3760

طرز تهیه کباب تابه ای سنتی بدون فر

مواد لازم:
فلفل سیاه: 1/2 قاشق چایخوری
زردچوبه: 1/2 قاشق چایخوری
تخم گشنیز: 1/2 قاشق چایخوری
گوشت چرخ کرده: 455 گرم
پیاز: یک عدد
سیر: 2 حبه
روغن: 2 قاشق غذاخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
ادویه: یک قاشق چایخوری
پودر پاپریکا: یک قاشق چایخوری
سماق: یک قاشق چایخوری
نعناع خشک: یک قاشق چایخوری



مرحله اول تهیه کباب تابه ای سنتی بدون فر
شما برای این ترکیب به گوشت چرخ کرده نیاز دارید. (معمولاً با گوشت چرخ کرده مخلوط درست می شود. اما می توانید آن را با هر نوع گوشت قرمز و یا سفید یا ترکیبی نیز درست کنید. اغلب از گوشت هایی با 10 تا 15 درصد چربی استفاده می شود. برای گوشت خیلی کم چرب حتما از روغن کافی برای سرخ کردن کباب ها استفاده کنید). برای تهیه این کباب شما به 1 عدد پیاز زرد درشت + گوشت گوسفند چرخ کرده یا ترکیبی + نعناع خشک یا جعفری خرد شده بدلخواه + سیر رنده شده بدلخواه + سماق + پاپریکا دودی اختیاری + ادویه مخلوط بدلخواه + زردچوبه + گشنیز آسیاب شده + فلفل سیاه آسیاب شده + نمک + روغن + برای تزیین روی کباب گوجه گیلاسی یا گوجه فرنگی + پیاز برش خورده + فلفل نیاز دارید.


مرحله دوم تهیه کباب تابه ای سنتی بدون فر
در ابتدا پیاز و سیر را پوست بگیرید و آن را رنده کنید می توانید آب پیاز را در یک صافی یا توری بگیرید و شما باید حدود 2/3 فنجان پیاز رنده شده نسبت به گوشت داشته باشید. سپس در کاسه گوشت چرخ شده را با پیاز رنده و آب گرفته شده + نعناع خشک یا جعفری خرد شده بدلخواه + سیر رنده شده + سماق + پاپریکا دودی + ادویه مخلوط + زردچوبه + پودر گشنیز + پودر فلفل سیاه + نمک بریزید و خوب با هم ورز داده تا کاملا تمام مواد با هم ترکیب و یک دست شود.

 

مرحله سوم تهیه کباب تابه ای سنتی بدون فر
کباب تابه ای روی اجاق گاز: روغن را در ماهیتابه بریزید و با حرارت کم ماهیتابه را گرم کنید و بعد ترکیب گوشت را یا توی ماهی تابه پهن کنید و یا آن را روی یک کاغذ روغنی فرم داده و بعد توی تابه قرار دهید.  ولی به نظر من تابه را کنار گذاشته و ترکیب را توی تابه به آرامی پهن کنید و بعد تابه را روی حرارت گذاشته تا زیر کباب شروع به پختن و سرخ شدن کند. سپس کباب را بصورت نوارهایی به عرض 1.5 اینچ یا 3 سانتیمتری برش دهید. که شما هم میتوانید بصورت های دلخواه آن را برش دهید یا نواری یا مثلثی و بعد با کمک یک کفگیر کباب ها را برگردانید و طرف دیگر را هم گذاشته تا سرخ و پخته شود.


مرحله چهارم تهیه کباب تابه ای سنتی بدون فر
پخت کباب ماهیتابه ای در فر: فر را با دمای 35 درجه فارنهایت و یا 175 درجه سانتیگراد روشن کنید. توی یک سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید، سپس گوشت مخلوط شده را کف تابه یا سینی 10 اینچی یا 22 سانتیمتری روی یک ورقه پخت با کاغذ روغنی پهن کنید و سپس روی گوشت را کمی با دست صاف کنید و آن را به شکل های دلخواه برش بزنید و بعد در فر از قبل گرم شده قرار داده و بعد میتوانید نوارهای گوشت را برگردانید و تا طرف دوم آن هم پخته و سرخ شود.

 

مرحله پنجم تهیه کباب تابه ای سنتی بدون فر
شما براحتی میتوانید سبزیجات دلخواه خود را در کنار کباب و یا روی آن قرار داده تا با کباب پخته و آماده شو. یا اگر بخواهید جدا آن را آماده کنید براحتی ماهیتابه را با دستمال کاغذی پاک کنید. حرارت را تا متوسط بالا ببرید. نصف پیاز و فلفل ها را قرار دهید. در حین پخت مقداری روغن بریزید. بعد از سرخ شدن یک طرف سبزیجات را برگردانید و گوجه فرنگی را هم اضافه کنید. گوجه فرنگی و سایر سبزیجات را از هر طرف بپزید تا لبه های آن قهوه ای تیره شود.


مرحله ششم تهیه کباب تابه ای سنتی بدون فر
این غذا را با نان و سبزیجات تازه و یا انواع چاشنی های ایرانی میتوانید سرو کنید و یا بصورت ساندویچ در نان بپیچید و با سس دلخواه آن را مزه دار و بعد سرو کنید. با برنج زعفرانی و سبزیجات سرخ شده یا تفت داده شده، سالاد و نوشیدنی دلخواه آن را برای افراد خانواده خود سرو کنید. این کباب به روش های مختلف و با گوشت سفید یا قرمز یا ترکیبی از هر دوپخته می شود .دلیل محبوبیت این کباب برای پخت آسان و راحت آن است و طعم بسیار خوبی هم دارد.


مرحله هفتم تهیه کباب تابه ای سنتی بدون فر
مخلوط گوشت چرخکرده را یک روز قبل آماده کنید. روی کبابها را در تابه یا فر با کمی آب گرم مرطوب کرده تا آبدار بماند. برای گرم کردن مجدد باقی مانده غذا را در ظروف دربسته در یخچال قرار دهید. می توانید کباب های پخته شده را نیز فریز کنید. مانند بالا ذوب و گرم کنید. یا کباب ها را روی برنج قرار دهید و با هم گرم کنید. بخار، کباب تابه ای را بدون اینکه خشک کند گرم می کند. می توانید این کار را در میکسر ایستاده انجام دهید. برای کباب های آبدار، مدت کوتاهی با حرارت مطلوب بپزید. زمان پخت طولانی‌تر روی حرارت کم، کباب‌های آبدار به شما نمی‌دهد.


مرحله هشتم تهیه کباب تابه ای سنتی بدون فر
اغلب از گوشت چرخ کرده با 10 تا 15 درصد چربی استفاده می شود. گوشت گاو، بره، بز، گوساله، مرغ یا بوقلمون موثر خواهد بود. تابه چدنی بسیار خوب عمل می کند، کباب ها را در مدت کوتاهی با رسانایی گرما خوب می پزد و طعم و مزه خوبی به آن می دهد. مخلوط گوشت چرخ کرده را یک روز قبل آماده کنید. باقیمانده غذا را در ظروف دربسته در یخچال نگهداری کنید.