طرز تهیه کدو شکم پر فنجانی
مواد لازم:
کدو سبز فنجانی: ۳ عدد
پیاز: یک عدد
فلفل دلمه ای فرمز: یک عدد
سیر: ۲ حبه
گوشت چرخ کرده: ۴۵۰ گرم
سس گوجه و ریحان: یک پیمانه
جعفری خشک: یک قاشق چای خوری
پنیر موزارلا رنده شده: یک پیمانه
نمک،فلفل: به میزان لازم
با سلام خدمت همه دوستانم. امروز با هم قراره یه غذای خوشمزه رو درست کنیم. پایه اصلی این غذا کدو سبز و گوشت چرخ کرده و مخلفاتش است. این غذا یه کم متفاوت تره با بقیه غذاهایی که با کدو درست میکنیم و قیافه جذاب تری داره که بچه ها رو برای خوردنش ترغیب میکنه. تو این غذا من از کدو فنجانی استفاده میکنم که تقریبا شبیه بادمجان دلمه ایی هستش. این غذا بخاطر وجود کدو و گوشت، سرشار از پروتئین و ویتامین و فیبر هستش. بخاطر کدو سبز این غذا سبک تر از غذاهای دیگه به حساب میاد و کالری کم تری داره.
مرحله اول تهیه کدو شکم پر فنجانی :
اول از همه تو این مرحله برای درست کردن این غذا میریم سراغ کدو های فنجانی. کدو ها رو خوب و تمیز میشوریم. تو شستن کدو ها خیلی دقت کنید چون تو این غذا پوست کدو ها رو نمیگیریم. سپس بعد از اینکه کدو ها رو شستیم، میذاریم آبشون بره. سپس بعد از اینکه کدوها خشک شد سر کدوها رو برش میزنیم و میذاریم کنار.
سپس باید داخلشون رو خالی کنیم. برای خالی کردن داخل کدو ها میتونیم از قاشق چای خوری یا چاقو استفاده کنیم. فقط خیلی دقت کنید تو خالی کردن داخل کدو ها که زیاد خالی نکنید که دیواره هاش نازک بشه و سوراخ بشه. همچنین به اندازه نیم الی یک سانتی متر بزارید کف کدو ها باقی بمونه تا زمانی که داریم مواد رو داخلش پر میکنیم از ته کدو هامون پاره نشه و تمام زحمتهامون از بین بره. سپس بعد از خالی کردن داخل تمام کدوها اونها رو میذاریم کنار و میریم برای درست کردن مواد داخل کدوها.
مرحله دوم تهیه کدو شکم پر فنجانی :
حالا تو این مرحله، اول میریم سراغ پیاز. پیاز رو بعد از اینکه پوستشو کندیم و شستیم به صورت نگینی ریز خردش میکنیم و میذاریم کنار. بعد از پیاز نوبت سیرها هستش. اونها رو هم پوست گرفته و شسته و سپس با دنده ریز رنده رندشون میکنیم یا ریز خردشون میکنیم که این بسته به میل و سلیقه شما داره و میذاریم کنار.
در ادامه فلفل دلمه ایی رو بر میداریم و میشوریم و بعد از اینکه آبش رفت به صورت نگینی کمی درشت تر خردشون میکنیم و میذاریم بمونه. سپس یه تابه رو بر میداریم و روغن میریزیم داخلش و میذاریم رو حرارت. زمانی که روغنمون داغ شد پیاز هایی که نگینی خرد کرده بودیم رو میریزیم داخلش و شروع میکنیم به تفت دادنش. کمی که سبک شدن، پیاز ها سیرها رو هم بهش اضافه میکنیم و مجدد با هم تفت میدیم. سپس بعد از اینکه مخلوط سیر و پیازمون داشت طلایی میشد فلفل دلمه ایی ها رو هم میریزیم داخل تابه و با هم تفت میدیم.
سپس بعد از ۲ الی ۳ دقیقه تفت دادن مخلوط سیرو پیاز و فلفل دلمه ایی رو از تابه در میاریم و میذاریم کنار. حالا کمی دیگه به تابه روغن اضافه میکنیم و سپس گوشت چرخ کردمون رو میریزیم داخل تابه و شروع میکنیم به سرخ کرنش. گوشتمون رو قشنگ سرخ میکنیم تا رنگش عوض بشه سپس پیاز داغ و سیر داغ و فلفل دلمه ایی رو میریزیم داخلش و با هم تفتشون میدیم.
مرحله سوم تهیه کدو شکم پر فنجانی :
تو این مرحله تا مخلوط کمی تفت بخوره ما میریم سراغ فر، فرمون رو روشن میکنیم و میذاریم رو حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد تا گرم بشه که برای پخت کدو های شکم پرمون آماده باشه. سپس سینی فر رو میاریم و کف سینی فر رو فویل پهن میکنیم و میذاریم کنار.
سپس مخلوط گوشت چرخ کردمون که خوب تفت خورد نمک، فلفل و جعفری خشکمون رو هم بهش اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا موادمون به خورد هم برن. سپس سس گوجه و ریحانی که داشتیم رو هم به مخلوط گوشتی اضافه میکنیم و خوب هم زده و با هم سرخشون میکنیم. در اینجا حرارت رو کم میکنیم تا اگر گوشت آب انداخته آبش کامل کشیده بشه.
سپس زمانی که آب گوشتمون تبخیر شد نصف پنیر رنده شدمون رو بهش اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا پنیر به خورد همه موادمون بره و بعد از رو حرارت بر میداریم. حالا کدوها رو میاریم و با قاشق داخلشون رو از مخلوط گوشتیمون پر میکنیم. خوب مواد رو فشار بدین که هوا بینش نباشه. سپس تو سینی فر میچینیم و با همون حرارت ۱۷۵ میزاریم نیم ساعت تو فر. در ادامه بعد از گذشتن نیم ساعت کدو ها رو از فر در میاریم و الباقی پنیرمون رو روی هر کدام از کدوها میریزیم و ۱۰ دقیقه دیگه میزاریم تو فر بمونه تا پنیر روش آب بشه. دیگه غذای ما آماده شده و تو ظرف چینده و سرو میکنیم.