طرز تهیه کباب چنجه
مواد لازم:
گوشت گوسفند: یک کیلوگرم
پیاز: ۲ عدد
ماست: ۲۵۰ گرم
لیمو ترش: ۲ عدد
فلفل سبز: ۳ عدد
نمک ،فلفل: به میزان لازم
روغن مایع: به میزان لازم
فلفل دلمه ای: یک عدد
گوجه فرنگی: ۴ عدد
مرحله اول تهیه کباب چنجه :
در ابتدا باید بهتون بگم این کباب یکی از لذیذترین نوع کباب ایرانی هستش مخصوصا برای کسایی که عاشق گوشت قرمز هستن مثل خودم. البته این کباب در سطح بین المللی هم طرفدار زیاد داره. در ابتدا چند نکته هستش که بهتون یادآور میشم که هر کدام از روشها اگه باب میلتون بود استفاده نمایید. اول اینکه برای مزه دار کردن کباب من از ماست دارم استفاده میکنم ولی اگه از ماست پر چرب یا چکیده استفاده کنید طعم خوشمزه تری میگیره گوشتمون.
دوم اگه دوست دارین بدون برنج میل کنید، حتما توصیه میکنم که کباب چنجتون رو چرب تر درست کنید یعنی زمانی که دارین گوشتتون رو میخرین کمی هم دنبه بخرید و خوب و تمیز بشورید و برش دهید و موقع سیخ کردن اول یه تکه چنجه سیخ کنید و بعد یه تکه دنبه مجدد گوشت و دنبه. در این صورت که موقع سرخ شدن رو آتیش چربی دنبه ها به گوشت هم میره و طعم و مزه فوق العاده ایی میگیره.
در آخر هم یادتون باشه گوشتها رو حتما به اندازه هم خرد کنید که باعث نشه موقع کباب شدن یکی خام بمونه و اون یکی بسوزه. در ضمن اگر ما بین سیخ ها از فلفل استفاده کنید کباب ها طعم تند تر و بهتری میگیره.
حالا اول میریم سراغ گوشتها. خوب میشوریم و میریزیم تو آبکش تا آبش بره وقتی آبش رفت گوشتها رو روی تخته آشپزخانه میذاریم و به صورت مکعبی خردشون میکنیم. حتما رو تخته آشپزخانه این کار رو انجام دهید که ببینید برشهایی که به گوشت میزنید یکدست و مرتب باشد. سپس روی گوشتها یه کیسه فریزر بندازید و با گوشت کوب یا بیفتک کوب کمی رو گوشتها بزنید تا کمی قطرش کمتر بشه و نرم تر هم بشه فقط مواظب باشید گوشتها له نشه.
مرحله دوم تهیه کباب چنجه :
حالا گوشتها رو که با بیفتک کوب کوبیدیم میریزیم تو یه کاسه و میذاریم کنار. در ادامه نوبت فلفل سبز هامونه. اونها رو خوب میشوریم و به صورت حلقه ایی خردشون میکنیم و میذاریم کنار. دوم نوبت فلفل دلمه ایی هستش اون رو هم خوب میشوریم وخردش میکنیم و با فلفل سبز ها مخلوط میکنیم و میذاریم بمونه. سپس پوست پیازها رو میگیریم و خوب میشوریم و میذاریم کنار. حالا یه ظرف بر میداریم و پیازهامون رو با دنده ریز رندش میکنیم و میذاریم کنار. سپس فلفل هایی که خرد کردیم رو میریزیم تو ظرف پیازهای رنده شده رو با هم خوب مخلوط میکنیم و میذاریم کنار.
حالا ماستمون رو میریزیم تو یه ظرف و با قاشق هی همش میزنیم تا کمی شل و روان بشه. سپس لیمو ترش ها رو بر میداریم و میشوریم و سپس آبشون رو میگیریم و به ظرف ماستمون اضافه میکنیم و در آخر نمک و فلفل رو میریزیم داخل ظرفمون و خوب هم میزنیم تا یه مخلوط یکدست و روانی به ما بده. در ادامه مخلوط ماست و آبلیمو رو میریزیم تو مخلوط فلفل ها با پیاز رنده شدمون و خوب با هم مخلوطشون میکنیم تا همه مواد با هم خوب مخلوط بشن.
در ادامه گوشتهای چنجمون رو میریزیم داخل مخلوطی که درست کردیم. سپس خوب گوشتها رو با این مواد مخلوط میکنیم تا طعم و مزه مواد به خورد گوشت بره. در ظرفمون و میبندیم یا میپوشونیم و میذاریم ۱۰ الی ۱۲ ساعت تو یخچال بمونه تا خوب گوشتهامون مزه دار بشه و همچنین نرم و ترد بشه.
مرحله سوم تهیه کباب چنجه :
حالا گوشتهای چنجمون رو از یخچال در میاریم تا کمی از خنکیش بیفته که سیخ زدنش راحت تر بشه. در این بین میریم سراغ آماده کردن منقلمون. چیزی که باید در اینجا بهتون یادآور بشم اینکه حتما از قبل ذغال ها رو آماده کنید که موقعی که میخواهیم سیخها رو بذاریم رو آتیش، ذغالها کاملا سرخ باشه. چون اگه ذغال خام باشه هم برای سلامتیمون مضره هم باعث میشه کباب چنجمون طعم بدی بگیره. پس وقتی داره ذغالها کامل سرخ میشه میریم سراغ سیخ کردن چنجه هامون.
کباب چنجه ها رو سیخ میکنیم و بعد از سیخ کردن، نگاه میکنیم اگه ذغالها کامل سرخ شده میذاریم رو آتیش و میریم سراغ گوجه فرنگی هامون اونها رو هم خوب میشوریم و به صورت درسته سیخ میکنیم و زمانی که نیمه ی پخت گوشتها شد میذاریم رو منقل تا آماده شدن چنجه ها اونها هم کباب شن.
فقط حواسمون باید باشه دو طرف چنجه ها خوب سرخ و کباب شه و با امتحان کردن یکیشون اگه تو دهن له میشد دیگه کبابمون آماده شده و با گوجه ها و ریحان و ماست موسیر سرو میکنیم.