طرز تهیه کباب لا پلو
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 200 گرم
برنج: 3 پیمانه
پیاز: یک عدد
نمک فلفل زردچوبه: مقدار کافی
ماست چکیده: یک قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: مقدار کافی
سماق: مقدار کافی
سیب زمینی: یک عدد
تنوع غذاهای ایرانی و خورشتها و پلوها بسیار زیاد است و در بین غذاهایی که برای ناهار درست می شود غذاهای مخلوط مانند عدس پلو، لوبیا پلو، باقالی پلو، مرصع پلو و... بسیار خوشمزه و لذیذ هستند و طرفداران زیادی در بین همه گروههای سنی دارند. غذاهایی که با گوشت و به شکل کباب درست می شوند(بخصوص کباب دیگی) نیز جایگاه ویژه ای در بین همه مردم ایران دارند. حالا چه برسد به اینکه ترکیب این دو را داشته باشیم یعنی یک غذایی به شکل پلو مخلوط که اینبار به شکل ترکیب کباب و پلو است به نام کباب لاپلو .
این غذا در واقع گزینه مناسبی برای وعده غذایی ناهار است و طرز تهیه آن خیلی راحت بوده و در زمان اندکی می توان آن را در منزل درست کرد و مسلما همه آن را دوست خواهند داشت. این غذا را می توان به شکل کبابهایی کوچک و در تعداد لازم روی برنج قرار داد( مانند کباب تابه ای) و یا به صورت یک کباب همبرگری بزرگ و یک تکه در لابلای برنج قرار داد که هر دو شکل رایج است و درست می شود.
مرحله اول تهیه کباب لاپلو :
ابتدا و در شروع ، یک عدد پیاز را شسته و آن را پوست کنده و سر و ته آن را جدا کرده و آن را رنده می کنیم و آب پیاز را کاملا فشار داده و دور می ریزیم. چون آب پیاز باعث می شود که کباب ما چسبندگی لازم را نداشته باشد و وا رود.
مرحله دوم تهیه کباب لاپلو :
سپس 200 گرم گوشت چرخ کرده را به پیاز رنده شده در مرحله قبل اضافه می کنیم و با آن مخلوط کرده و ورز می دهیم تا کاملا قاطی شوند. سپس نمک و فلفل و زردچوبه را برای مزه دار شدن به آنها اضافه می کنیم و مواد را مجددا ورز می دهیم تا همه جای کباب مزه دار شود.
مرحله سوم تهیه کباب لاپلو :
سپس یک قاشق غذاخوری ماست چکیده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه می کنیم و با آنها مخلوط می کنیم . اکنون مایه کباب ما آماده است ان را برای 10 دقیقه داخل یخچال می گذاریم (اگر مایه کباب شل بود به آن یک قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید توجه شود که این کار اختیاری است).
مرحله چهارم تهیه کباب لاپلو :
سپس 3 پیمانه برنج خیس خورده در آب را داخل یک قابلمه همراه با نمک و روغن مایع و آب ریخته و قابلمه را روی گاز می گذاریم و منتظر می شویم تا اب داخل قابلمه شروع به جوشیدن کند و تقریبا برنج نیم پز و حالت زنده داشته باشد. سپس آن را بکش می کنیم.
مرحله پنجم تهیه کباب لاپلو :
سپس کف یک قابلمه را روغن مایع می ریزیم و زعفران دمکرده را همراه با کمی برنج آبکش شده مرحله قبل کف قابلمه می ریزیم.
مرحله ششم تهیه کباب لاپلو :
سپس کمی از گوشت آماده شده را که داخل یخچال بود با دست برداشته و ابتدا ان را گرد می کنیم و به شکل همبرگرهای دایره ای کوچک پهن کرده و روی برنج می گذاریم و روی آن کمی سماق (ریختن سماق اختیاری است) و کمی روغن مایع و سیب زمینی برش خورده ی ریزیم.
مرحله هفتم تهیه کباب لاپلو :
سپس روی کباب را یک لایه برنج می ریزیم و مجددا روی برنج را کباب های گرد می گذاریم و این کار را انجام می دهیم تا مواد ما تمام شوند و لایه اخر و در روی قابلمه برنج باشد. سپس در قابلمه را می بندیم و قابلمه را روی شعله گاز با حرارت ملایم می گذاریم تا برنج دم بکشد و آماده شود.
مرحله هشتم تهیه کباب لاپلو :
سپس وقتی برنج دم کشید و آماده شد، آن را در ظرف مناسبی می ریزیم و این برنج مخلوط خوشمزه را برای وعده غذایی ناهار همراه با خیار شور و گوجه فرنگی پخته و کباب شده و سماق و سالاد شیرازی و سایر مخلفات میل می کنیم. امیدوارم از این دستور خوشتان آمده باشد و ان را تهیه نمایید. نوش جان