3884

طرز تهیه کراکت گوشت

مواد لازم:
سیب زمینی: ۴ عدد
گوشت: ۳۰۰ گرم
پنیر پارمزان: ۲۵ گرم
جعفری تازه: ۲ قاشق غذاخوری
آرد الک شده: ۱۰۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
پودر سوخاری: ۱۵۰ گرم
نمک ،فلفل: به میزان لازم
روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
پیاز: یک عدد
سیر: یک حبه
برگ بو: ۲ عدد


مرحله اول تهیه کراکت گوشت:
اول از همه برای درست کردن این غذا باید بریم سراغ گوشت. گوشت رو پاک میکنیم و چربی های اضافیشو میگیریم سپس میشوریم و به قطعات کوچیک تر تقسیمش میکنیم که موقع پخت راحتتر بپزه. حالا پیاز رو برمیداریم و پوستشو میکنیم و میشوریم. سپس به ۴ قسمت تقسیمش میکنیم و میذاریم کنار. نوبت سیرمونه. سیر رو پوستشو میگیریم و میشوریمش و به دو قسمت تقسیمش میکنیم و میذاریم کنار.
قابلمه رو بر میداریم و آب میریزیم داخلش و گوشتهای خرد شده رو همراه با پیاز و سیر و برگ بویی که داشتیم اضافه میکنیم به قابلمه. سپس قابلمه رو میذاریم رو حرارت و درشو میبندیم و میذاریم گوشت به طور کامل بپزه. بعد از یک ساعت میریم سراغ گوشت که ببینیم پخته یا نه. اگر پخته بود گوشت رو از قابلمه در میاریم و میذاریم کمی خنک شه. سپس گوشت رو ریش ریش یا به تیکه های کوچیک تقسیم میکنیم و میذاریم کنار تا ازاش استفاده کنیم.

 

مرحله دوم تهیه کراکت گوشت:
حالا تو این مرحله میریم سراغ سیب زمینی هامون. سیب زمینی ها رو میشوریم و میذاریم کنار. سپس یه قابلمه رو توش آب میریزیم و سیب زمینی ها رو هم میندازیم داخلش و کمی هم نمک اضافه میکنیم و قابلمه رو میذاریم رو حرارت تا سیب زمینی ها بپزه. سپس وقتی سیب زمینی ها پخته شد از قابلمه در میاریم و پوستشو میگیریم و میذاریم تو یه کاسه. سپس با پوره ساز یا رنده سیب زمینی ها رو رنده یا له کنید تا به صورت پوره کامل در بیاد.
سپس پوره سیب زمینی رو که درست کردیم هم مثل گوشت میذاریم کنار تا استفاده کنیم. در ادامه میریم سراغ جعفری که داشتیم. پاکشون میکنیم و میشوریم و میذاریم آبشون بره. حواستون باشه زمانی که خیس هستن اصلا خردشون نکنید چون له میشن و آب میندازن و طعم کراکتمون رو خراب میکنن. پس وقتی جعفری ها آبشون رفت میذاریم رو تخته آشپزخانه و ریز خردشون میکنیم و میذاریم کنار تا تو غذا استفاده کنیم.
در ادامه میریم سراغ پنیر پارمزان.  یه کاسه بر میداریم و پنیرمون رو رنده میکنیم و میذاریم کنار.


مرحله سوم تهیه کراکت گوشت:
حالا تو این مرحله یه کاسه بزرگ تر بر میداریم و پوره سیب زمینی رو میریزیم داخلش سپس گوشتهایی که خرد یا ریش کردیم رو اضافه میکنیم. سپس جعفری خردشده رو همراه با پنیر پارمزان رنده شده و کمی نمک و فلفل اضافه میکنیم به پوره و گوشت و مواد رو با هم دیگه خوب ورز میدیم و مخلوط میکنیم تا همه مواد به خورد هم برن و یه مخلوط یکدست به ما بده. سپس مواد رو به ۱۰ قسمت تقسیم میکنیم و هر کدام از کراکت ها رو تو دستمون به صورت رول یه گرد در میاریم و میذاریم کنار.
سپسیه کاسه بر میداریم و آرد رو الک میکنیم و میریزیم داخل کاسه. در ادامه یه کاسه دیگه بر میداریم و تخم مرغها رو داخلش میشکنیم کمی هم نمک و فلفل بهشون اضافه میکنیم و تخم مرغها رو خوب هم میزنیم تا کامل یکدست بشن. سپس تو یه کاسه دیگه هم پودر سوخاری رو میریزیم.
حالا یه تابه برمیداریم و روغن میرزیم داخلش و میذاریم رو حرارت تا روغنمون کامل داغ بشه. در این حین هر کدام از کراکت ها رو اول تو کاسه آرد سفیدمون میچرخونیم تا به آرد کامل آغشته بشه سپس تو ظرف تخم مرغی فرو میبریمش و کامل میچرخونیم سپس تو کاسه آرد سوخاری میزاریم و کامل میغلتونیم تا کامل آغشته بشن. این کارو رو برای هر کراکت دو الی ۳ بار انجام بدید که ضخیم تر بشه. سپس بعد از آماده شدن همه کراکت ها اونها رو میندازیم تو تابه روغن و هر دو طرفشو کامل سرخ میکنیم. و بعد رو کاغذ حوله ای میذاریم تا روغنش بره. دیگه کراکتها آماده شده و میتونید با هر نوع سسی که دوست دارین میل کنید.