3835

طرز تهیه کتلت کدو حلوایی

مواد لازم:
کدو حلوایی خام: 100 گرم
سیب زمینی: 2 عدد
تخم مرغ: یک عدد
سیر: یک حبه
آرد: 3 قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد
نمک فلفل زردچوبه: مقدار کافی
روغن مایع: مقدار کافی


معمولا همه ما برای ناهار از خورشتهای مختلف و همراه با برنج و یا از پلوی مخلوط استفاده می کنیم و برای شام از غذاهایی که با نان خورده می شود مانند انواع کوکو و کتلت و ....استفاده می کنیم. تنوع غذاهایی مثل کوکو و کتلت از نظر مواد تشکیل دهنده می تواند متفاوت باشد و کوکو ها و کتلت های مختلف با مواد مختلف می توان درست کرد. مانند کوکو لوبیا سبز، کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی و ... و کتلت گوشت، کتلت مرغ، کتلت کدو حلوایی و ...
در میان این تنوع کوکو ها و کتلت ها برخی از آنها را بیشتر درست می کنیم و برخی دیگر مانند کتلت کدو تنبل را شاید زیاد با آن سرو کار نداشته باشیم و تا حالا امتحان نکرده باشیم. کدو از جمله موادی است که با آن غذاها و دسرهای مختلفی می توان درست کرد و سرشار از خاصیت و ویتامین است. این کتلت بخاطر داشتن کدو حلوایی کمی شیرین مزه است و برای کسانی که غذاهای شیرین دوست دارند خیلی خوشمزه است.

مرحله اول تهیه کتلت کدو حلوایی :
برای شروع یک عدد پیاز را می شوریم و آن را با چاقو پوست می کنیم و با رنده ریز آن را رنده می کنیم و آب پیاز را دور می ریزیم (آب پیاز باعث می شود کتلت هنگام سرخ کردن وا برود). سپس در تابه کمی روغن مایع می ریزیم و پیازهای رنده شده را در روغن تفت می دهیم تا کاراملی شود. سپس یک حبه سیر را نیز پوست کنده و با سیر خرد کن له می کنیم و در تابه تفت می دهیم (در صورت تمایل می توان از پیاز داغ اماده در کتلت استفاده کرد).


مرحله دوم تهیه کتلت کدو حلوایی :
سپس در ادامه 100 گرم کدو حلوایی را پوست می کنیم و با رنده آن را به صورت خام رنده می کنیم و آب آن را دور می ریزیم (آب کدو باعث می شود کتلت وا برود). سپس کدوی رنده شده را داخل تابه با پیاز کمی تفت می دهیم و به آن نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی اضافه می کنیم و منتظر می شویم تا آب مواد کاملا از بین رود. سپس پیاز و کدو حلوایی تفت داده شده را داخل یک ظرف می ریزیم.


مرحله سوم تهیه کتلت کدو حلوایی :
سپس در ادامه 2 عدد سیب زمینی را آبپز می کنیم و وقتی سرد شد آن را پوست کنده و رنده می کنیم (یا آن را با گوشت کوب له می کنیم) و به ظرف حاوی پیاز و کدو تفت داده اضافه می کنیم و با آن مخلوط می کنیم.

 

مرحله چهارم تهیه کتلت کدو حلوایی :
سپس در ادامه یک عدد تخم مرغ را داخل یک ظرف می شکنیم و با چنگال زرده و سفیده آن را مخلوط می کنیم . سپس تخم مرغ را به ظرف حاوی پیاز و کدو حلوایی اضافه می کنیم و با آن مخلوط می کنیم. سپس 3 قاشق آرد به مایه کتلت اضافه می کنیم و آن را با مواد خوب مخلوط می کنیم. اکنون مایه کتلت کدو حلوایی ما آماده است (مایه کتلت کدو حلوایی باید طوری انسجام داشته باشد که بتوان آن را با دست به شکل دلخواه در آورد و نباید خیلی شل باشد).


مرحله پنجم تهیه کتلت کدو حلوایی :
سپس در ادامه داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و زیر شعله گاز را روشن می کنیم و وقتی روغن داغ شد، مواد کتلت را با دست به شکل دلخواه در می آوریم و در تابه از هر دو طرف سرخ می کنیم تا کتلت ما طلایی شود. سپس با کمک یک دستمال کاغذی و قرار دادن آن رو و زیر کتلتها، روغن اضافی کتلت روی می گیریم.

کتلت را در ظرف مناسب می ریزیم و و در صورت تمایل آن را با مواد دلخواه تزیین می کنیم و کتلت را برای وعده غذایی شام همراه با نان و ترشی و سبزی خوردن و سالاد شیرازی آن را میل می کنیم.

نوش جان!