طرز تهیه کباب مرمری ترکی
مواد لازم:
سیب زمینی: یک عدد
کره: یک قاشق غذاخوری
نمک فلفل: مقدار کافی
شیر: 1/4 استکان
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
پیاز: یک عدد
روغن مایع: مقدار کافی
سیر: 2 حبه
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
آب: نصف استکان
جعفری تازه: مقدار کافی
یکی از غذاهی خوشمزه ترکی که به شکل دو لایه می باشد و لایه اول و زیرین آن شامل پوره سیب زمینی است و روی آن و در لایه بعدی کوفته های قلقلی با گوشت و پیاز که در روغن سرخ شده اند قرار می گیرد، کباب مرمری ترکی و یا کوفته مرمری ترکی نام دارد.این غذا طرز تهیه راحتی داشته و بسیار خوشمزه است و در زمانی کم درست می شود. این غذا در ترکیه بسیار زیاد درست می شود.
مرحله اول تهیه کباب مرمری ترکی :
ابتدا و برای شروع کار سراغ سیب زمینی ها می رویم تا پوره سیب زمینی را درست کنیم و برای این منظور، یک عدد سیب زمینی را شسته و آن را داخل یک قابلمه می گذاریم و داخل قابلمه مقدار کافی آب می ریزیم و درب قابلمه را بسته و آن را روی گاز می گذاریم و سیب زمینی را آبپز می کنیم(با فرو کردن چنگال درسیب زمینی از پختن ان مطمئن می شویم).
مرحله دوم تهیه کباب مرمری ترکی :
سپس وقتی سیب زمینی پخت، آن را از قابلمه یبرون آورده و با دست پوست می کنیم و با گوشت کوب سیب زمینی ها را کاملا له می کنیم. سپس یک قاشق غذاخوری کره به سیب زمینی اضافه می کنیم و 1/4 استکان شیر به داخل آن می ریزیم و مخلوط می کنیم و مقدار کافی نمک و فلفل را برای مزه دار شدن به سیب زمینی ها اضافه می کنیم. اکنون پوره سیب زمینی ما آماده است.
مرحله سوم تهیه کباب مرمری ترکی :
در ادامه کار سراغ آماده کردن کوفته های قلقلی می رویم و برای این منظور یک عدد پیاز را شسته و آن را پوست می کنیم. سپس پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و آب پیاز را دور می ریزیم.
مرحله چهارم تهیه کباب مرمری ترکی :
در ادامه 300 گرم گوشت چرخ کرده را به پیازهای رنده شده اضافه می کنیم و مواد را با هم خوب ورز می دهیم و مقدار کافی نمک و فلفل برای مزه دار شدن به مخلوط گوشت و پیاز اضافه می کنیم. اکنون مایه کوفته ما آماده است.
مرحله پنجم تهیه کباب مرمری ترکی :
سپس از مایه کوفته چونه هایی اندازه گردو برداشته و با دست آنها را کاملا گرد می کنیم. سپس داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و وقتی روغن داغ شد، کوفته های قلقلی را در روغن داغ از همه جهت خوب سرخ می کنیم.
مرحله ششم تهیه کباب مرمری ترکی :
سپس سراغ آماده کردن سس غذا می رویم و برای این منظور داخل یک تابه مقداری روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و وقتی روغن داغ شد ، 2 حبه سیر را پوست کنده و آن را رنده می کنیم و داخل تابه می ریزیم و سیر را تفت می دهیم تا بوی سیر در آید. سپس 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی داخل تابه می ریزیم و آن را در تابه تفت می دهیم تا رنگش باز شود و بوی خامی رب کم شود و در اخر نصف استکان آب و مقداری نمک و فلفل را داخل تابه می ریزیم و منتظر می شویم تا مواد ما داخل تابه شروع به جوشیدن کند و کم کم غلیظ شود. اکنون سس ربی ما آماده است.
مرحله هفتم تهیه کباب مرمری ترکی :
در این مرحله یک ظرف پیرکس را برداشته و داخل ان را از پوره سیب زمینی تهیه شده در مراحل قبل می ریزیم و روی آن را کوفته قلقلی سرخ شده در روغن با فاصله می گذاریم.
مرحله هشتم تهیه کباب مرمری ترکی :
سپس از سس ربی تهیه شده در مراحل قبل روی کوفته ها می ریزیم .
و روی آنها را مقداری جعفری خرد شده می ریزیم. اکنون کباب مرمری ترکی ما آماده است و آن را برای ناهار همراه با برنج میل می کنیم و یا برای شام همراه با نان میل می کنیم و می خوریم. نوش جان