طرز تهیه کباب کوبیده ی خانگی
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 500 گرم
نمک و فلفل: به میزان لازم
تخم مرغ: دو عدد
زعفران دمکرده: به میزان لازم
پیاز: سه عدد
جوش شیرین: به میزان لازم
مرحله ی اول درست کردن کباب کوبیده ی زعفرانی خانگی:
اول از همه نیاز داریم به پانصد گرم گوشت چرخ کرده که شامل: راسته ی گوساله و قلوه گاه گوسفندی و کمی دنبه میشه، همه ی این ها را باید سه بار با هم چرخ کنید و بهش نمک اضافه کنید تا گوشت کاملا چسبنده بشه و به اصطلاح از هم وا نره.
مرحله ی دوم درست کردن کباب کوبیده ی زعفرانی خانگی:
بعد باید به صورت جداگانه، سه عدد پیاز تقریبا بزرگ را پوست کنده و شسته و رنده کرده و یا می توانید از چرخ گوشت نیز استفاده کنید، و اجازه دهید تا آب پیاز کاملا از پیاز جدا شود و پیاز دیگر آب نداشته باشد.
مرحله ی سوم درست کردن کباب کوبیده ی زعفرانی خانگی:
بعد یک تا دو عدد زرده ی تخم مرغ خام را به مخلوط گوشت و نمک و پیاز اضافه کرده و خیلی کم تقریبا نوک قاشق چایخوری جوش شیرین به این مخلوط اضافه کرده و در صورت دلخواه از زعفران دم کرده نیز استفاده می کنیم. حدود یک ربع این مخلوط را به خوبی ورز دهیم.
مرحله ی چهارم درست کردن کباب کوبیده ی زعفرانی خانگی:
بعد از مخلوط کردن همه ی این گوشت و پیازها و مواد گفته شده، داخل ظرفی گذاشته و روی آن را سلفون یا نایلون گذاشته و درون یخچال استراحت می دهیم.
مرحله ی پنجم درست کردن کباب کوبیده ی زعفرانی خانگی:
بعد از استراحت گوشت، از یخچال در آورده و سیخ های کبابی را آماده می کنیم و گوشت ها را به سیخ می کشیم. دقت کنید تا سیخ ها به خوبی و درست با گوشت به سیخ کشیده شوند.
مرحله ی ششم درست کردن کباب کوبیده ی زعفرانی خانگی:
بعد از به سیخ کشیدن گوشت کبابی، منقل را با ذغال آماده کرده و یکی یکی ولی سریع سیخ ها را روی منقل قرار می دهیم و دائم روی کباب ها را باد می زنیم.
مرحله ی هفتم درست کردن کباب کوبیده ی زعفرانی خانگی:
اصلا نباید اجازه دهید تا کباب ها یکسره روی منقل بماند. زیرا کباب ها به قول معروف از سیخ ها می ریزند. وقتی دو طرف کباب کامل پخته شد ، از روی منقل برداشته و درون ظرف مورد نظر سرو می کنیم.
نکات:
نکته ی اول:
می توانید به جز منقل از اجاق در طبیعت نیز استفاده کنید. من خودم هم داخل طبیعت، روی چوب، کباب کوبیده را درست کردم و خیلی عالییییی شد.
نکته ی دوم:
حتما برای طعم بهتر کباب کوبیده از کمی فلفل سیاه نیز داخل مواد کباب استفاده کنید.
نکته ی سوم:
می توانید عصاره ی زعفران یا همان زعفران دم کرده را نیز از کباب حذف کنید ولی زعفران باعث خوش عطر و خوش بو تر شدن کباب خواهد شد.
نکته ی چهارم:
حتما اجازه دهید تا آب پیاز کاملا گرفته شود. چون اگر پیازها در هنگام اضافه کردن به گوشت آب داشته باشند. گوشت شل خواهد شد و به راحتی به سیخ کشیده نخواهد شد.
نکته ی پنجم:
از آب پیازی که از پیاز می گیرید می توانید داخل خورش ها و خوراک های دیگر استفاده کنید که این کار باعث خوش طعم تر شدن خورش خواهد شد.
* بهتون پیشنهاد می کنم حتما این کباب کوبیده ی زعفرانی خانگی رو در دامان طبیعت و یا در خانه های با صفاتون درست کنید و از خوردنش در کنار خانواده هاتون لذت ببرید.