3833

طرز تهیه کتلت عدس

مواد لازم:
عدس: یک پیمانه
پیاز: یک عدد
سیب زمینی استانبولی: یک عدد
نمک فلفل زردچوبه: مقدارکافی
روغن مایع: مقدارکافی
تخم مرغ: یک عدد
آرد سفید: ۲ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده: ۱۰۰ گرم


وقتی صحبت از کتلت میشود همیشه ذهن ما به سمت کتلت گوش و یا کتلت مرغ می رود اما یکی از غذاهایی که شاید کمتر آن را درست کرده باشید ولی بسیار خوشمزه و لذیذ و مناسب برای وعده غذایی شام میباشد کتلت عدس است.
این غذا طرز تهیه راحتی دارد و با عدس و سیب زمینی و گوشت و پیاز و تخم مرغ درست میشود. در اینجا طرز تهیه کتلت عدس را برایتان می نویسم امیدوارم تا ان را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.


مرحله اول تهیه کتلت عدس:
در شروع تهیه کتلت سراغ ماده اصلی آن یعنی عدس میرویم و آن را آبپز می کنیم. برای این منظور یک پیمانه عدس که از شب قبل در آب خیس کرده بودیم تا نفخ آن گرفته شود و زودتر بپزد را داخل یک قابلمه می ریزیم و قابلمه را پر از آب می کنیم و آن را روی گاز می گذاریم و زیر گاز را روشن میکنیم و اجازه میدهیم تا آب درون قابلمه جوش آید و سپس در قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم تا عدس بپزد.

 

مرحله دوم تهیه کتلت عدس:
سپس در این مرحله یک عدد سیب زمینی را می شوریم و آن را داخل یک قابلمه آب می ریزیم و زیر قابلمه را روشن میکنیم و سیب زمینی را آبپز میکنیم و منتظر می شویم تا سیب زمینی بپزد. با فرو کردن چنگال در سیب زمینی از پختن آن مطمئن می شویم.

 

مرحله سوم تهیه کتلت عدس:
سپس در ادامه وقتی عدسهای آبپز شده آماده شد و پخت آنها را با غذا ساز و یا گوشت کوب له و خرد میکنیم و عدسهای له شده را داخل یک ظرف میریزیم.


مرحله چهارم تهیه کتلت عدس:
سپس در ادامه وقتی سیب زمینی مرحله دوم پخت آن را از قابلمه بیرون می آوریم و بعد از سرد شدن آن را پوست می کنیم و سپس آن را با رنده ریز رنده می کنیم و یا با گوشت کوب آن را له میکنیم و سیب زمینی رنده شده را با عدس له شده مرحله قبل داخل ظرف مخلوط می کنیم و آنها را خوب ورز می دهیم و آنها را مخلوط میکنیم.

 

مرحله پنجم تهیه کتلت عدس:
سپس در ادامه ۱۰۰ گرم گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله را به مواد داخل کاسه یعنی عدس له شده و سیب زمینی رنده شده اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط میکنیم . سپس نمک و فلفل و زردچوبه را نیز به مقدار لازم به مایه کتلت اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا مایه کتلت ما مزه دار شود.


مرحله ششم تهیه کتلت عدس:
سپس یک عدد پیاز را می شوریم و با چاقو آن را پوست می کنیم و با رنده به صورت ریز آن را رنده میکنیم و آب پیاز را دور میریزیم. چون آب پیاز سبب می شود کتلت ما وا برود و سپس پیاز رنده شده را به مواد مرحله قبل اضافه می کنیم و همه مواد را خوب مخلوط میکنیم.


مرحله هفتم تهیه کتلت عدس:
در ادامه یک عدد تخم مرغ را می شکنیم و به مایه کتلت عدس اضافه می کنیم و سپس ۲ قاشق آرد را نیز به مایه کتلت اضافه میکنیم. اکنون مایه کتلت ما آماده است. فقط این نکته را در نظر داشته باشید که مایع کتلت نباید خیلی شل باشد و اگر شل و رقیق بود باز هم مقدار کمی آرد به مایه کتلت اضافه می کنیم تا منسجم و یکدست شود.


مرحله هشتم تهیه کتلت عدس:
سپس در ادامه برای سرخ کردن مایه کتلت آماده شده در مرحله قبل ابتدا داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز گذاشته و زیر گاز را روشن میکنیم و اجازه میدهیم تا روغن داخل تابه داغ شود و وقتی روغن داغ شد از مایه کتلت عدس به اندازه یک توپ برداشته و در کف دست گذاشته وآن را به شکل همبرگری و یا هر شکل دلخواه آن را در می آوریم و سپس کتلتها را در روغن داغ از هر دو طرف سرخ می کنیم تا هر دو طرف آن خوشرنگ شود و طلایی شود.
سپس وقتی کتلت ها سرخ شد آن را در ظرف مناسب میریزیم و با قرار دادن دستمال کاغذی روی کتلت ها دوغن اضافی آنها را میگیریم و کتلت عدس را برای وعده غذایی شام همراه با نان و سبزی خوردن و سالاد شیرازی و زیتون پرورده و... میخوریم.

نوش جان!