3830

طرز تهیه کتلت سیب زمینی و گوشت

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
سیب زمینی: 2 عدد
سیر: 2 حبه
آرد نخودچی: نصف لیوان
مرزه: به مقدار لازم و دلخواه
پیاز: یک عدد
تخم مرغ: یک عدد
زردچوبه: نیم قاشق چای خوری
نمک: یک قاشق چای خوری
فلفل سیاه: یک قاشق چای خوری
پونه خشک: به مقدار لازم و دلخواه
گوجه گیلاسی: به مقدار لازم
خیارشور: به مقدار لازم


مرحله ی اول تهیه ی کتلت سیب زمینی و گوشت:
اولین مرحله برای آماده سازی کتلت آماده کردن مواد لازم هست. پس برای اولین کار گوشت هایی را که چرخ کرده ایم و داریم را داخل ظرفی میریزیم.
نکته ی مهم: نکته ای که اینجا باید بهش توجه بشه این هست که بهتر است که گوشت کتلت کم چرب باشد یعنی چربی و یا دمبه ی کمتری داخل گوشت باشه. برای اینکه با این شرایط موقع سرخ شدن شکل کتلت بهتر حفظ میشه و با چربی بیشتر کتلت شکل خود را از دست میدهد.


مرحله ی دوم تهیه ی کتلت سیب زمینی و گوشت:
در مرحله ی بعد 2 عدد سیب زمینی متوسط را تهیه کرده و خوب شسته و یک ظرف را به اندازه ای که سیب زمینی ها خوب داخل آب بخوابند را از آب پر میکنیم و روی شعله ی متوسط میگذاریم تا حدود نیم ساعت سیب زمینی ها داخل آب بپزند، زمانی که سیب زمینی ها خوب پخت آن ها را از آب جدا میکنیم و داخل یک ظرف رنده میکنیم و برای رنده کردن از قسمت ریز رنده استفاده میکنیم.

نکته ی مهم: در این مرحله نکته قابل توجه این هست که میتونین سیب زمینی ها را به صورت خام رنده کنین و مورد استفاده قرار بدین. ولی اگر آنها را پخته و رنده کنین روغن کمتری به خودشون میگیرن که این هم به صرفه تر هست هم کم چرب تر هست
نکته ی مهم دیگه ای که باید بهش توجه کنین اینه که اگر سیب زمینی ها را به صورت خام رنده میکنین حتما آب سیب زمینی ها را جدا کرده و بقیه ی مواد را به آن اضافه کنین. حالا سیب زمینی های رنده شده را به گوشت اضافه میکنیم.


مرحله ی سوم تهیه ی کتلت سیب زمینی و گوشت:
حالا یک عدد پیاز متوسط یا بزرگ را فراهم کرده و داخل یک ظرف جدا رنده میکنیم. باز هم توجه داشته باشین که آب پیاز ها را حتما جدا کرده و پیاز های رنده شده را بدون آب و خشک داخل سیب زمینی هایی که رنده کرده ایم بریزین. پس پیاز هایی را که رنده کرده ایم را به گوشت چرخ کرده و سیب زمینی رنده شده اضافه میکنیم و میریم سراغ سیر ها و دو حبه سیر را رنده کرده باز آب آن را جدا و خود سیر را داخل مواد میریزیم.


مرحله ی چهارم تهیه ی کتلت سیب زمینی و گوشت:
حالا یک عدد تخم مرغ به موادمون اضافه میکنیم (یعنی گوشت چرخ شده و پیاز و سیب زمینی رنده شده) میتونین از دو عدد تخم مرغ هم استفاده کنین.


مرحله ی پنجم تهیه ی کتلت سیب زمینی وگوشت:
در این مرحله ادویه ها را به مواد اضافه میکنیم. مقدار ادویه ها دلبخواه هست و هر مقداری که مورد نیاز خودتون هست میتونین استفاده کنین.
پس نصف قاشق چایخوری زردچوبه داخل مواد میریزیم. یک قاشق چای خوری نمک به مواد اضافه میکنیم. یک قاشق چای خوری فلفل سیاه هم به مواد میزنیم.
میتونین توی این مرحله یکم پونه خشک و مرزه هم به مواد اضافه کنین که هم عطر خوبی داره و هم مزه ی خوبی به غذا میدهد.


مرحله ی ششم تهیه ی کتلت سیب زمینی و گوشت:
در این مرحله کل مواد داخل ظرف را با هم قاطی کرده و خوب مخلوط میکنیم و مواد را خوب خوب با دست ورز میدهیم (حتما برای ورز دادن از دستتون استفاده کنین) ممکنه که موادمون شل و وارفته باشه و خوب منسجم نباشه که میتونیم به اندازه ای که خوب موادمون منسجم میشه به مواد آرد نخودچی اضافه کنیم. پس در حد نصف استکان یا چند قاشق غذاخوری به مواد آرد نخودچی میزنیم و باز هم چند دقیقه خوب مواد را ورز میدهیم.

نکته ی مهم: نکته ای که باید بهش توجه بشه اینه که حتما موادی که آماده کرده ایم را در حد نیم ساعت داخل یخچال بذاریم که سرد بشه و مواد خوب خودش را بگیره و منسجم بشه و آماده سرخ کردن بشه.


مرحله ی هفتم تهیه ی کتلت سیب زمینی و گوشت:
حالا یک ماهیتابه آماده میکنیم و داخلش به مقداری که لازم هست روغن میریزیم و میذاریم که روغن ها خوب داغ بشه بعد از اینکه خوب داغ شد مقداری از مواد کتلت را برمیداریم و به آن فرم و شکل دلخواه خودمون را میدیم و داخل ماهیتابه قرار میدیم و میذاریم خوب سرخ و قهوه ای بشه حالا یه طرفش که خوب سرخ شد کتلت را برمیگردونیم و اجازه میدیم که طرف دیگه ی آن سرخ بشه و این کار را ادامه میدیم تا زمانی که همه ی کتلت ها را سرخ میکنیم.

میتونیم بعد از سرخ شدنشون کتلت ها را روی یک پارچه دستمالی تمیز قرار بدیم تا خوب روغنشون گرفته بشه، بعد کتلت ها را داخل ظرف یا دیس میچینیم و برای تزیین آن میتونیم از گوجه حلقه ی شده و خیارشور خرد شده استفاده کنیم و اینکه همراه با کتلت برای میل کردن میتونین از ترشی یا سالاد هم استفاده کنین.
نوش جان!