3771

طرز تهیه کباب چغرتمه ترکی

مواد لازم:
سیب زمینی: 4 عدد
گوشت: 400 گرم
پیاز: 2 عدد
ماست چکیده: 2 پیمانه
سیر: 2 حبه
گوجه فرنگی: 3 عدد
سس گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
نمک فلفل: مقدار کافی
روغن مایع: مقدار کافی
فلفل کاپیا: مقدار کافی
جعفری: مقدار کافی


اگر به دنبال ایجاد تنوع در وعده های غذایی خود هستید و از تکراری بودن غذاها و یکنواختی خسته شده اید بهتر است با طرز پخت غذاهای خارجی متعلق به کشورهای مختلف و بین المللی آشنا شوید و آنها را برای وعده های غذاییتان درست کنید. غذاهای ترکیه خیلی با ذائقه ما ایرانی ها سازگارند و تقریبا برای ما شناخته شده تر از غذاهای دیگر کشورها هستند و بسیار خوشمزه هستند. پس برای درست کردن غذاهای جدید و ایجاد تنوع در وعده های غذایی، غذاهای ترکی گزینه مناسبی هستند.
در میان این تنوع غذاهای ترکیه و این همه غذای خوشمزه و لذیذ، یکی از غذاهای خوشمزه ترکی کباب چغرتمه است که بسیار خوشمزه است و برای شام خیلی مناسب و مقوی است.


مرحله اول تهیه کباب چغرتمه ترکی :
ابتدا عدد پیاز را شسته و آنها را پوست می کنیم و با رنده ریز آنها را رنده می کنیم. سپس داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و پیاز را در تابه ریخته و تفت می دهیم.


مرحله دوم تهیه کباب چغرتمه ترکی:
در ادامه 400 گرم گوشت گوسفندی را شسته و با چاقو آنها را به صورت خیلی ریز و حالت گوشت قیمه ای خرد می کینم و گوشت را داخل تابه پیازها می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی رنگ گوشت تغییر کند. برای اینکه گوشت بپزد یک لیوان آب داخل تابه می ریزیم (در صورت تمایل برای خوشمزه تر شدن می توان بجای یک لیوان آب از شیر استفاده کرد و با شیر گوشت را پخت) و زیر گاز را ملایم می کنیم و منتظر می شویم تا گوشت بپزد و آبش بخار شود. در انتهای کار مقدار کافی نمک و فلفل را برای مزه دار شدن گوشت به آن اضافه می کنیم.


مرحله سوم تهیه کباب چغرتمه ترکی:
در ادامه کار، 4 عدد سیب زمینی را شسته و آنها را پوست می کنیم و با چاقو به صورت خلالی آنها را برش می دهیم. سپس داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و وقتی روغن داغ شد سیب زمینی ها را همراه با نمک در تابه تفت می دهیم تا بپزد و سرخ شود.

 

مرحله چهارم تهیه کباب چغرتمه ترکی:
در ادامه سس قرمز غذا را درست می کنیم و برای این منظور داخل یک تابه کمی روغن مایع می ریزیم و وقتی روغن داغ شد 2 حبه سیر را پوست کنده و آنها را با سیر خرد کن له کرده و در تابه تفت می دهیم تا بوی سیر درآید و سپس3 عدد گوجه فرنگی را شسته و آنها را پوست کنده و رنده می کنیم و داخل تابه ریخته و همراه با یک قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی و مقدار کافی نمک و فلفل تفت می دهیم. سپس منتظر می شویم تا سس ما غلیظ شود و زیر گاز را خاموش می کنیم.

 

مرحله پنجم تهیه کباب چغرتمه ترکی:
سپس فلفل کاپیا را شسته و آنها را روی گاز و یا داخل فر کبابی می کنیم و کنار می گذاریم. اکنون کلیه مواد لازم غذای ما آماده شده و فقط باید آنها را داخل ظرفهای مورد نظر ریخت.


مرحله ششم تهیه کباب چغرتمه ترکی:
در اینجا داخل یک ظرف را سیب زمینی سرخ شده می ریزیم و کف ظرف را پر از سیب زمینی سرخ شده می کنیم.


مرحله هفتم تهیه کباب چغرتمه ترکی:
در ادامه روی سیب زمینی های سرخ شده را ماست چکیده می ریزیم و روی ماست را از سس قرمز تهیه شده در مراحل قبلی می ریزیم.


مرحله هشتم تهیه کباب چغرتمه ترکی:
در ادامه کار گوشتهای سرخ شده و در روغن تفت داده شده در مراحل قبل را روی سس قرمز تهیه شده می ریزیم و کنار ظرف را فلفل کاپیا کبابی می گذاریم و روی آن را با چند برگ جعفری تزیین می کنیم. اکنون غذای ما آماده است. این غذای خوشمزه و مقوی ترکی را برای شام همراه با نان و سبزی خوردن و زیتون و ...میل می کنیم. نوش جان