3774

طرز تهیه کباب چوبی با گوشت چرخ کرده

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 400 گرم
پیاز: یک عدد
نمک، فلفل، زردچوبه: مقدار کافی
روغن مایع: مقدار کافی
تخم مرغ: یک عدد
جعفری: یک قاشق غذاخوری
پورد نان خشک: یک قاشق غذاخوری
سیر: یک حبه


گوشت چرخ کرده کاربرد زیادی در تهیه غذاهای مختلف دارد. غذاهای خورشتی و غذاهای کبابی و غذاهای کتلتی و مدرن و ... علاوه بر گوشت مرغ و یا گوشت خورشتی تکه ای، با گوشت چرخ کرده نیز قابل تهیه هستند. مزیت اصلی گوشت چرخ کرده نسبت به گوشت تکه ای در پختن سریع آن است و در واقع موجب کاهش زمان آشپزی و تهیه سریع تر غذا می شود.
از جمله غذاهای پر طرفدار خانگی و خوشمزه که با گوشت چرخ کرده تهیه می شود و در زمان اندک نیز آماده می شود، کبابها هستند.از جمله این کبابها کباب دیگی (تابه ای)، کباب کوبیده، کباب کوفته ای، کباب چوبی و ... هستند. در این میان کباب چوبی با گوشت چرخ کرده هم از نظر ظاهری و هم از نظر مزه و طعم از بقیه انواع کبابهای خانگی یک سرو گردن بالاتر است. در اینجا طرز تهیه کباب چوبی با گوشت چرخ کرده را برایتان می نویسم. امیدوارم ان را در منزل برای خانواده تهیه کنید و از خوردن ان لذت ببرید . این غذا برای ناهار و همراه برنج و یا برای شام و همراه با نان مناسب است.

مرحله اول تهیه کباب چوبی با گوشت چرخ کرده:

در شروع تهیه این غذا، یک عدد پیاز را با آب می شوریم و با چاقو آن را پوست می کنیم و سپس با رنده به صورت ریز آن را رنده می کنیم و آب پیاز را که موجب وا رفتن کباب می شود بطور کامل می گیریم و آن را دور می ریزیم. پیاز رنده شده را داخل یک ظرف می ریزیم.



مرحله دوم تهیه کباب چوبی با گوشت چرخ کرده:
سپس در این مرحله 400 گرم گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله را با پیازهای رنده شده و آب گرفته مرحله قبل مخلوط می کنیم و آنها را خوب با دست ورز می دهیم تا کاملا قاطی شوند.


مرحله سوم تهیه کباب چوبی با گوشت چرخ کرده:
سپس در این مرحله سراغ ادویه ها می رویم و نمک و فلفل و زردچوبه را به مقدار کافی همراه با یک حبه سیر له شده توسط سیر خرد کن و یک قاشق غذاخوری جعفری خرد شده و یک قاشق غذاخوری پودر نان خشک (بجای پودر نان می توان از یک قاشق آرد نیز استفاده کرد که اختیاری است) و یک عدد تخم مرغ، به مواد داخل ظرف یعنی گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده اضافه می کنیم و مواد را با دست خوب ورز می دهیم تا مخلوط شوند و مزه دار شوند. سپس آن را به حالت ضربه ای چند بار به کاسه می کوبیم تا مایه کباب ما کش دار و منسجم شود. سپس روی ظرف حاوی مایه کباب را با سلفون می پوشانیم و مایه کباب را به مدت یک ساعت در یخچال استراحت می دهیم.

 

مرحله چهارم تهیه کباب چوبی با گوشت چرخ کرده:
سپس در این مرحله سیخ های چوبی کباب را به مدت نیم ساعت در آب ولرم خیس می کنیم تا سیخ ها هنگام پخت نسوزند و گوشت کباب ما خشک و سفت نشود. سپس مایه گوشت را از یخچال بیرون می آوریم و آن را به 10 قسمت مساوی و حالت توپی تقسیم می کنیم.


مرحله پنجم تهیه کباب چوبی با گوشت چرخ کرده:
سپس در این مرحله با دست نمدار توپهای گوشتی را با دست ورز می دهیم و آنها را گرد می کنیم و سپس آن را به شکل سوسیس در می آوریم و یک سیخ چوبی را از وسط کباب که شکل سوسیس آن را در اورده ایم فرو می کنیم.


مرحله ششم تهیه کباب چوبی با گوشت چرخ کرده:
سپس در این مرحله داخل یک ماهی تابه روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و زیر گاز را روشن می کنیم و وقتی روغن خوب داغ شد کبابها را در روغن قرار می دهیم و با حرارت متوسط همه طرف کباب را خوب سرخ می کنیم تا خوش رنگ شود (کباب را خیلی زیاد سرخ نمی کنیم چون آن را خشک و سفت می کند).
وقتی کباب خوب سرخ شد آن را از تابه بیرون میآوریم و در ظرف مناسب می گذاریم و کبابها را برای وعده غذایی ناهار و همراه با برنج و سبزی خوردن و سالاد شیرازی و... و یا برای وعده غذایی شام و همراه با نان میل می کنیم. نوش جان