3838

طرز تهیه کتلت لوبیا چشم بلبلی

مواد لازم:
لوبیا چشم بلبلی: یک پیمانه
نمک فلفل زردچوبه: مقدار کافی
روغن مایع: مقدار کافی
پیاز: یک عدد
سیر: 2 حبه
جعفری خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
پودر زیره: یک قاشق چایخوری
پودر گشنیز: یک قاشق چایخوری
آرد: یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ: یک عدد
سیب زمینی: یک عدد


بدون شک یکی از غذاهای مناسب و راحت برای شام کوکوها و کتلت ها هستند که با وجود خوشمزگی آنها، طرز تهیه بسیار راحتی دارند و در زمانی خیلی کم به راحتی می توان آنها را درست کرد و اکثر افراد در همه گروههای سنی عاشق آنها می شوند.
کوکو و کتلت از جهات زیادی شبیه هم هستند و بعبارتی تنها تفاوت آنها در این است که کوکو معمولا به صورت یکدفعه در تابه ریخته می شود و قابلیت شکل دادن آن با دست کم است و نیز در تهیه آن از گوشت معمولا استفاده نمی شود. اما کتلت را با دست به شکل دلخواه در می آوریم و سرخ می کنیم و در تهیه آن حتما از گوشت استفاده می شود. البته اینکه این مطلب چقدر صحت دارد مهم نیست و ما آن را درست می کنیم.
حالا اگر از کوکو های تکراری مانند کوکو سیب زمینی و سبزی و عدس و ...بگذریم بهتر است سراغ کوکوهای جدید برویم مانند کوکو لوبیا چشم بلبلی که یک غذای خیلی جدید و خوشمزه است و بودن شک با یکبار امتحان کردن عاشقش می شوید. این غذا طرز تهیه راحتی داشته و برای شام خیلی مناسب است.

مرحله اول تهیه کوکو لوبیا چشم بلبلی:
ابتدا یک عدد پیاز را شسته و آن را پوست می کنیم .سپس پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و آب پیاز را دور می ریزیم. زیرا آب پیاز باعث می شود کوکو وا رود.

 

مرحله دوم تهیه کوکو لوبیا چشم بلبلی:
سپس یک پیمانه لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل در اب خیس می کنیم و چند بار آب ان را عوض می کنیم تا نفخ آن گرفته شود. سپس لوبیا را داخل قابلمه آب می ریزیم و آن را روی گاز می گذاریم و درب قابلمه را می بندیم و لوبیا را می پزیم تا نرم شود. سپس لوبیا را داخل غذا ساز می ریزیم و تا گرم است آن را له می کنیم و یا با گوشت کوب آن را خوب له می کنیم.

 

مرحله سوم تهیه کوکو لوبیا چشم بلبلی:
سپس یک عدد سیب زمینی را شسته و آن را داخل یک قابلمه آب می گذاریم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و سیب زمینی را ابپز می کنیم. وقتی سیب زمینی پخت آن را از قابلمه بیرون آورده و بعد از سرد شدن پوست می کنیم و رنده می کنیم.


مرحله چهارم تهیه کوکو لوبیا چشم بلبلی:
سپس دراین مرحله سیب زمینی رنده شده را همراه با لوبیای له شده و پیاز رنده شده و یک قاشق غذاخوری آرد و نمک و فلفل و زردچوبه و 3 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده و یک قاشق چایخوری پودر گشنیز و یک قاشق چایخوری پودر زیره و یک عدد تخم مرغ و سیر رنده شده داخل یک ظرف می ریزیم و آنها را با هم خوب ورز می دهیم و مخلوط می کنیم. اکنون مایه کوکو لوبیای ما آماده است. روی مایه کوکو را سلفون کشیده و به آن نیم ساعت داخل یخچال استراحت می دهیم تا مزه دار شود.


مرحله پنجم تهیه کوکو لوبیا چشم بلبلی:
در ادامه مایه کوکو را از یخچال بیرون آورده و کف یک تابه را مقدار کافی روغن مایع می ریزیم و وقتی روغن داغ شد، از مایه کوکو لوبیا با دست مقداری بر می داریم و به شکل دلخواه در می آوریم و در روغن می اندازیم و کوکو را از هر دو طرف خوب سرخ می کنیم تا طلایی و خوشرنگ شود.

 

مرحله ششم تهیه کوکو لوبیا چشم بلبلی:
سپس وقتی کوکو پخت آن را از تابه بیرون آورده و روی یک دستمال حوله قرار می دهیم تا روغن اضافی آن گرفته شود، سپس کوکوی لوبیا چشم بلبلی را در ظرف مناسبی می ریزیم و فقط توجه شود چون بافت این کوکو خیلی نرم و ترد است موقع برداشتن آن از داخل تابه باید احتیاط کرد که له نشود و نشکند. کوکو لوبیا چشم بلبلی را برای وعده غذایی شام همراه با سالاد شیرازی و نان و سبزی خوردن و سایر مخلفات میل می کنیم.

نوش جان!