله آن را بردارید تا سبزی ها نسوزد.(در این مرحله از افزودن نمک بپرهیزید زیرا کشک شور است و ممکن است بعد از افزودن آن غذای شما شور شود.)


در مرحله چهارم تهیه کشک بادمجان:
بادمجان های کوبیده شده را با پیاز داغ مخلوط کنید و به آن کشک اضافه کنید و همه ی محتویات را روی شعله ی ملایم به مدت ۵ دقیقه قرار دهید تا غذا جا بیوفتد.(در این مرحله پودر سیر هم اضافه کنید و در صورت چشیدن غذا مقداری نمک یا کشک بیشتر به دلخواه خودتان می توانید اضافه کنید.)
سپس غذا را در ظرف ریخته و با گردو و نعنای تازه و پیاز داغ آن را تزئین کنید و نوش جان کنید.

(نوع دیگری از کشک بادمجان وجود دارد که نعنا و پیاز داغ را با کشک و بادمجان ترکیب نمی کنند و صرفا در آن برای تزئین استفاده میکنند. اما بنظر من ترکیب پیازداغ با بادمجان کوبیده، طعم و عطر بهتری به غذا میدهد)