طرز تهیه کباب تسبیحی
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده گوسفندی: 200 گرم
گوشت چرخ کرده مرغ: 200 گرم
پیاز: 2 عدد
نمک فلفل: مقدار کافی
ارد: 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع: مقدار کافی
زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری
غذاها انواع مختلفی دارند و بسیاری از آنها برای زمانی که ما وقت کافی برای آشپزی را نداریم مناسب هستند. مانند کبابها و غذاهایی که با گوشت چرخ کرده درست می شوند. همه این غذاها سریع آماده می شوند. بدون شک اکثر ماها عاشق کباب هستیم. چه کبابهایی که در رستورانها و کبابی ها درست می شوند (کباب برگ - کباب کوبیده - کباب بختیاری وکباب لقمه و ...) و چه کبابهایی که در منزل درست می شوند (کباب کوبیده خانگی - کباب دیگی یا تابه ای و...). همه آنها ضمن طرز تهیه راحت و آسان، در زمانی کم تهیه شده و مزه ای بسیار عالی دارند و مورد علاقه همه گروههای سنی هستند.
لذا در این مطلب طرز تهیه کباب تسبیحی را میگوییم که در واقع ترکیب گوشت گوسفند و گوشت مرغ چرخ کرده است و دارای هر دو گوشت هست. به صورت گلوله هایی از گوشت مرغ چرخ شده و گوشت گوسفندی قلقلی بوده و از نظر شکل ظاهری شبیه دانه های تسبیح است که به صورت یکی در میان از مرغ و گوشت گوسفندی به سیخ کشیده می شوند.
نکته مهم در تهیه این غذا بزرگتر در نظر گرفتن ابعاد گوشت قلقلی نسبت به مرغ قلقلی است چون گوشت وقتی می پزد کوچک می شود بنابراین باید اندازه آن را بزرگتر در نظر گرفت تا بعد از پختن مرغ و گوشت قلقلی هم اندازه شوند و غذای ما زیباتر شود و در روی سیخ چوبی همه یک اندازه باشند.
مرحله اول تهیه کباب تسبیحی:
ابتدا و برای شروع کار، 2 عدد پیاز را شسته و آنها را پوست می کنیم و سر و ته پیاز را با چاقو می بریم. سپس آنها را جدا جدا در دو ظرف مختلف به صورت رنده ریز، رنده میکنیم. آب پیاز را کاملا می گیریم و دور می ریزیم.
مرحله دوم تهیه کباب تسبیحی:
سپس در ادامه ی کار سراغ گوشت چرخ کرده می رویم و 200 گرم گوشت چرخ کرده گوسفندی را با یک عدد از پیاز های رنده شده در این مرحله قاطی می کنیم و آن را خوب ورز می دهیم تا گوشت کاملا با مواد ما قاطی شود. نمک و فلفل را به مقدار کافی برای مزه دار شدن آن به مواد گوشتی همراه با یک قاشق غذاخوری آرد می زنیم.
در ادامه 200 گرم گوشت چرخ کرده مرغ را نیز با یک عدد پیاز رنده شده دیگر قاطی می کنیم و با دست همراه با نمک و فلفل و زعفران دمکرده و یک قاشق غذاخوری آرد مخلوط می کنیم. اکنون مایه کباب ما آماده هستند.
مرحله سوم تهیه کباب تسبیحی:
سپس از مایه کباب با گوشت گوسفندی چونه ای به اندازه گردو برداشته و آنها را با دست خوب گرد می کنیم و داخل یک ظرف می چینیم. در ادامه از مایه کباب گوشت مرغ نیز به اندازه کمی کوچکتر از گردو برداشته و آن را با دست قلقلی می کنیم و داخل یک ظرف می چینیم. سپس گوشتهای قلقلی مرغ و گوشت را داخل یخچال برای نیم ساعت استراحت می دهیم.
مرحله چهارم تهیه کباب تسبیحی:
سپس گوشتهای قلقلی را بعد از نیم ساعت استراحت از یخچال بیرون آورده و آنها را به صورت یکی در میان به سیخ های چوبی می کشیم تا حالت تسبیحی پیدا کند.
مرحله پنجم تهیه کباب تسبیحی:
سپس در مرحله آخر داخل یک تابه که سیخهای چوبی کامل داخل آن جا شود، مقداری روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و وقتی روغن داغ شد کبابهای سیخ کشیده شده را داخل تابه می گذاریم و آنها را از همه جهت کاملا سرخ می کنیم و می پزیم. سپس وقتی کبابها سرخ شدند آنها را از تابه بیرون آورده و در ظرف مناسبی می گذاریم و برای ناهار همراه با برنج و گوجه فرنگی سرخ شده و خیار شور و سبزی خوردن و سالاد شیرازی و ...میل می کنیم. نوش جان
ضمنا این کباب چون از نظر ظاهری زیبا است برای مهمانی ها نیز مناسب است.