طرز تهیه کبسا عربی با گوشت مرغ
مواد لازم:
چوب دارچین: 3/81 سانتیمتر
میخک: 10-12 عدد
هل: 10-12 عدد
جوز هندی: نیم تکه
زیره: یک قاشق غذاخوری
تخم گشنیز: یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: 600 گرم
پاپریکا: یک قاشق غذاخوری
زنجبیل: 2 قاشق چایخوری
زردچوبه: 1/4 قاشق چایخوری
فلفل قرمز: 2 تا 3 عدد برای دققوس
گوجه فرنگی: 2 عدد
فلفل سبز تند: 2 عدد
گشنیز: چند برگ
سیر: 2 تا 3 حبه
نمک: به میزان لازم
روغن: یک قاشق چایخوری
شکر: یک پیمانه
پودر زیره: 1/4 قاشق چایخوری
برنج: 1.5 فنجان
مرحله اول تهیه کبسا عربی با گوشت مرغ
مخلوط ادویه کبسا یا مخلوط ادویه بهارات منحصراً برای این دستور تهیه می شود. دستور تهیه مخلوط ادویه کبسا را در خود این پست قرار داده ام. برای مخلوط ادویه کبسا در ابتدا باید در یک آسیاب یا یک مخلوط کن ادویه، تمام مواد ذکر شده شامل چوب دارچین ، میخک ، هل ، جوز هندی ، دانه زیره ، تخم گشنیز ، فلفل سیاه کامل ، پاپریکا دودی ، فلفل قرمز خشک شده، پودر زردچوبه ، پودر زنجبیل خشک را بریزید و آن را کاملا پودر کنید. آن را به ظرفی منتقل کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم تهیه کبسا عربی با گوشت مرغ
مرحله دوم برای دققوس: گوجه فرنگی متوسط خرد شده ، فلفل سبز ، فلفل قرمز ، چند برگ گشنیز ، سیر ، نمک به میزان لازم ، روغن ، شکر ، پودر زیره ، 1/8 قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه ، 1/2 قاشق چایخوری مخلوط ادویه کبسا نیاز دارید. در مرحله دوم گوجه فرنگی، فلفل سبز ، فلفل قرمز، سیر، برگ گشنیز و نمک را درغذاساز یا مخلوط کن بریزید و همه چیز را خرد کنید تا یکدست شود. سپس در یک تابه کوچک، کمی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. بعد مخلوط گوجه فرنگی پوره شده را به همراه مقداری آب در تابه بریزید. بگذارید به جوش بیاید. پودر زیره و پودر فلفل را نیز اضافه کرده و با قاشق خوب مخلوط کنید. بعد یک پیمانه شکر را هم به ترکیب اضافه و هم بزنید ، بعد از اینکار مخلوط ادویه کبسا آماده شده را هم توی ترکیب تابه بریزید و پس از اینکه به غلظت دلخواه رسید، اجاق گاز را خاموش کنید. گرم سرو کنید.
مرحله سوم تهیه کبسا عربی با گوشت مرغ
برای کبسا مرغ: در ظرفی با کف ضخیم، 2 قاشق غذاخوری روغن و 2 قاشق غذاخوری کره را روی شعله متوسط گرم کنید. 1.5 فنجان برنج باسماتی را بشویید و به مدت 30 دقیقه خیس کنید. 10-12 بادام را به مدت 20 تا 25 دقیقه در آب گرم خیس کنید. در ظرفی با کف ضخیم، 2 قاشق غذاخوری روغن و 2 قاشق غذاخوری کره را روی شعله متوسط گرم کنید. وقتی داغ شد یک عدد پیاز بزرگ ، ریز خرد شده + زنجبیل 5 سانتی ، ریز خرد شده + 5-6 حبه سیر، ریز خرد شده را به همراه مقداری نمک اضافه کنید. آنقدر تفت دهید تا پیازها شفاف شوند.
مرحله چهارم تهیه کبسا عربی با گوشت مرغ
600 گرم مرغ با استخوان (به قطعات بزرگ خرد شده) را به پیازهای تفت داده شده اضافه و اگر از مرغ با پوست استفاده می کنید، سمت پوست را به سمت پایین قرار دهید. تکه های مرغ را وقتی از یک طرف صورتی تا کمی قهوه ای شد برگردانید. 2-3 قاشق غذاخوری از مخلوط ادویه کبسا، 2 عدد فلفل سبز، خرد شده ، یک عدد لیمو خشک + 3-4 برگ بو را اضافه کنید. 2 عدد گوجه فرنگی بزرگ پوره شده را به همراه 1/2 قاشق چایخوری رنده شده پوست لیمو اضافه کنید.1.75 تا 2 فنجان آب به همراه نمک مورد نیاز اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید. بگذارید به جوش بیاید. وقتی به جوش آمد، شعله را کم کنید و درب آن را ببندید و 20-30 دقیقه بپزید. بعد از 30 دقیقه تکه های مرغ را در بشقاب بردارید. به آب گوشت، برنج آبکش شده را به همراه یک عدد هویج متوسط ، رنده شده اضافه کنید. لیمو را خارج کرده و آنرا دور بریزید. مزه چاشنی را بچشید و اگر نیاز به ادویه یا نمک داشت اضافه کنید.
مرحله پنجم تهیه کبسا عربی با گوشت مرغ
ظرف را با یک فویل آلومینیومی و یک درب محکم بپوشانید تا از خروج بخار مطمئن شوید. برنج را به مدت 10 تا 15 دقیقه با شعله ملایم بپزید.در حین پختن برنج، یک قاشق غذاخوری روغن را در یک تاوه روی حرارت متوسط گرم کنید. مرغ را با مقداری مخلوط ادویه کبسا و مقداری نمک (در صورت نیاز) هر دو طرف مزه دار کنید.مرغ را روی تابه تفت دهید تا همه طرف آن طلایی شود. یا مرغ را در فر از قبل گرم شده به مدت 10 دقیقه کباب کنید. در همین حین، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را به یک تابه اضافه کنید و بگذارید داغ شود.
مرحله ششم تهیه کبسا عربی با گوشت مرغ
پوست بادام های خیس خورده را جدا کنید و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. اجاق گاز را خاموش کنید و 10-15 کشمش طلایی را به روغن داغ اضافه کنید. بادام ها و کشمش های سرخ شده را داخل بشقاب بریزید و کنار بگذارید. کبسه مرغ را با تزیین روی برنج که روی آن مرغ سرخ شده ، بادام سرخ شده، کشمش و یک مشت برگ گشنیز خرد شده روی آن قرار داده اید سرو کنید.
مرحله هفتم تهیه کبسا عربی با گوشت مرغ
دققوس سس غلیظی است. برای اطمینان از اینکه طعم ها حتی در داخل آن نیز جذب می شوند، روی مرغ را سوراخ کنید. به جای لیمو خشک کامل از پودر لیمو خشک نیز می توان استفاده کرد. همچنین می توانید از لیموترش زرد نیز استفاده کنید. اگر لیمو یا پودر خشک ندارید، به راحتی آن را حذف کنید. همچنین می توانید هویج رنده شده را با سیب زمینی مکعبی یا فلفل دلمه ای جایگزین کنید. اگر می خواهید مرغ را در فر کباب کنید، آن را با مقداری روغن چرب کرده تا خشک نشود و آن را در فر از قبل گرم شده به مدت 10-15 دقیقه کباب کنید و مرغ را بین آن برگردانید. اگر از فر برای کباب کردن استفاده می کنید، مطمئن شوید که مرغ خشک نمی شود. در حین سرخ کردن کشمش ها، اجاق گاز را خاموش کنید. روغن داغ برای سرخ کردن آنها کافی است.